Dobrý večer všem,
je mi 23 let a s přítelem se začínáme snažit o miminko. Na začátku ledna jsem vysadila antikoncepci, tu jsem však nebrala moc dlouho, pouze asi pul roku. Nějaké tipy, jak začít ? vím,plodné dny, ovulace... ale nějaké jiné tipy ? doplňky stravy apod?
Mimochodem, má tu někoho kdo se taky snažil o otěhotnění takhle po vysazení ? jak dlouho se snažíte ?
Děkuji předem za odpověď.
partner selen a zinek kupodivu bere uz mesic :D coz je vtipne, podle me ani nevi ze to muze pomoci. Ano, nechci právě aby se ten styk stal jen cestou k miminku, a ja jsem dost adept na to aby mi z toho začalo hrabat, jsem schopna se testovat uz 6 dpo... silenost, a pak jsem zklamaná
@klofik30 Tak to máš dobrý, já manžela musela každý den napomínat a hlídat aby si ty vitamíny vzal 😄
spíše mě zajímá, kdy je ideální doba od ovulace, kdy začít "testovat" kdy už by test mohl něco ukázat, ten šestý den mi to fakt ukazalo hovno :D samozrejme počítám s tím, že to vyjít nemusí, tohle je první pokus, vzhledem k tomu vysazení mam dlouhý cyklus ale rikam si .. ze prece jen ten plodný den na sobe poznám... jen nechci čekat až na menstruaci jelikož ta delka cyklu je vselijaka... tak jen abyych vedela..kdy je idealni začít testovat
@klofik30 Jsi krásně mladá, prostě se milujte. Tak, jak budete mít chuť. Nech plavat všechno okolo, netestuj, nehledej plodné neplodné dny, logicky je to fajn cca v polovině cyklu, ale byla by velká škoda si tenhle čas kazit nějakými výpočty, nechtěním čekat na testy, testováním.....těhotenství v tom věku je přirozené, je to příroda, čím víc budeš řešit, tím spíš budeš nacházet překážky a problémy. Klidně si žijte a mějte se rádi. Nic víc, nic méně.
@klofik30 já tedy z pozice člověka, co se snažil o dítě rok a půl říkám, že nejlepší věc, kterou pro to můžeš udělat je nedělat nic 😉 kromě sexu samozřejmě 😅 ale ne výhradně kvůli početí, ale hlavně kvůli chuti a potěšení 😊 neřeš vitamíny, plodné dny, teplotu, hlen apod...., protože to je opravdu cesta do pekel, jak už tu bylo zmíněno 😉 mějte s přítelem nechráněný sex, ale víc to neřeš a neupínej se na to 🙏 začni to řešit pomocí vitamínů a hlídání plodných dnů až se vám nezadaří ani po půl roce a déle 😉 přeji hodně štěstí a ať se brzy zadaří 🍀
Mám trochu obavy. Jsem docela nedočkavý typ, a představa, že bych měla tak dlouho čekat, mě upřímně děsí. Debilní povaha ze chci vse hned no... právě proto se ptám... jsem schopna testovat kazdy den jak magor, ikdyz je mi 23, strasne si to moc přeju
@klofik30 Ideálně mít sex každý třetí den, pak nemůžete ovulaci minout. Pokud máš nepravidelný cyklus, tak i ta ovulace bude chodit různě a ne nutně v půlce cyklu. Testovat má smysl až při vynechání ms, jinak je to lovení duchů a i kdyby se objevila čárka, pořád to může s ms odejít a budeš zbytečně zklamaná. Chce to hlavně klid a nejlépe myslet na něco úplně jiného (práce, plánování dovolené, pes...).
@klofik30 tak tahle "blba povaha" me naucila ...resp. mimco me naucilo... snazila sem se 3 a pul roku. takze jestli ti i ja muzu poradit, fakt zkus udelat to, co tady holky pisou a aspon pul roku, rok se tim vubec nezabyvat. maximalne brat kyselinu listovou. je to to nejlepsi, co pro sebe, partnera i budouci mimco muzes udelat a ukazat, ze jsi na to opravdu pripravena. otehotneni bohuzel nespada do kategorie planovani a honbou za vysledky. stejne tak jako cele tehotenstvi, porod a rodicovstvi. ale na to si musi kazdy prijit sam...
Za me je nejlepsi nechat tomu volny prubeh a nedelat z toho soutez a honbu za tehotenstvim. Spousta paru si tim uplne zkazi ten kouzelny proces poceci.
Myslim, ze ti tu vsichni napisou, at to tak nehrotis. Pokud se milujete normalne cast neni duvod delat hned ovulacni testy, cpat do sebe pilule atp.
@klofik30 já bych doporučila naučit se poznat ovulaci (za mě nejjednodušší varianta prozkoumat hlen večer ve sprše), protože třeba pro nás je sex obden nebo obdva jak za trest. Prostě moc často. Takže takhle jsem věděla, kdy je čas a jindy to bylo jen pro radost. A testovat až po aspoň týdenním vynechání MS. Lovit duchy každý měsíc je za chvíli na psychiatra. 🙂 a kdyby se náhodou dostavilo to, že budeš MS nenávidět, protože znamená neúspěch - tak ji oslav naprosto bezpečnou večerní lahví vína, protože až bude úspěch, tak si ho dlouho nedáš 🙂
Řeknu ti to tak, antikoncepci jsem vysadila protože mi nedělala dobře, ale děti jsme ještě nechtěli. Otěhotněla jsem asi po 3 cyklu. Potratila jsem v 10 TT. Cíleně jsem se pak o dítě snažila přes 3 roky, otěhotněla jsem, až když jsem zas nechtěla kvůli nové práci. Jo a cyklus jsem tou dobou měla 30 - 50 dní, testovala jsem až po 50. dni. Dost to leze do peněz.
