Je mi 43 a jsem neplánovaně těhotná😞

22. kvě 2022

Omlouvám se za anonym, jistě spousta z vás pochopí. Vždycky jsem doufala, že tohle řešit nebudu muset. Mám 2 středoškoláky, jednoho školáka a teď toto. Vlastně nevím, co chci slyšet, asi si potřebuju utřídit myšlenky, rozhodnout se, co dál. Muž je stejně v šoku jako já. Do bytu se těžko ve více lidech vlezeme (samotná ložnice je na šířku 2m, do postele chodíme přes nohy), ani jeden z nás další dítě nechtěl. Nejvíc mě děsí můj věk, děti jsem chtěla vždy spíš dřív, což se mi splnilo. Nevím, co dál, nevím, jak se s tím srovnat. Obě varianty jsou blbé, následky poneseme vlastně celý zbytek života.

lencaa11
22. kvě 2022

Tohle je vždy těžké rozhodnutí napsala bych si na papír plusy -minusi a uvidíte ono teď je to šok zas na druhou stranu si našlo cestičku miminko ve vašem věku bych řekla že v dnešní době to je úplně v pohodě jsou i starší maminky bydlení se vždy nějak dá dořešit taky záleží co manžel jaký on má názor držím palečky ☘️☘️

sangina
22. kvě 2022

Píšeš,že obě varianty jsou blbé...jde tedy o to která je pro tebe a tvou rodinu přijatelnější...co takhle svolat rodinou radu ke stolu a probrat to.Jsi požehnaná mít v tomto věku miminko..a bydlení se vždy dá nějak skloubit

fire85
22. kvě 2022

Šla bych na potrat, určitě bych nechtěla další dítě v takovém věku a při dalších 3 dětech doma

knuffel
22. kvě 2022

Co by bylo nejdůležitější, by byl můj zdravotní stav.
A taky abych se nenechala někam dotlačit, protože to chtějí ostatní. Těžké, ale já už teď vím, jak bych se rozhodla bez ohledu na provozní věci (nedostatek místa).
Držím palec, největší slovo budeš mít přece jen sama.
I kdyby ses rozhodla, že už na to nemáš, nikdo nemá právo Tě soudit.

klokanka31
22. kvě 2022

Jsou i starší maminky... A miminko k vám asi chtělo když si našlo cestu...ale rozhodnutí je jen na tobě...

jjasmina
22. kvě 2022

Já vím stopro, co bych dělala já.. Vy se musíte rozhodnout dle sebe, my máme jedno dítě v bytě 2+ 1 a rozhodně další nebude za žádnou cenu

martiina_k
22. kvě 2022

Jestli máš dva středoškoláky, tak čistě teoreticky by mohli jít brzo na VŠ, nebo do práce a do svého ne? Nemohlo by se pak uvolnit místo? Já přirozenou cestou mít děti nemůžu, takže mám svůj pohled tímto ovlivněný, takže nejsem asi objektivní. Já bych si miminko nechala 🙂 Ale umím pochopit, že ve 43 už může být člověk rád, že má děti velké a taky nějaký svůj život a že už nechce znovu absolvovat nevyspané noci a krmení, plenky, hovínka, zoubky, bříško........

xxx3d
22. kvě 2022

ježiš to je blbý, to ti teda fakt nezávidím, protože jak si napsala v závěru, obě varianty ovlivní (především tvůj) život.
já jsem v tom věku rodila a je to pozdě... jsem zdravá, ale prostě vím, že být mladší, zvládla bych víc (víc všeho možnýho, aktivit, blbnutí, prostě...), být mladší, neměla bych tak ukrutný strach z toho, co všechno se může stát, takže bych asi zvládla být víc spontánní, a být spontánní mě stojí většinu mých denních sil, abych ze syna nevychovala ustrašené dítě.
nicméně k věci, přes všechna negativa bych tomu kouzlu dala volný průchod.
čas ukáže.

treasurka
22. kvě 2022

Asi je to o tom, se kterou z tech dvou variant se ti bude lip zit po zbytek zivota… Sedla bych si s rodinou, a probrala pro a proti. Drzim palce, at se rozhodnes spravne.

