Ahoj holky, hledám na netu a pořád se názory rozcházejí, jak to máte (měly jste) vy? Zaváděly jste, nebo polykaly? Asi každé má svoje pro a proti, u toho zavádění by mi asi vadilo, že to pak ze mě bude vytékat, nebo ne? U polykání je zase riziko, že mi bude špatně a prý účinek není takový, jako při zavádění. A teď babi raď 😖
Bylo mi tez doporuceno zavadet,vytekani pomuze vlozka😉
A po zavedení mám chvíli ležet, nebo jste hned fungovaly?
když se to polyká tak se po tom chce strašně spát..zkušenost nejen moje. Myslím že když si to zavedeš dostatečně "hluboko" tak i to že trochu z té tablety odejde..na vložku nebo intimku nevadí.
@panisnazilka ja fungovala hned a intimka stačila
Nejlepší je zavádět, ale nesmí se zavádět v případě, že krvácíš, což byl můj případ, to se musí polykat (mně po něm bylo hrozně špatně, ale že by se mi po něm chtělo spát, to vůbec), ale jakmile krvácení ustalo, zase jsem zaváděla...
@panisnazilka jinak jsem též fungovala hned a při zavádění ze mě teda nikdy nic nešlo..asi jak u koho. Nepotřebovala jsem ani intimku.
@panisnazilka tak já ho brala až v těhotenství od 6tt do 13tt, 0-0-2.
@panisnazilka ja take v tehu az.
@panisnazilka já jsem brala 16-25 DC a já teda nejprve polykala,ale to jsem byla strašně ospalá a jak pytlem praštěná.Když jsem zaváděla,tak ok,jen trochu teda šlo ven.Ale intimka stačila.A brala jsem po otěhu po celý 1 trimestr. 🙂
já jsem brala od konce 5tt do 12+4. prvně jsem zaváděla, ale měla jsem problémy s tím, že jsem dole otíkala a nemohla jsem ani sedět jak to řezalo. tak mi doktor řekl ať to střídám s polykáním po pár dnech. jenže ze žaludku mi to rozdráždilo žlučník a během 4 dnů jsem měla 3 záchvaty. a navíc teda mi bylo strašně špatně, nemohla jsem jíst a prospala jsem i 20 hodin za den. nakonec jsem přišla na to, že když zavádím spodem tak mi docela pomáhalo se neutírat papírem, ale lactacyd ubrouskem, po čase jsem zjistila, že mi stačí i dětské ubrousky bez vůně - sensitive. nebylo to teda 100%, ale tak na 75% se to výrazně zlepšilo a dva dny po vysazení jsem měla pokoj úplně.
ja taky zavidim a beru ho 17 den od posledni ms deset dni pak cekam az dorazi ms ale jak rikali holky kdyz sem polikala tak sem byla strasne ospala a bylo mi spatne od zaludku
Ja ho dostala hned po IUI a brala jsem ho do 12 tydne 2-0-2.
taky jsem pro zavádění. a mě řekli, zavést a na 15min ležet. Pak to trošku odtýká to jo, ale ne tak jako kdyby si chodila rovnou po zavedení
já zavádím, má to lepší a rychlejší účinek
Já jsem celou dobu zaváděla, ale to by ti měl dr. říct, ne?
Ahoj holky, chceme druhé mimčo,ale jelikož kvůli mé nemoci máme problémy a utroš jsem jedla minelé těhi až do konce druhého trimestru a jen sem nakukla do této diskuze ,neboť mě třeba doktorka vůbec neřekla, jeslti zavádět,nebo jíst a já brala automaticky ,že jíst... a teprve te´d se dočítám,a už chápu jak sem byla totálně v řiti... byla sem unavená,pořád sem spala a fungovala od dvou hodin od odpoledne a vnoci zase nemohla spávat!Úplně ztoho mám hrůzu už te´d a úplně sem se zaradovala ,když Vás tady čtu,že u zavádění to na člověka tak nepůsobí,jakopři polykání 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@angebot ještě ani jeden...psala jsem , že jsem polykala v prvním těhu,ale od června ho zase budu mít,potřebuju něco na udržení,protože jsem nemocná ..a právě sem si nedokázala představit,že doma syn v červnu 2roky, do toho já zmátořená voblbnutá práškem,do teho píchání heparinu, mám MTHFR,Trombofílii,PCOs .Tak jsem si jen tak zašla semka na MK,abych jukla,co se za ty 2 roky změnilo 😀 a dozvím se tady toto 😀 doufám,že budu mít zase jen jeden.
Já jsem jej měla nasazený na udržení těhotenství a gynďaři mi říkali, že jednoznačně zavádět!!!! Po perorálním příjmu ( spolknutí ) se do dělohy nakonec dostane jen asi 10% !
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
mě dr. řekl jednoznačně zavádět, samo že to uniká když se to rozpustí, ale pokud to má vyšší účinek, není o čem debatovat ;)