Trvalo vám otěhotnět déle než půl roku? Co jste změnily?

karlajasmine
29. led 2015

Ptam se, protoze uz se snazime 7 mesicu a zatim neuspesne.. ty z vas, kterym to trvalo dlouho, nez jste poprve otehotnely, zkousely jste pak neco delat jinak? Nejake vitaminy/cviky/caje? Co zabralo? Nebo je to jenom o stesti a musim proste vydrzet..

mon_88017
29. led 2015

@karlajasmine u nás to trvalo 3/4 roku a přišlo to samo, nepomáhala jsem tomu nijak, ani svou katastrofickou životosprávu jsem neměnila. U mladých zdravých párů běžně doktoři tvrdí, že by se mělo zadařit do roka, teprve po tom roce následujou nějaký vyšetření, jestli třeba není problém ať už na straně ženy nebo muže. Takže radím trpělivost, trpělivost a trpělivost 😎

monasek84
29. led 2015

Ja jsem zacala cvicit, abych se na leto "upravila" do plavek... no a nez jsem zaznamenala nejaky poradny vysledky, tak uz jsem zas cvicit nemohla 🙂 takze za me....upnout se na neco jinyho 😉

veronicka89
29. led 2015

Ahojky, nam to trvalo neco pres 2 roky 🙂 tim te nechci nijak strasit jen rict ze i to se muze stat.

Jak jsem v jednom clanku hezky cetla - telo neni stroj 🙂 takze to neni - ja chci - ono to bude.

Urcite zalezi na hodne faktorech, jak jsi ty plodna, kolik ma tvuj pritel pohyblivych a jak spermii....

Lekari rikaji ze do 1 roku by se to prirozene melo podarit, pak zacit resit.

Jenomze zase na druhou stranu pak clovek bere ten rok jako hranicni a pak zacinaji stresy ...

A to tomu prirozenemu poceti vadi podle me nejvic.

Clovek pak hleda informace, ruzne preparaty z lekarny, babske rady , ovulacni testy ... a pak je z toho akorat kazdy mesic ve stresu a smutny .

Ja bych to rekla asi tak :

Pokud je zena (dle lekaru) zdrava, zije zdravym normalnim zivotem a je spokojena urcite to nekdy prijde 🙂

Je skoda ze v dnesni dobe jsme zvykli mit vsechno hned. Nebo na vsechno lek ci protilek .

Taky si myslim, ze neni uplne od veci zkusit sem tam kdy treba probiha ovulace.

Ale jak rikam , hlavne se neupinat na kazde datum MS.

Preju hoden stesti 🙂 urcite se dockas.

Mi strasne pomohlo ze jsem se dala tak nejak do kupy, prestala na to myslet ( a poaradoxne mi i nektere mimina zacaly vadilt :D ) a pak se to stalo :D

Jsem ted 10 tyden a na mimco se strasne moc tesim, a nedokazu si predstavit ze mam jeste tak dlouho dobu pred sebou 😉

Jinak je tu urcite hodne pribehu dnes jiz maminek, kterym se to drive nebo i pozdeji podarilo 🙂

Nektere jsou povzbudive nektere bohuzel mene ale vysledek maji v brisku , v postylce, nebo jim prave beha po byte 😉 😀

Hezky den 🙂

alen_ka
29. led 2015

@monasek84 jestli pomáhá toto, tak to budu těhotná natotata, už mám vymyšlené, co všechno provedu a kam všude pojedu, když nebudu v tu dobu ještě těhotná a jak musí být dítě staré, aby bez problémů absolvovalo zaoceánský let, sakra když tak nad tím přemýšlím, tak budu mít vůbec problém upnout se na to mateřství 😀

veronicka89
29. led 2015

@alen_ka

Ja si jeste vlastne rikala no kdybych nahodou ted v zime ( po tech 2 letech 😀) otehotnela, asi bych mela strach v tehu lyzovat 😀 a to by me mrzelo... a ono zrovna ...

