Ovulační test a bazální teplota. Je už po ovulaci nebo před?

marta000
26. dub 2022

Ahoj holky, zkouším poprvé testy a měřit si teplotu. Moc se v tom zatím nevyznám a nevím, zdá je už po nebo před ovulaci. Už jsme pozorovala hlen a i silnou bolest v podbřišku a citlivá prsa.
Jsem po laparoskopii a odstranění cyst z vaječníků. Před operací jsem měla cyklus 36 dní ale teď po ní jsem měla poslední cyklus dlouhý 28 dní.
Ráda bych znala váš názor, jak říkám měřím a testuji teď poprvé. 🙂

gbp
26. dub 2022

@marta000 s o ovulacnimi testy neporadim, ty sem nikdy pozitivni nemela. ale pozitivni je kdyz je testovaci carka stejne silna nebo silnejsi nez kontrolni. tak teoreticky ten 14. den, ale nevidim to poradne.
na mereni bazalni teploty bych ti doporucila zapisovani do aplikace. tam to uvidis lepe. mam ovuwiev, ale je jich hodne.
testy ti ukazou, ze ovulace nastane. teplota pak, ze ovulace probehla. podle grafu zatim nic, nebo mas malo teplot. potrebujes 3 vyssi po sesti nizsich. ovulace probiha posledni den nizkych teplot. tedy teoreticky by mohla byt toho 14. ale to je jeste brzy ted rict, potrebujes minimalne dalsi dve teploty. jo a taky je dobre, merit na 2 desetinna mista.

marta000
autor
26. dub 2022

@gbp děkuji moc za rady ☺️ jak říkám jsem v tom teď nováček, tak zjišťuji co a jak. Právě mě dneska zaskočil jen buch na testu, když byla včera čárka ohodně výraznější.
Princip testu chápu, že čárka musí bejt stejná, nebo silnější než testovací. Jen mě dneska zarazilo tohle. Měřím vše ve stejný čas. A tak jsem si říkala, že to sem zkusím hodit, jestli má někdo zkušenosti a nebo jestli je chyba testu. 🙂

gbp
26. dub 2022

@marta000 nevim o kolik byla ta carka svetlejsi, ale mozna si jen nezaznamenala ten vrchol. delas treba odpoledne a uplne pozitivni by byl treba v noci. tak teoreticky dnes, zitra, pozitri by mohl byt spravny cas. a na bazalni teplote uvidis posleze.

marta000
autor
26. dub 2022

@gbp děkuji snad se zadaří 🙏. Jinak aplikaci už jsem si stáhla a máte pravdu, ohodně přehlednější ☺️