To jsou dost smíšené odpovědi. Vím, že by bylo ideální čekat a jen se pokoušet třeba ten půl rok, ale mě to nedá 🤭 to zní jak bych byla praštěná ale ono to fakt nedá si ten test neudělat, jak se člověk těší.
@klofik30
Pujcit si na tyden nejake batole,ono vas to snazeni rychle prejde :D
Vašich rad si samozřejmě vazim, nechci aby to vypadalo ze je neberu na pozornost. Jen si myslím, ze opravdu tenestovat … to musí být člověk hodně trpělivý.
V okolí mám slečny které na dítě čekají rok, dva … 6 let a nic.. tak se trochu obavám toho, co se muže vše stát.
Před několika roky jsem si několikrát dělala TT, ovšem jsem si nikdy nevšimla pomyslných rysek na testech. Opravdu tam ty rysky jsou nebo to muže být třeba druhá čárka v začátku ? Měla jsem Pepino test, ale faktem je, ze jsem testovala brzo. Asi 8dpo
@klofik30 ver mi, ze tohle je jen mala zkouska trpelivosti 🤭 oproti tomu jak te pak prozkousi v trpelivosti ditko 😅
bat se dopredu je normalni, ale nesmis to prehanet, budes se uz bat naporad, tak si ted trochu uzij, ze jeste nemas ceho. pak se budes bat hned po pozitivnim testu, nez dojdes na 1. kontrolu, nez dojdes na 1. screening, 2. screening, test na cukrovku...a tak dal a tak dal.
ale evidentne potrebujes neco slyset. tak si kup inofolic nebo neco s inositolem, ovulacni testy nebo teplomer na symptotermalni metodu, zacni cvicit jogu, nebo jdi na kurz hormonalni jogy nebo mojzisovou, zacni zdrave jist a sportovat. a pak a to je nejdulezitejsi! si naplanuj neco, do ceho se ti mimco fakt nebude hodit 😅 cesta kolem sveta, zmena prace, stavba domu, studium nebo tak neco 😂🤭
To je to nejhorší ze já student jsem 😂 opravdu si vazim toho, ze tu je ale takové forum kde to s někým mužů probrat a získat něčí zkušenosti. Já jsem proste v realitě i tak docela magor co jak nemá něco hned, tak je zle 😂
@klofik30
proc se hrnes do ditete pokud jeste studujes?
Nemyslím si, že by to bylo tak horké. Studuju vysokou školu, kterou plánuju dokončit 🙂 letos
zaměstnaná jsem doposud nebyla, tudíž počítám s tím, že mateřská nebude, pouze rodičák, nemyslím si ale, že by to bylo tak horké bez peněžité pomoci v mateřství, ostatně, to práve studuju, takže to nastudované mám, žiju s přítelem, který má jistotu práce, a společně našetřené finanční prostředky máme. Opravdu se neřadíme mezi párty tipy co nekde chlastají, ale spíše jsme už dost zodpovědní. Nemyslím si, že jsem hloupá a těším se na něco, bez toho abych si uvědomovala následky toho, co se může stát.
a abych nedokončila vysokou a byla bez práce ... :D to si nemyslím..jsem majitem maturity a jednoho titulu, a co si budeme, jakákoliv práce se najít dá, je musí člověk chtít.
resp brigáduju na takové více náročné bázi, ale pouze na dohodu, jelikož nelze mít hpp nebo dpč abych se účastnila nemocenského pojištění 🙂
Vím, že takový rodičák bez předchozí mateřské je třeba jen 10 000, počítám s tím, i s ostatním co se může přihodit.
proč se mi to nezdá moc upřímné ? :(
@klofik30
ty si to predstavujes jak Hurvinek valku.
1) maturita je ti dneska k nicemu,tu musi mit pomalu i uklizecka
2) jako brigadnik nemas zadne jistoty,kdyz nebudou potrebovat tak si nevydelas ani korunu
3) po materske se nemas kam vratit a pocitej s tim,ze dite je prvnich nekolik mesicu skolky vic doma nez ve skolce kvuli vecnym rymam a kasli.
4) jako matku maleho ditete na tebe s otevrenou naruci nikde cekat nebudou a kdyz uz te vezmou tak se ti taky muze stat,ze vyletis ve zkusebce protoze si vezmes paragraf.V hodne zamestnanich je potreba casova flexibilita coz ty s malym ditetem mit nebudes.
5) 10 000 rodicaku je nic,z toho nezaplatis ani najem.A dite je draha sranda (pleny,sunar,obleceni atd)
6) Kdyz se s pritelem rozejdete tak co budes delat?
@klofik30 to nevim 🤷🏼♀️ ja to uprimne myslim. mozna tam chybela srdce 💓, jednorozci 🦄 a duhy 🌈, ale takova ja bohuzel nejsem 🤷🏼♀️
ja sem se ti snazila poradit plno veci uz v predchozich zpravach. od rady nechat to byt az po konkretni veci. dal me nic nenapada a srovnavat tvuj a muj pohled na zivot a praci a veci kolem nebudu, to ma kazdy jinak a ma na to pravo 🤷🏼♀️ nektere zkusenosti jsou neprenosne a kazdy si na ne musi prijit sam. ja ti opravdu preju, aby to bylo podle vasich planu a nic zleho vas nepotkalo.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@klofik30 Já doporučuju se nesnažit cíleně ale mít se s partnerem rádi 🙂 jak se sex stane honbou za mimčem, je to cesta do pekel...Ale co není k zahození, tak pro tebe kyselina listová a pro partnera selen a zinek 🙂