karlajasmine
autor
29. led 2015

@mon_88017
@monasek84
@veronicka89

Diky holky za povzbudive odpovedi! 🙂 Tak nejak uvnitr vim, ze to proste prijde az to prijde, a ze neexistuje zadny zazracny pripravek, ktery by tomu pomohl.. proste budu muset dal byt trpeliva. Kdy mam ovulaci vim, ale je fakt, ze se kazdy mesic posledni dobou hodne upinam na datum MS, pozoruju na sobe vsechny mozny priznaky.. a asi by bylo dobry abych se na to trochu vykaslala a zkusila myslet na neco jineho 🙂

aklin
29. led 2015

u nás to trvalo 2,5 roku. Zpočátku jsem to hodně řešila, pila jsem kontryhel, bylinné směsi na ženské obtíže, užívala jsem inofolic a nic mi z toho nepomohlo, protože se teprve po roce a půl zjistilo, že mám syndrom polycistických ovarií. Měla jsem pár dnů před prvním pokusem inseminace, když se zjistilo, že jsem těhotná. Nechápu jak jsem mohla otěhotnět, když to nešlo. 🙂

mon_88017
29. led 2015

@alen_ka já se tak těšila na letní "sudovou sezónu" a ejhle, pak jsem na všech párty musela sedět o vodě nebo o Birellu 😀

agenz
29. led 2015

@karlajasmine my se snažili 10měsíců, pak se povedlo. Ze začátku jsem si každý měsíc dělala OVU testy, a sexovali pořád, ale do toho probíhala rekonstrukce bytu, takže jsem byla v jednom kole. V listopadu to nějak na mě padlo, že se pořád nedaří a testy už si nekupovala s tím, že bud se to stane nebo ne. Na Vánoce jsem měla mít ovulaci k tomu 14dní volna a hned se povedlo 🙂 Takže za mě to taky nehrotit, dát se do pohody a zadaří se 🙂

mollyweasley
29. led 2015

Ta opěvovaná psychika, o které nechcou snažící se ani slyšet, protože se nedá přepnout na povel. Poprvé jsem otěhotněla ve chvíli, kdy jsem věděla, že na 2. IVF jít nemůžeme, když jsem nezaměstnaná a že počkáme. Podruhé jsem si řekla, že když se nezadařilo za tak dlouhou dobu, tak dojedu cyklus, zajdu si k doktorce pro nějakou antikoncepci a začnu chodit na placenou formu studia na VŠ.

alen_ka
29. led 2015

@veronicka89 jak na potvoru 🙂 taky si ještě říkám, když nebudu těhotná, budu se moct opít: na svých třicetinách, na dámské jízdě, na bratránkově svatbě, na dovolené, atd....a bude to aspoň větší sranda 🙂

alen_ka
29. led 2015

@mon_88017 no já se těším na slavnosti vína a ty jsou až v září, tak nevím nevím 🙂

karlajasmine
autor
29. led 2015

Ono je to asi podobne jako to, kdy clovek potka lasku sveho zivota.. dlouho jsem se upinala na to, ze bych chtela nekoho potkat a ze bych chtela byt zamilovana, a pak jsem to v jednu chvili naprosto prestala resit, byla jsem stastna a spokojena sama se sebou a pak jsem najednou potkala manzela ani nevim jak.. Takze urcite verim, ze je to tou psychikou.. akorat je tezke to, ze se neda prepnout na povel, tak je to tezke 🙂

mon_88017
29. led 2015

@alen_ka já pivní slavnosti stihla, akorát jsem ještě nevěděla, že už jsem těhotná. Takže jestli bude chudák Zelená nějaká momentálně zaostalá, tak vím z čeho 😀 No, přeju ať ti to vyjde tak, jak si přeješ 😉

alen_ka
29. led 2015

@mon_88017 já si přeju oboje a beru to tak, že když nebude jedno bude druhé 🙂 jak kdysi říkala matka jedné mojí kamarádky když nám bylo devatenáct... "Holky vůbec se neomezujte a pořiďte si aspoň tři chlapy. Když nemůže jeden, může druhý a kdyby náhodou neměl čas ani druhý, je tu třetí."

pavlapl
29. led 2015

Nám trvalo rok než jsem otěhotněla s holkama. Já jsem nezměnila nic, ale manžel přestal pít alkohol.

