Za jak dlouho jste měly první mimi, kolik vám bylo, co pomohlo?

mamierr
18. led 2021

Ahojky, chtěla bych se zeptat, kdy jste měli Vaše první mimi, kolik Vám bylo, jak dlouho jste se snažili(snažíte) a co berete za vitamíny. Snažíme se od listopadu-beru kyselinu listovou a GSmamavit, za 2 měsíce mi bude 24 a jsme oba zdraví. Hodně jsem četla, že nejlepší je neřešit, jenže je to težké 🙈 Děkuji za komenty a pěkný den 😇❤️

themuffin
18. led 2021

@mamierr Ahoj, mě je 25 a snažíme se už skoro rok a půl. Poslední tři měsíce beru listovou a mám nepravidelnou ms.

miskatus
18. led 2021

@mamierr první dítě 25 let, vyšlo to na první sex 5 dní do menstruace.... dvojčátka, zjistila jsem to až v 6 týdnu - žádné příznaky, v 8 týdnu jedno odešlo a to druhé je moje nádherná dcera....Syn se povedl třetí cyklus a třetí miminko k nám už skoro rok hledá cestu... jaký paradox 🙂 čím více člověk to dítě chce, tím delší cesta k němu je.... Já si řekla, poslední cyklus a upínám se už na sebe, ne na podporu těhu, tak snad to zabere. 🙂

mamikry
18. led 2021

@mamierr Bylo mi 26, otehotnela jsem temer hned a nebrala jsem nic. Vubec jsem to tenkrat neresila, vysadila jsem jen antikoncepci a dal jsme to nechali na prirode.

ema90
18. led 2021

Uz jsem to tu psala vickrat, ale... S byvalym partnerem snazeni pres dva roky, probehla i navsteva centra asist.reprodukce, nicmene bez vysledku.
Bylo mi 23 let.
Miminko jsme hodne chteli, delala jsem pro to maximum. Kazdou ms jsem obrecela, naopak na ovulaci jsem cekala jako na smilovani.
Ted zpetne se tomu musim az smat, jak moc pravdivy je to, ze se na to nema myslet.
Ja moc dobre vim, jak je to tezke a jak to nejde.
Ale opravdu to tak je. Jakmile si zablokujete hlavu, zablokujete si i cestu za miminkem.
Z byvaleho vztahu tedy zadny miminko nebylo, nakonec jsme se rozesli, nejak sme to neustali, ale bylo tam vic veci.

Ted o sedm let pozdeji jsem poprve tehotna, rovnou cekame dvojcatka a otehotnela jsem druhy cyklus od doby, co jsme si rekli, ze si prestaneme davat pozor.
Zadnou antikoncepci jsem nebrala.
A verim, ze z nejvetsi casti to je opravdu v hlave.
Ted jsem byla proste psychicky v klidu, vubec jsem se nenervovala tim, jestli to vyjde nebo nevyjde, protoze jsem se soustredila na praci.
A nic vic k tomu nebylo potreba 🙂

Tim zaroven rikam, ze pokud se nedari treba uz rok, tak je opravdu fajn navstivit car, minimalne udelat partneruv spermiogram, at clovek vi na cem je a neplaca se v tom dalsi zbytecny mesice.

jaja01k
18. led 2021

@mamierr Bylo mi 27, nebrala jsem nic, zadařilo se po roce.

jako_mala_holka
18. led 2021

Snažili jsme se necelý rok, bylo mi 28, měla jsem dlouhé cykly, bez ovulace, problémy se štítnou žlázou, brala jsem (kromě léků na štítku) Nosifol forte duo active a manžel Folandrol

kvetuska145
18. led 2021

@mamierr my se snazime pres dva roky. Jednou to vyslo ale nedopadlo a od te doby nic. Ted jezdime do caru a mam hormony a ceka nas IUI. Jinak je mi 23 a nastesti jsem to zacla resit brzo. Jinak bych se zblaznila🥰 tak drzim palce✊🏻

emamaira
18. led 2021

Bylo mi 30, vyšlo to na první cyklus. Jen jsem si pomoci testu pohlídala ovulaci.

deaneira29
18. led 2021

Bylo mi 35 a povedlo se druhý měsíc co jsme se začali snažit a dávat si pozor a bylo to 4 měsíce po vysazení HA

luhana
18. led 2021

@mamierr Me bylo 35 let a zadarilo se po peti mesicich. Uzivala jsem jen kyselinu listovou. To pujde, neboj.. 🤗

elencze
18. led 2021

Ahoj, asi některé naštvu, bylo mi 32, nebrala jsem nic a vyšlo to na první spočítání podle kalendáře. Teď zkoušíme druhé, tak uvidíme, jak dlouho budeme čekat, zatím to tak rychlé není.

lachtanice86
18. led 2021

První v 32, po 3letech snažení, potratů, zamlklych těhotenství, ženských operací a pul roční hormonální léčbě. Druhý ted ve 34, na první pokus. Bez vitamínů ničeho

pe_tu_ss_ka
18. led 2021

Ve 29 hned napoprvé, ale bylo z toho mimoděložní. Pak po půl roce od operace (brali mi vejcovod) se povedlo. Brala jsem tehdy femibion. Teď mi bylo 32, a začali jsme se snažit o druhé, zase jsem začala brát femibion. Jinam pro prvním jsem to hodně řešila a povedlo se po půl roce, kdy jsem odjela na 14 dní na hory a úplně vypnula. Pak na jaře se zadařilo. Teď to s malým nijak neřešíme, tak uvidíme, kdy se druhé podaří.

