Prosím o pomoc s ovulací

ebh
17. únor 2017

Ahoj holky, potřebuji radu, protože už začínám být zoufalá.. Už 4 měsíce stále "ladím ovulaci". Po vysazení HA mám menses rozházenou. Obvykle to dostanu mezi 29-36 dny. Snažím se ovulaci zjistit pomocí ovulačních testů od Dr. Maxe, které mi již vyšly, ale zatím jsem v této době neotěhotněla. Poslední dva měsíce pozoruji, že tak 4 dny před pozitivními ovulačními testy špiním. Ale myslela jsem si, že špinění rovná se ovulace. Takže teď nevím, jestli se mám přiklonit ke špinění, nebo věřit ovulačním testům..Prosím o pomoc, přesnost ovulace je pro nás důležitá. Děkuji...

werumka
17. únor 2017

@ebh Špinění může být klidně i tři dny před ovulací. Pokud máš pozitivní testy, tak se řiď jimi. Ideálně ještě zkombinuj s bazální teplotou, pak budeš vědět přesný den 😉
Důležitá je taky doba, která uplyne od ovulace do menstruace. Když je moc krátká, tak se pak vajíčko nezahnízdí.

salenas
17. únor 2017

Ano,plno holek to tu psalo,že mají ovulační špinění a že pak mají pocitový problém se jít tulit...

salenas
17. únor 2017

@ebh a na ovulaci ještě poradím inositol,přečti si o něm něco,prodávají ho i čistý a pomáhá

stratilikova
17. únor 2017

@ebh vykašľala by som sa na testy a pár mesiacov skúsila merať BT...vďaka tomu som si začala viac všímať svoje telo a teraz už ovulaciu bezpečne cítim, aj viem, kedy asi príde....

ebh
autor
17. únor 2017

Mockrát děkuji za rady. A ano je možné,že mám krátkou i luteální fázi. Co s tím,jak ji můžu prodloužit??? Beru inofolic,takže si myslím,že ovulaci mám. Dr. se semnou o ničem bavit nechce. Řekla mi,ať přijdu za rok,a pak teprve bude semnou něco řešit..no jsem z toho nešťastná..

werumka
17. únor 2017

@ebh Pomáhá vitamín B6 ve velkých dávkách a pak taky jeřáb ptačí, tuším. Ale nejdřív si to ověř. Kdyby byla 10 dní a méně, tak pak by se to dalo řešit.

werumka
17. únor 2017

@ebh
Ne, špatně, drmek to je (agnus castus). Prodává se jako čaj, nebo jako tinktura.

ebh
autor
17. únor 2017

Tak míň než 10 dní to nebude...ale tak 10 a 11 dní asi ano...děkuji,úplně se mi ulevilo,že se to dá řešit...slyšela jsem,že na oddálení menstruace je také dobrý vitamín C,co myslíte??? Klidně bych pro miminko snědla i žížalu..

werumka
17. únor 2017

@ebh Oddalovat menstruaci céčkem Ti nevyřeší problém s progesteronem - céčko ti jen stáhne cévy a krvácení přijde později, třeba o den. Ale ten progesteron už stejně klesne. Zkus to béčko a ten drmek, není to efekt hned první cyklus, ale postupně ano. Měřením teploty si to ujasníš líp, jestli se pak ta luteální fáze protahuje.

ebh
autor
17. únor 2017

Ještě mám problém s tím,že 3 dny před MS špiním. Někde jsem se četla,že díky tomu se zahnízdění nemusí udržet. A hlavně,že to způsobuje kontryhelový čaj,tak jsem ho přestala pít. Dá se to taky nějak řešit?

werumka
17. únor 2017

@ebh To může být, ničemu to nevadí. Ona jak ta hladina progesteronu klesá a ta sliznice přestává být vyživovaná, tak špinění přijít může. Důležitá je ta délka luteálky, než se spustí krvácení.

ebh
autor
17. únor 2017

Bezva, opravdu jsem se uklidnila!!! Děkuji za pomoc...!!!🙂

werumka
17. únor 2017

@ebh Nemáš zač, držím palce! 🙂

ebh
autor
18. únor 2017

Děkuji, ještě mě napadlo, jaké je správné dávkování toho čaje z drnku? Může se pít po celou dobu? Nebo jen do ovulace?

salenas
18. únor 2017

@ebh ahoj,kontryhel se pije pouze do ovulace,drnek nevím,byl na mě moc hořký,čaj,kapky jsem nezkoušela, místo drnku jsem používala kotvičník,který je též na ovulaci a sliznici. Inofolic fain,já pak měla fertipronu,která má stejné množství inositolu,ale má kys. listovou již naštěpenou.

veronikav31
18. únor 2017

@salenas ahoj,byla jsi s Fertipronou spokojená?

salenas
18. únor 2017

@veronikav31 ano,já listovku neštěpím,respektive moje tělo,takže pro mě jasná volba a trochu levnější než inofolic

veronikav31
18. únor 2017

@salenas Díky 🙂

werumka
18. únor 2017

@andelka ahoj, jak je to prosim s davkovanim drmku na prodloužení lutealky? Můžeš poradit @ebh ?

andelka
18. únor 2017

@werumka tak to nevím,používala jsem ho na přiblížení ovulace, lutealka zůstala stejná. Na tu se doporučoval pyridoxin. Ale obecně to bylo 3x denně,během ms pauza. Kapek cca 3x 20,bývá to podle váhy.

andelka
18. únor 2017

@ebh já bych čaj teda nevypila,měla jsem tinkturu. A dávala jsem si to od ms do potvrzené ovulace,takže cca 3 týdny a týden pauza.

pradlenka
19. bře 2017

Ahojte, prosím o názor "ovulačně zběhlé snažilky" 🙂 beru clostillbegyt, v úterý jsem byla na utz a byli tam 3 folikuly přičemž největší měl myslím že 20x22mm. Další dva byli jen o kousek menší. Od toho úterka mě bolely vaječníky, měla jsem nafouklé břicho a to až do čtvrtka večer.myslite že i při téhle velikosti folikulů mohla být ovu až v ten ctvrtek?? Sex byl v neděli před utz a pak až v ten ctvrtek tak jedtli je možnost že jsme to i tak trefili.... Furt mi to vrtá hlavou hlavně proto jestli teda jsem schopná poznat ovulaci, jestli může být tak pozdě a bolet téměř 3dny....