treasurka
22. kvě 2022

@xxx3d Tyjo, to je zajimavy, ja cim starsi rodicka jsem byla, tim vic to mam na haku, a min se stresuju 🙂

elfka21
22. kvě 2022

Určitě bych byla také v šoku a obrečela bych změnu plánů. Asi bych se taky bála, aby bylo vše OK. Ale vím, že bych si to dítě nechala, nemohla bych jinak. Byla bych moc zvědavá, kdo to bude. Co se týká praktických věcí, tak kde je vůle a láska, je i cesta. Rodina mých přátel žila v sedmi lidech ve 2+1 a když jsme se ptali dětí, jestli se nemačkají, tak s úsměvem odpovídaly, že by se tam ještě někdo další vešel. 😉 My čekáme zatím druhé a nemáme dětský pokoj. Taky to jde. Držím palce v rozhodování.

xxx3d
22. kvě 2022

@treasurka no jo, ale kolik máš dětí? 🙂

jezkovyvocicka
22. kvě 2022

Já mám tři děti,13let,11a 9.Pred měsícem jsem si ve 40 letech neplánovaně porodila čtvrté.A hodně,hodně jsme uvažovali o potratu...a víš co?jsem teď maximálně šťastná.Preji,ať se rozhodnete tak,ať Vás nikdy v budoucnu to rozhodnutí nepronásleduje a nebolí...

treasurka
22. kvě 2022

@xxx3d Jako že u nás už jsou ztráty povoleny? Ale jo, asi tam bude souvislost, jenže paní má taky už tři doma...

xxx3d
22. kvě 2022

@treasurka vůbec ne, já to psala ze svého pohledu, rodila jsem ve 43.letech první dítě, jiné mít nebudu, jakože další, proto jsem psala, že je to pozdě.
u zakladatelky bude mít vliv třeba i zdravotní stav, myslím ten její, především, jak se cítí na miminko a vše s tím spojený, já jsem jen napsala svůj dojem a jak to je u mě a být mladší, věřím té linii, že s každým dalším dítětem je matka již "klidnější", takže 🙂

misicka1988
22. kvě 2022

Docela dost dobře se dokážu do této situace vžít... Je mi také 43 let, a mám 3 děti. A zcela upřímně - do dalšího už bych nešla. Jsem docela akční, ale také mám už ráda svůj klid.. Člověk by i to další asi zvládnul, ale mám pocit že už jsem se dětem ( zcela sobecky) oddala dost. Já už vlastně teď čekám jen na vnoučata 😆
Přeji mnoho štěstí, ať už se rozhodnete jakkoli 🙂

me_druhe_ja
22. kvě 2022

Je mi 36, dvě děti z toho už to druhé plánované nebylo. Já bych měla jasno. Ale to jsem já. Záleží jen na vás, nikdo jinej nemá právo pak soudit jakékoliv rozhodnutí.

eloana
22. kvě 2022

Ja neplanovane otehotnela presne pred rokem.. bylo to komplikovane jeste vic nez v tvoji situaci. Nekonec se to vyresilo samo - bylo to zamlkle tehotenstvi, ale do ted me to mrzi stejne. Take by to bylo 4 dite

fire85
22. kvě 2022

@elfka21 ach jo, já si prostě fakt nemyslim že 7 lidi v bytě 2+1 jsou šťastní.ono ta vůle a cesta jak píšeš jsou krásný řeči, ale realita je trochu jiná.

superkousky
22. kvě 2022

Jsi v mém věku. Holka na VŠ, kluk končí SŠ (oba bydlí již sami) a nejmladšímu bude za měsíc 10let. Manžel je bezdětný a dítě by bral, ale je o 9let starší. Kdybych do toho náhodou vlítla, tak mě snad trefí. Nedovedu si představit, jak říkám manželovi, že jdu na potrat. Asi by mi to nikdy neodpustil a já bych mu nikdy neodpustila, že si dítě "musím " nechat. Opravdu nemám kapacitu, mít dítě na stará kolena. Tobě držím palce, ať se rozhodneš jakkoli ❤.