calvac
18. led 2021

@mamierr první vyšlo napoprvé, bylo mi 31, druhé vyšlo taky napoprvé, bylo mi skoro 39. Žádné vitamíny jsem nebrala, až pak v těhotenství listovku.

anet_98
18. led 2021

@mamierr ahoj, dítě mám tedy neplánovaně a zadařilo se pravděpodobně u první "nehody". Byla jsem 2 měsíce od vysazení antikoncepce a po celou dobu brala gynex. Je mi 22 😊

michaelarousova
18. led 2021

@mamierr prvni mimco bylo v 26 letech a vyslo to hned prvni mesic snazeni(hned po vysazeni antikoncepce)☺️Nebrala jsem nic ☺️ Ale druhe uz trvalo pul roku a brala jsem drmek☺️

eniripsa
18. led 2021

@mamierr Ahoj, je mi 28 a o mimču jsme začali uvažovat a víc mluvit v září, do té doby jsem o něm nechtěla ani slyšet :D pak se mi zbláznily hormony a bylo to :D Původně jsme se chtěli začít snažit v prosinci tohoto roku, ale nakonec přítel řekl, že není nač čekat a začali jsme už v listopadu. Od října jsem brala obyčejnou kyselinu listovou. Listopadové snažení jsem hodně řešila a samozřejmě to nevyšlo, v prosinci jsem to měla na háku a bylo mi to jedno a vyšlo nám to :D Ani jeden jsme s tím moc nepočítali, že se zadaří hned druhý měsíc, protože přítel jezdí domů jen na víkendy, jelikož pracuje v Německu. Navíc každý nás strašil, že to hnedka nebude a ejhle :D Jen na závěr dodám, že jsem nikdy antikoncepci nebrala a chránili jsme se pouze gumou a párkrát jsme vyzkoušeli pharmatex 🙂

convers
18. led 2021

24 let, nebrala jsem žádné vitamíny a hned po vysazení antikoncepce.

me_druhe_ja
18. led 2021

První: 33, na poprvé, nebrala jsem nic. Druhé: 34, nehoda u přes kojení a kondom na konci.

klokanka31
18. led 2021

@mamierr Mně bylo 31 když se malá narodila. Přesně 13 let od doby, co jsem si řekla, že dítě chci a budu se o něj snažit.

drep
18. led 2021

Bylo mi 32, nebrala jsem nic a otěhotněla na první nechráněný styk. Mezi dvěma čtyřiadvacítkama v práci.

ferda90
18. led 2021

Ahoj, za měsíc mi bude 31 a za 4 dny by se nám měl narodit Filípek❤️Čekáme první miminko. Otěhotnět se nám povedlo hned na poprvé, protože jsem věděla od paní doktorky kdy mám ovulaci, tak v té dobe to vyšlo😊

roxolanka
18. led 2021

První těhotenství 25 let, povedlo se hned, bohužel ale ZT, druhý pokus ve dvaceti šesti letech, povedlo se hned druhý měsíc a vše v pořádku 🙂

nina004
18. led 2021

Mne je 29 a čakáme prvé mimi. Snažili sme sa 4roky, brala som všetko možné, skúsili sme IUI, ale po zistení vysokého prolaktínu mi nasadili Dostinex a po ňom som otehotnela za štyri mesiace.

carameels
18. led 2021

My miminko ani “neplánovali”, rekonstruujeme barák, řešili jsme svatbu, bylo i dost věcí v práci, takže hlava na to neměla myšlenky. MS mám dost nepravidelnou, ovulaci nehlídám, je mi 26, 5 let od vysazení antikoncepce.
Kvůli úpravě cyklu a MS bolesti jsem asi rok pila kontryhel. No a “nějak” se to povedlo v jeden nechráněný styk 😇 Teď už se nemůžeme toho našeho mimina dočkat.

adelafri
18. led 2021

@mamierr 23, otehotnela jsem v únoru 2020, snažili jsme se od října 2019, v dubnu jsem sla bohužel na revizi po ZT, za 3 měsíce jsem otehotnela znovu a za 3 měsíce mám termín porodu 🙂 brala jsem nějaké doplňky z DM hlavně kvůli zelezu, protože nejím maso.
A za měsíc mi bude 24 🙂

gramar
18. led 2021

Ve 20. technicky první "cyklus" ale bylo to víc jak dva měsíce po poslední MS, ostatní cca do půl roku. Teď dva a půl roku a stále nic 😉 pravdou je že už to nijak neřešíme.

mrstte
18. led 2021

Je mi 30, ale dítě jsme s přítelem řekli že když to vyjde tak to vyjde a vyšlo to druhý cyklus po vysazení HA. jinak s ex jsme se snažili 8 let a nic.

sahrazad1
18. led 2021

První 24 let, takova nehoda dva dny před menstruaci, druhé, 26 let, druhý cyklus, třetí 36 let, hned první cyklus. Brala jsem jen listovku, vždy az po potvrzeni těhotenství.

katule1990
18. led 2021

Ve 29 po 3 letech snažení, které nakonec skončilo IVF.