Ahoj, měřím krátkou dobu bazalni teplotu.. přesto by mě zajímalo, kdy eventuálně mohla proběhnout ovulka. A jak dlouho po ovulaci je ještě vajicko mozne oplodnit? Jestli fakt jen těch 24h? Děkuji za rady
@agataa6 Souhlasím s výše napsaným. Podle naměřených hodnot ovulace zatím není potvrzená. Musíš tam mít 3 teploty vyšší než 6 teplot předcházejících. Vajíčko je schopné oplodnění maximálně 24 hodin, obvykle to bývá méně.
tak dnes zase vyšší teplota.. předpokládám, že ovu mohla proběhnout 2.1... sex byl 31.12. A pak 3.1... toho 3.1. Je už asi pozdě že? Když je to třeba víc jak 24h?
@agataa6 Sex 31. 12. je ideální, 2 dny spermie přežijou v pohodě 🙂.
@katule1990 holky děkuji za podporu..teď snad ani nevydržím ty 2 tydny😀
@agataa6 To znám, hrozně se to vleče 😀, my jsme se snažili 3 roky. Držím palce, dej pak vědět 🙂.
@katule1990 my se snažíme potřetí teprve 3 měsíc. Ale dvakrát jsem už o dítě přišla.. takže už se nemůžu dočkat až to opravdu vyjde ☺️
@andelka @katule1990 tak mi teplota hodně klesla.. znamená to anovulaci? Myslela jsem, že se teplota má držet nahoře až do ms..
@agataa6 Ještě bych počkala, jak budou vypadat další teploty, nemusí to hned znamenat anovulační cyklus. Všimla jsem si, že máš celkově hrozně nízké naměřené teploty, kde měříš? V pochvě?
@katule1990 v ústech
@agataa6 Aha, tak to bude tím. To měření v ústech není moc přesné, v pochvě je o hodně přesnější. Takže ty rozlítaný hodnoty budou nejspíš tím, ona se pak i ta ovulace může dát hůř vyčíst. Pokud s tím nemáš vyloženě problém, tak bych od dalšího měsíce měřila v pochvě, výsledky budou víc vypovídající 🙂. Ale třeba už žádný měření ani nebude potřeba 🙂🍀.
@andelka @katule1990 aha.. jenže během ms merit nemůžu tím pádem.. nebude to vadit?
@andelka @katule1990 a myslíte, že i přes to mohla být ovulace 2.1.?
@agataa6 Přesně tak, během menstruace se neměří, není to potřeba 🙂. Jinak myslím, že ta ovulace mohla být toho 2. 1., ale jak měříš v ústech, tak to fakt lítá, takže to nejde 100% říct. Pozorovala jsi i nějaké další znaky ovulace jako třeba ovulační hlen? Každopádně sex máte podle aplikace často, takže jste se nemohli netrefit 🙂.
@andelka @katule1990 @ileni a nidace je asi moc brzo že?
@katule1990 jinak výtok byl pruhledny a bylo ho hodně.. teď už mám takový ten klasický bily nezapachajici a je ho málo.. větší chuť na sex..
@agataa6 Ten průhledný výtok značí blížící se ovulaci, ten bílý a malé množství už proběhlou ovulaci, tak to by to potvrzovalo 🙂. Nidaci bych taky takhle brzo neviděla, ale ona vůbec nemusí být z grafu patrná, někdo to má, někdo ne.
@katule1990 @andelka tak dnes jsem 9 dpo.. a mám citlivé prsa a svědí a lechtaji mě bradavky.. a co je fakt divné, tak mám v puse nechuť jak kdybych vykourila balíček cigaret, přitom už 6 let nekouřím..🤔 taky každý den jdu spát aspoň na dvě hodiny odpoledne.. ale možná je to jen pms nebo jsem si to vsugerovala🤔
@agataa6 Ano, vidim pozitivni test 🤗. To je krasny, ze se zadarilo, ovulace evidetne byla 😁. Moc drzim palce, at jde vse dobre 🍀.
@katule1990 děkuji, díky vám, jsem i já pochopila kdy ovulace je.. tak snad to tentokrát dopadne dobře 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@agataa6 v grafu zatím není ovulace potvrzená. Není tam žádný vzestup.
Jj, vajíčko je schopné oplodnění tak max 18-24h. Ale spermie vydrží bez problémů 2-3 dny, někdy i až 5 dní.