mispula19
29. led 2015

Já si hlavně začala hlídat, kdy a jestli vůbec mám ovu. Zjistila jsem, že po vysazení HA jsem ji vůbec neměla a tělo bylo hodně rozhozené, každému trvá jinak, než se srovná. Dr. mi napsala Duphaston na 2 měsíce, jelikož jsem neměla ani MS, jak jsem ale později zjistila, jelikož jsem měla delší cykly a ovu až 18-23 den, tak mi léky cyklus ještě víc rozhodily. Vše jsem tedy vysadila, nakoupila ovu testy a kontryhelový čaj a po měsíci na čaji přišla první ovu, tu jsem poznala už jen podle bolesti, výtoku a čípku. Pak jsem jen kontrolovala pomocí testu, který přesně den je a jak silná. Po 3 měsísích jsem už věděla, že mívám ovu 22 DC a otěhotněla jsem vlastně hned první měsíc, co jsem si srovnala tělo 🙂 a ještě k nám miminko vážně hrooooozně moc muselo. Manžela jsem měla pracovně mimo, přijel dom náhle 26 DC tak si říkám stejně nic, ale ten měsíc už jsem ovu ani moc neřešila, vím, že proběhla, ale neměla jsem tolik času na testy tak jsem to nechala ten měsíc plavat, do toho lítání kolem koupě domu a najednou MS nikde a.... 🙂

mispula19
29. led 2015

a taky jsem se tedy ještě dávala dokupy pomocí Reiki a mluvila jsem k andělům 🙂 já na tyhle věci věříma zajímám se o ně stejně jako věřím na to, že dušičky si nás sami vyberou, musíme počkat, až se jim zalíbíme. Dnes je většina zvyklá po několika letech odmítání dítěte pomocí HA "ted chci dítě, vysadím prášky a za 9 měsíců ho mám". Jednou jsem četla, že nás pak ty dušičky i dlouhým čekáním tak trochu trestají za to, že jsme je dlouho odmítali, tak budou chvíli odmítat ony nás... 🙂 hlavně to tak neřešit, každá máme svůj čas

dora13
29. led 2015

Nam to trvalo 7 mesicu, po patem neuspesnem jsem prestala kourit a zamerila se na sport -- denne jsem chodila behat. Ve viteznem, sedmem cyklu, jsem pak uzivala gynex a tajne si myslim, ze prave ten v kombinaci s nekourenim hodne pomohl -- 15 DC probehla naprosto ukazkova ovulace a celkove jsem se tak nejak zklidnila. Takze mohu jen doporucit 🙂

gnusnow19
30. led 2015

Fakt to chce na to moc nemyslet, i když je to těžký. Nám se skoro rok nedařilo, zkoušela jsem všechno možné, různé preparáty, čaje, cvičení....až pak, když mě přítel požádal o ruku a začala jsem plánovat na letošní červen svatbu, tak se to hned za 3 týdny zadařilo 🙂 Tak svatbu nakonec odložíme, ale mimčo je lepší 🙂

den89
30. led 2015

@karlajasmine taky je to 7 měsíců, co se s manželem snažíme o mimi. Manžel šel dobrovolně na spermiogram a vše je v pořádku, já jsem za 14 dní objednaná na kontrolu a uvidíme, co bude dá. Jediné co beru je listovka a utrogestan na srovnání cyklu. Bohužel jsem si myslela, že se nám to podaří dřív, ale bohužel ☹ ale jednou to přijít musí 🙂

karlajasmine
autor
30. led 2015

No jak to tak ctu tak je to nejspis fakt o te hlave nebo o nahode.. univerzalni ''recept'' jak otehotnet asi neexistuje 🙂

pulpk
1. únor 2015

@karlajasmine me zabral Gynex, jsou to sice hnusny kapky, ale splnily ucel (nevim jestli to bylo tim, nebo proste nahoda..)

nikollita
1. únor 2015

Já jsem čekala 10 měsíců. Pak jsem zkusila kapky Gynex, ale nedělaly mi dobře na žlučník, tak jsem je brala jen 3 dny. Na konci cyklu jsem si udělala test a byl negativní. S těhotenstvím jsem to vzdala a prodala kočárek 🙂 ale menstruace stále nepřišla a za pár dní už byl pozitivní test.

wiewiorka
1. únor 2015

U nás pomohlo "zaklínadlo". Teď si musíme dát pozor, máme devět měsíců do svatby 🙂. Zkoušeli jsme rok a nedokážu říci co se změnilo. Možná byl klid mezi svátky, vánoce, dovolená a my prostě jen lenošili, dále i to, že jsem si myslela, že ovulace je o hodně dříve a ne až cca 22 - 26 DC.

karlajasmine
autor
1. bře 2015

Holky pomohly jste mi 🙂)) Tenhle mesic jsem se fakt hodila do klidu.. nevim jak to popsat, proste jsem zila v pritomnosti a snazila se na to co nejvic nemyslet... a.... :

Ted akorat moc doufam, ze bude vsechno v poradku... hned zitra volam doktorovi...