mandala
22. kvě 2022

Jojo, v podobné situaci jsem taky byla, jen to čtvrté jsem rodila ve 40. Musím říct, že dobrovolně bych do toho nešla, je to celkově náročnější, člověk už nemá tolik energie, ale já bych si nikdy dítě nedala vzít, nesla bych si výčitky celý život. A nakonec, jak to tak bývá, jsme rádi, že tu je holčička s námi, je to mazel všech, myslím, že to tak mělo být... ♥️

petinos
22. kvě 2022

Vždy je řešení. Vlastně jste si odpověděla i sama. Malá ložnice, malý byt, děti jste vždy chtěla dřív ne později, děsí Vás věk apod. Nejsem typ na chlácholení že to bude určitě super s dalším dítětem. Právě naopak vůbec nemusí. A je mi jasné že spoustě tady se můj komentář nebude líbit. Ale pořád se musíte rozhodnout sama.

petinos
22. kvě 2022

@elfka21 ve 2+1 7 lidí a šťastných? Kde je nějaké soukromí. Maximálně na záchodě. Katastrofa. Tohle bych nikdy nedopustila.

gia100
22. kvě 2022

Před dvěma lety jsem na tom byla stejně. A to jsem měla dcerku starou 1,5 roku. Celkem 4 děti, byť dvě z nich už plnoleté a jedno v pubertě. Další těhotenství byl šok a nedokázala jsem si to představit. Takže hned v pondělí jsem se o jednala k lékaři ohledně ukončení těhotenství. Pak přišel partner domů a během chvilky jsem návštěvu u lékaře zrušila. V lednu 2021 se nám narodil syn a jsem za něj nesmírně vděčná. Bylo mi téměř 44 let. Nic bych neměnila a dost často se mu omlouvám, že jsem málem udělala tu hroznou věc. Prostě to tak asi mělo být. A musím říct, že jsem si vše uvědomila až po porodu. Dejte mu šanci, ono vám to pak vrátí.😉❤

autor
22. kvě 2022

V době narození by mi za chvilku bylo 44, muži už by tolik bylo. Oba si to neumíme představit. Uvědomujeme si, že už máme méně sil. Dětem jsme se vždycky věnovali hodně, ale možná i právě proto jsme rádi, že už jsou samostatnější. Starší děti z domu hned tak asi nepůjdou, zas tolik jim není a nevím, kam by hned tak šly. Na 80% to máme rozhodnuté, ale neskutečně mě to mrzí, celá ta situace. Proč to nemůže být dopřáno někomu, kdo o to stojí? Moc děkuji všem za vyjádření, ať už jsou jakákoliv. Vždycky jsem říkala, že děti jsou dar, ale já už asi nejsem schopna tento dar přijmout☹

autor
22. kvě 2022

Ani nevím, co teď? Zavolat zítra na gyndu? Co mi tam řeknou? Kam mě pošlou? Jak to budu řešit v práci?

mourovatakocka
22. kvě 2022

Pokud fyzicky zvládneš těhotenství, předej nečekaný dar někomu, kdo tvoje štěstí nemá 🙂 Třeba přesně proto vznikl.

jazizalova
22. kvě 2022

Za prvé, rozhodnutí je stejně na vás obou. Jen hodím můj případ. Je mi 43, mám děti 20,18, 4,5 a 2,5 roku. Starší mám s prvním manželem a už jsou víceméně samostatní, i když jsou ještě na škole. Mladší mám s druhým manželem a to ještě tak, že poslední těhotenství jsem zjistila, když jsem ho vyhodila😕. Hooodne jsem se rozmýšlela, jestli to dám hlavně finančně (i když mám výbornou práci) a jestli to dám fyzicky a zdravotně. Takže jsem s nimi sama, máme už najetý režim, ale někdy je to dost těžké ne se o ně postarat, ale ta unavat, téměř žádný čas pro sebe a tohle fakt pojedu minimálně do 60. Modlím se, ať se něco se mnou nestane, protože v mém případě by se o ně mohli starat tak ty starší sourozenci, vím, že by to pro ně udělali, ale nechtěla bych jim tím pokazit život. Takže asi poreste pro a proti a i to , jak se na to cítíte. Hodně štěstí 🍀👍

petinos
22. kvě 2022

Zavolat na gyndu říct situaci. Vezmou vás hned a vyřeší to s Vámi.

klokanka31
22. kvě 2022

@jazizalova Zase aspoň se budeš dýl cítit mladá když budeš mít ještě v 60 dítě doma 😄

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru