Máme doma v říjnu 3 roky chlapečka, teď 6.9. pěti měsíčního chlapečka, a snažíme se o třetí, chtěli bychom holčičku. Žijeme ve velkém domečku se zahradou, finančně jsme na tom taky celkem dobře. Moje otázka zní... Nejsou 3 děti na dnešní dobu moc, není to moc brzy? Přeci jen jsem pře pěti měsíci rodila. Podotýkám, že třetí by bylo poslední. Hlavně bychom je chtěli takhle krátce po sobě aby si spolu všichni vyhráli.
Myslím si, že je to jen vaše věc, není třeba se na to ptát. Zvlášť pokud máte zajištění a chcete to.
Za mě tři děti nejsou moc, taky bysme třetí chtěli. Ale takhle brzo bych do toho z mnoha důvodů nešla, ať už můj fyzický stav, kojení, ale hlavně by mi prostředního bylo líto, protože by si mě moc neužil. Máme děti od sebe skoro dva a půl roku a i tak to bylo pro staršího těžké, že už nejsem jen pro něj. Neumím si predstavit to řešit s rok a půl starým detatkem
Rozhodněte se sami,je to váš život a tři děti jsou super!
Myslím si ze je to jen a jen vaše věc. Trochu mi uniká proč bych měla potřebovat znat názor někoho cizího, anonymního na netu? Vy sami musíte vědět jestli další dítě chcete ne?😉
Proč ne 🙂 máme také děti celkem brzy po sobě 4 a 2,5 a teď v říjnu....Podle mě je super mít takovou partu ;)
no pokud to snazeni nedelate na verejnosti, tak do toho nikomu nic neni. to musite vedet vy jestli chcete 3 deti a jak blizko je chcete. ja vzdy vedela ze chci 2 deti ,ale spis z tech praktickych veci, lip se vejdou do auta, rodiny pokoj na dovolenou je vetsinou 2+2,... ted vim ze bych uz ani 3 nemohla mit kvuli memu zdravi.
Ano, proč ne? 🙂 Záleží to na každém, když chcete a jste zajištění, není asi problém? Osobně bych počkala na další tak rok po porodu, taky záleží jak jste na tom zdravotně, jestli kojíte, věk, apod. 🙂
Určitě to není na dnešní dobu moc a mrzí mě, že tak dost lidí přemýšlí a třeba kvůli tomu, aby dítěti dopřáli co nejvíc, nechtějí ani 2. dítě...Mně se taky líbí, když jsou děti po sobě - určitě jsou si blíž než s velkým věkovým odstupem. Mám bratry starší o 8 a 16 let a jsme jak cizí. ☹ Takže jsem se zařekla, že takhle ne a máme 2,5 kluka, 6 měsíční holčičku a na dalším se pracuje. 😉
A když tu napíšeme že je to moc tak co? Vykašlete se na to? Tohle je přeci jen o vás, tohle za vás nikdo nerozhodne, ani za vás děti vychovávat nebude 😖
Ze je to vase volba
Brzy to není, záleží jen na vás. Já jsem také otěhotněla 5 měsíců po porodu první dcery a začátek byl náročný, kor když starší dcera při porodu té mladší ještě nechodila. Ale moc nám pomohla moje mamka. A teď jsou holky jako dvojčata, vyhrají si, jsou spolu ve školce a já si to nemůžu vynachválit!! A přibyl nám před měsícem ještě chlapeček. Přeji vám ať to klapne, vše zvládnete a vyjde i ta holcicka!
Nemyslím si o tom, upřímně, vůbec nic.
@lucifux je to Vase vec. Mit podminky jako Vy, tak bych do toho sla 😉 ale pokud kojis, tak na to 3.si mozna nejaky cas pockate. Ja mam 8m chlapecka a ms jeste nemam 😉 a u starsiho prisla po 9m. My bychom taky chteli mit 3 deti, chceme dum, momentalne jsme v byte 2+1, mame stare male auto, chceme nove, velke, ale dokud nemame dum, nevime,.co bychom si mohli dovolit a zaroven tady by nam ho mohli znicit. 3.ditko odkladame na dobu, az bude dum. Bude to pro nas ale tezsi zase v tom, ze budeme muset mit hypoteku a manzel to bude muset tahnout financne sam. Za me mate supet podminky 😉
Já teď třetí neplanovane čekám. Jsme s manželem rádi. Až se přestěhujem do domu bude to super.
Takže 3 děti klidně, ale myslím si, že pokud ti třetí vyjde hned, tak si to prostřední moc neužijes a bude ochuzene. Já s tím mám totiž problém a to v době narození bude mít můj prostřední rok a 10 měsíců.
Já si myslím, že vám hráblo, ale moc nevím, proč by měl být v téhle věci můj názor relevantní...😀
mi to příjde moc brzy, když opomenu, že budeš unavená jako kotě, tak to prostřední si neužiješ. Navíc máš jen 24let dle profilu.
@lucifux je to jen vaše věc. Myslím, že tři děti jsou již úplný standart. Držím pěsti.
Proč ne? Já mám zatím 2deti (5 let a 15mesicu) a do budoucna plánujeme třetího prcka, ale tak, aby se mladší syn necítil odstrčený, takže ještě počkáme se snažením...
Dětí se rodí pořád málo, takže jen dotoho 😀 Já osobně považuji 3 děti za ideální počet, nejlépe ve složení 2 holky a jeden kluk😄 Každopádně bych si dala větší pauzu mezi 2 a 3 dítětem, pokud by se zadarilo hned bude mezi dětmi rozdíl jen 14-15mesicu a to je podle mě hodně náročné 😉
Deti blizko od sebe jsou vic prace pro rodice ale vic radosti pro ne.take planujeme 3 deti max.do 5let spis do 4😉
3 děti mi nepřijdou moc. Já mám děti od sebe 14 měsíců a neměnila bych ani za nic. I když jsem na ně sama
My cekame treti dite,zijeme v Praze v pronajmu,budeme se do roka stehovat do domku jinam,tady je bydleni dost drahe. Financne to je uz jedno, obleceni a sarapaticek mate jiste dost, my mame latkove plenky,takze ani toto neresim. Manzel vydelava dost. Takze bych do toho podle tebe sla,. Ja si teda skryte preju zase kluka.
Ve vašem případě proč ne, mě bylo letos 35 , těhotná několikrát a momentálně čekám první tak doufám, že to tentokrát už klapne, ale další neplanuji 🙂
My máme syny 12 a 9 let a snažíme se teď o třetí. Bude mezi nimi sice velký věkový rozdíl, ale oba d manželem cítíme, že jedno ještě chceme. A oba doufáme v holcicku 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Když se na o cítíte, a máte na to (zdravotně, finančně, energii, logistisky...) tak proč ne. Směle do toho 🙂