Ahoj, budeme se stěhovat z Prahy za Prahu a tak se mi moje milovaná porodnice vzdaluje. Jenomže se vzdalují tak nějak všechny. :D
Nejbližší porodnice je 20 minut, další 40 min, další 45 min.
Můj první porod trval 5,5 hodiny od prvního píchnutí, 2 hodiny od rozjetých kontrakcí. A druhy porod je rychlejší.
Mám se začít bát, že porodim při cestě? 🙉🙈
Chtěla bych do té 45 minut daleko, když bude nejhůře, tak do té 20 minut. Ale začínám mít strach 🙈
@j.a.n.i, jenomže to jsem si uvědomila až později, kdy už to začalo, do té doby jsem to brala jen jako zvednutí břicha. Nepravidelné kontrakce začaly až ty dvě hodiny před porodem a pravidelné začaly až půlhodiny před porodem.
Jako tvrdnutí břicha
Každý porod je jiný i časově. Já jsem u posledního čekala,že to bude hned,když ten před tím trval 4 hodiny a paradoxně trval 30 hodin...
Bojím se, ze to poznám zas takhle pozdě, ale tentokrat to půjde rychleji. 🙉
Pokud mas strach, tak proste do porodnice vyraz pri sebemensim podezreni, ze rodis. V nejhorsim te poslou domu. Sice je to dalka, ale lepsi, nez rodit cestou nebo v aute.
Tak teď už zase ale máš nějaké zkušenosti, které jsi předtím neměla. Tak se zbytečně dopředu neděs, třeba jako první praskne voda, a bude ☺️. 20 minut od porodnice mi přijde úplně v pohodě. I když kamarádka bydlela od porodnice 10 minut, a nestihla to. Ale dala to, a dokonce sama. Ale myslím že to se stává opravdu zřídka. Můj druhý porod byl naopak nejdelší 🙄 🍀
20 minut od porodnice je luxus 😄 To moc lidí nemá. Můj muž pochází z města, kde je nejbližší porodnice 50 minut šílenou rychlostí, jinak minimálně hodinu. A světe div se, nikoho to nevzrušuje.
Měli jsme dojezd 45 minut, nebala bych se toho. Já jsem měla pokaždé už večer předem tušení, že to přijde. Zase teď už jsi zkušenější a víš, co můžeš čekat a jak porod bude vypadat. Vyjížděli jsme pokaždé ve chvíli, kdy mi to doma prestalo být pohodlně, a dorazili jsme tak akorát🙂
Prostě přijmout myšlenku, že v nejhorším případě se mimčo narodí doma, partner aby měl nastudované, co má v tom případě dělat, a hodit to za hlavu. Když to jde až takhle rychle, většinou je to bez komplikací. Já měla první za 4,5 hodiny, druhé jsme taky řešili, jestli těch 15 minut v autě stihnem a nakonec si mě nechali v porodce už z pravidelné kontroly, že mám půl porodu za sebou, a mě vůbec nic nebylo a chtěla jsem domů domýt okna, kontrakce jsem začala rozlišovat, až mě donutili prasknout vodu, silnější začly být 10 minut před narozením malé, takže zůstat doma, nestihla bych ani zabalit svačinu a dát tašku do auta 🙂 Třetí muž raději nechce 😀
Uvidíš, já mám nejbližší asi 35 km, ale chci do 55 km. Oba předchozí porody do čtyř hodin od prvního signálu. Ale o to mi přijde dost času 🙃
Ono je to těžké, každý porod muže byt úplně jiný. První porod trval 14hodin (praskla voda), druhy trval necelé 3hodiny a 3.porod byl prekotny, do půl hodiny bylo po všem. Stihli jsme taktak dojet do porodnice, kde jsem byla registrovaná, ale celou cestu mam v mlze. Riziko existuje vždy, ale dopředu to nikdo neřekne. zkus myslet pozitivně, věřit svému tělu, ze to zvládneš do své oblíbené porodnice. A když ne, tak je spousta skvělých porodnic kolem Prahy (Mělník, Neratovice,…)
Za mě je mnohem víc limitující, jak rychle zvládneš starší dítko předat někomu na hlídání - toho jsem se bála nejvíc. Nakonec byl ale porod plánovaně vyvolaný, takže to neposoudim.
Chystala bych se do tý co chceš, ale papíry bych měla připravený i do té nejbližší. Taky jsem měla papíry do 2 porodnic. Pomůže ti to být v klidu až to přijde 😉
Ve tvém případě bych se asi nestresovala. Já rodila první dítě 25 min po prasknutí plodovky a druhé 35 min. Do prasknutí vody žádné náznaky, jedna porodnice 9min autem bez provozu, druhá, kde jsem byla registrovaná, 14min bez provozu. Naštěstí jsme jeli v noci, takže jsem 5min po příjmu rodila, ale i tak jsem měla s sebou pytel pod sebe a deku na mimino 😁
Ja jsem mela prvni porod 4hodiny od prvniho pichnuti a druhy 40min od probuzeni v noci(takze nevim,co jsem zaspala vsechno 🙂) a druhy syn se narodil doma na koberci nez prijela sanitka 🙂)
Můj zatím první a poslední porod byl od porodnice autem cca 7min, takže jsem tam u poslíčků (holt prvorodička...) jela sama, manžel byl v práci a ještě mě poslali domů. Pak už teda po 6h si mě tam nechali. Teď už tu tato porodnice není (zrušeno před x lety) a NEJBLIŽŠÍ porodnice je cca 45min jízdy nebo až hodina...těhotná nejsem, ale zrovna bych se tímhle nestresovala. Kdyby šlo do tuhého, tak bych volala záchranku, ta tu stále naštěstí od nás je cca 7min. Alá vítejte ve šluknovském výběžku. Jo a to ještě nejsem úplně v zapadlém městě. Ti co bydlí úplně nahoře, tak to mají hodinu a půl a některé volí už raději německo....štěstí, že tam 1/3 personálu je CZ 🙂
Mate pravdu, snad to tentokrat poznám hlavně dřív. Ze rodím mi došlo až v porodnici, do porodnice jsme jeli kvůli tomu, ze se spustila krev, ale žádná kontrakce nebyla. Kdybych čekala na pravidelný, tak nestihnu nic. :D
Až zpětně druhy den mi došlo, ze už těch 5,5h před se něco dělo, ale v ten moment vůbec. 🙈
Takže tentokrat vím víc.
Nestresuj se. Stihnete to.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ti nevím, mě 5,5 hodiny přijde jako dost dlouho, takže bych se u druhého nijak výrazně nestresovala.