Ahoj holky, potřebovala bych vědět váš názor, co dělat.
Při 1. IVf bylo 9 vajíček, nechali jsme ICSI+PK, zbylo 1 k zavedení - bez úspěchu
2.Ivf - 12 vajíček, zase ICSI+PK, k zavedení zase jen 1 prý horší (kompaktace kvalita 2). Šanci moc nedávají.
(vždy ještě 4. den bylo aspoň 3-5 embryí v pořádku, pak se to horšilo).
Snažíme se 2 roky a rok s CAR, je mi 37 let, s přítelem žádné děti nemáme.
Mám PCOS, anovulační cykly, přítel spermiogram v pořádku, brali nám krev, ale nevím, zda dělali imunologii nebo genetiku.
Mezi 1. a 2. IVF jsem začala cvičit Mojžíšovu metodu, snažení doma.
Mám strach, že nebudeme mít děti. ☹
V CAR by nás hnali do dalšího pokusu, ale nevím, co víc pro to udělat, abychom zbytečně nepřicházeli o pokusy.
Jde zvýšit kvalitu embryí? Pomohly by lázně? Nebo jaká vyšetření podstoupit? A kde si o ně říct? Má smysl dělat PK, když zbyde jen 1 embryo horší kvality? (Připadá mi, že CAR nic nechce řešit, je to pro ně jen obchod) 😒
Děkuji za rady, třeba s tímto máte zkušenosti.
Na kvalitu vajíček pomáhá u PCOS Nosifol, aspoň 3 měsíce před IVF 2 sáčky denně.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@endyk na polycystické vaječníky je dobré držet bezlepkovou dietu. Nějkde jsem to četla,že prý v zahraničí to je doporučováno. Moje neteř také měla polycystické vaječníky a přes rok držela dietu a při poslední kontrole u doktora má vaječníky v pořádku, sám se divil. Takže to mám i ověřeno a neteř drží bezlepkovku dál, i když nemá alergii na lepek, respektive ji nemá potvrzenou z krve a taky jiné potíže neměla, jen ty vaječníky...