Přítel je pořád v práci 😞

lusinek12
26. srp 2017

Ahoj je tu nejaka maminka co ma porad pritele v praci.. ? Mam 2letou holcicku a pritel se s malou malo vida jak je porad v praci hodne pracuje a po praci rovnou na pivko hodne malo se nam venuje... je mi smutno nemam tu zadny kamaradky takze jsem porad s malou sama obcas mi chybi si s nekym poradne pokecat.. mate to taky nektera taky tak..?? Nejsem spolecenska takze se vyhybam akci kde je hodne lidi coz pritel je hidne spolecensky obcas me nekam veme ale bouzel tam jen sedim a koukam jak se ostatni bavi pritel se mi nevenuje tak tam radsi nechodim... jinak z malou chodime jen na hriste co tu mame ve meste rada bych sni vyrazila nekam vlakem dal na vylet ale vubec me neposloucha a nechce davat ruku jak to neni podle ni tak se zacne vztekat tak zatim jsem si netroufla nikam jet abych to sni po ceste zvladla..

santte
27. srp 2017

@lusinek12 Ahoj, no spíše jsou tady otázky jak dlouho je v práci - od kdy do kdy? pak jak dlouho je na pivku po práci a kolik krát do týdne? Můj manžel je v práci od 7hod do 18hod. večer, ale když dorazí domů tak já dělám večeri, vybaluji nákup a pod. prostě něco dělám, manžel se věnuje dcéři, které je nyní 6,5 měsíce. I přebaluje když je mala pokakané např. víkendy, přes týden já. Vzhledem k tomu, že máme malou koupelnu, tak se střídame i na koupání. Jeden koupe a druhý chystá věci ke spaní a papání popř. po koupeli (plenu, telové mléko a pod.), takto se střídame pořád. Asi bych si rozdělila povinnosti... nechci moc radit, ale to bych udělala já. No a k tomu, že holka neposlouchá... ty si tá, která určuje co může a nemůže, když nebude dávat ruku, prostě se ven nepujde. Promluv si s malou a nastav pravidla + přítel by se měl taky ozvat. My máme domluvu do budooucna, že když já něco řeknu a malá to nebude brát, tak manžel se ozve s tím, jak je to možné že neposlouchá maminku. Nevím jestli jsem ti poradila... 🙂. Jinak i mě chybí nějaký ten pokec, to má asi každá mamina na mateřské... ale když Tě veme přítel ven, proč se nebavíš... řekni nejaký vtip hm,? přidej se ke konverzaci.. to jsi nezkoušela?

blahova_andrea
27. srp 2017

@lusinek12 jo, holka, to znám. akorát nás teda tatínek nezanedbává kvůli pivku. nejdřív to byla pořád jen špatná práce a teď teda o dost lepší a lépe hodnocená práce, ale k tomu stavba domečku. pomalu, abych dětem ukazovala jeho fotky, jak vypadá tatínek a i to by byl problém, protože jich moc nemám s jeho nechutí k focení. přestěhovali jsme se na vesnici, kde taky nikoho moc neznám, ani tu není moc kam jít. přijdu si tu jak pes u boudy. ono až dostavíme a já zas budu chodit do práce, tak to bude celé jiné. jen mě mrzí, že jsme si vlastně tu mateřskou jako rodinný čas vůbec neužili společně. že ho to otcovství vlastně míjí. a já teda dost chřadnu, protože jsem společenský člověk 😅 takže u nás je to spíš naopak s těmi potřebami společnosti. vlaku se neboj. pro děti je to zážitek, zvládnete to. já jezdím s dětmi od miminka všude možně, i dálky a přestupy a je to super. zvládají to líp než auto 😀

blahova_andrea
27. srp 2017

@santte ono to zapojení tatínka jsou hezké rady, ale když ten tatínek není doma, tak nepomůže ani autoritu nepodpoří, to je pak blbé. a když už se doma někteří tatínci ukáží, tak to mívá často spíš opačný efekt ☹

mariti
27. srp 2017

Očekávám že Ti tu brzo někdo poradí, ať tatínka kopneš do pr.... , když se nezapojuje. že sis špatně vybrala. Za mě - každý to má jinak, zamysli se a definuj si, co skutečně potřebuješ a za tím si jdi. Jít jednou za týden na kafe s kámoškou? Jít si zacvičit? Každý prostě není na velké sešlosti a mejdany. Tvoje malá už není tak malá, aby jí nemohl nněkdo (neřku-li tatínek) na pár hodin pohlídat. Kamarádek nemusí být mraky, stačí jedna nebo dvě dobré. A zkuste si promluvit, něco jako: "Ok, ty jdeš na pivo v pondělí, já jdu nna kafe v úterý". Nejlépe pravidelně, aby to začal brát jako standard a nikoli výjimku. U nás to tak celkem funguje. Výlety s malou by taky mohly být fajn, s tou autoritou asi neporadím - já osciluji mezi nevýchovou a zběsilým řvaním.... ale vlaku bych se nebála, jde o to překonat tu vnitřní bariéru. Uvidíš, poddá se to!

blahova_andrea
27. srp 2017

@mariti já osciluji mezi nevýchovou a zběsilým řvaním 😀 😀 😀

blahova_andrea
27. srp 2017

hlídání od tatínka je často sci-fi 😉 nebo hlídání od kohokoliv kvůli kafíčku, nehtíkům, cvičení...člověka ty blbé kecy pak tak ubíjí, že se toho nakonec vzdá ☹

puresin
28. srp 2017

😀 Krasna odpoved.

@lusinek12 Dite je vase spolecne, takze muzuv cas po praci je vas vsech. Ty dnes na pivo? Tak ja zitra do kina. A spolecne vylety ve trech by mely byt samozrejmosti.

Nejsi inkubator, kojna a chuva v jednom. Jsi TY. Oba byste na to nemeli zapominat. 🙂

puresin
28. srp 2017

@mariti Ta "krasna odpoved" byla na Tebe. 🙂

mikes79
28. srp 2017

Ahoj ... docela tě chápu, taky se toho dost bojím, jaké to bude až se malý narodí .. protože já jsem dosti společenská, ale chození na hřiště - ani boha 🙂 Vůbec si to nedokážu představit, co budu celé dny dělat, mám psa, takže si potřebuji najít někoho, kdo se mnou bude chodit do přírody a obrážet zahrádky ... pak věřím, že ten den uteče ... ale jednou jste se rozhodli, že budete mít dítě společně, tak by se tedy panáček měl taky zapojit .. pivo dobrý, zcela určitě, ale ne každý den, to bohužel - bude muset taky něco objetovat. Protože jestli to tak nebude, půjdu do práce já a chlapec se bude divit 🙂🙂 Teď se mi to samozřejmě kecá, každopádně plán je následující - tatínka zapojovat od první chvíle a rozhodně neslevovat. Já mám taky svůj život a rozhodně jsem si to nepředstavovala tak, že budu já ta kojná a držepět doma na zadku, ani mě nehne .... ženy, povíme si za 4 týdny, jak to tedy ve skutečnosti je ... mějte se krásně, držte se a hlavně ... ženy sobě!!!!

mariti
28. srp 2017

@puresin Óó děkuji, to je od Tebe milé! 🙂

hanafaustyna
28. srp 2017

Jee to je super,ze nekdo taky osciluje mezi nevychovou a zbesilym rvanim. 🙂 nikdy jsem si nemyslela,ze jsem hysterka,od ty doby, co mam deti,si tim jsem skoro jista...

blahova_andrea
29. srp 2017

holky, ono se to hezky radí, ale ruku na srdce. kolik z nás co radíme, jak by to mělo být, máme ten ideální model doma? 😉 ono je to často o sebeckosti tatínků. mnoho jim toho nedochází. oni totiž klidně domů nepřijde a jdou na to pivo, i když jste byli domluvení, že bude hlídat a vy půjdete cvičit? a co uděláte? neseberete se a nepůjdete, dítě doma samotné nenecháte. max. se pak pohádáte a dál? prostě pokud ten táta se nezapojí, protože chce, protože po tom sám touží, tak ho nemáte jak donutit. jste závislé na tom, kdy on dojde z práce či své vlastní zábavy. bohužel spoustě tatínků se vlastně život moc nezměnil a dál si jedou to stejné co za svobodna. je to škoda pro ně, pro nás i pro ty děti ☹

prostě všechny víme, jak by to mělo být, jak bychom to chtěly, ale ta realita...té se občas těžko dosahuje :-/

invidiamo
29. srp 2017

Prijed s malou na vino 😂

stastnablcha
30. srp 2017

nema to tatik ako unik z domu? bo vela chlapov takto riesi to ze doma nieje dobra pohoda. skus najprv toto poriesit...

sisstin
30. srp 2017

Ja, chlap je pryc 20h denne 7 dni v tydnu... dela 12-16tky v trismennem provozu a pak jeste bezi delat na barak...

sisstin
30. srp 2017

Bydlim na vesnici s 300 obyvateli, neznam tu ani nohu, hlidani nemam (ani nechci teda), dceri bude 22m, synovi 10 let. Zabavuji se uklidem, hranim si s malou, nakupovanim po netu, chodime ven. Proste takova klasika na RD 🙂 ted v kvetnu jsem dodelala skolu a na jare chci zkusit prijimacky na dalsi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru