Ovulace podle bazální teploty. Proběhla 15.dc nebo až 17.dc?

hankan1989
7. únor 2021

Dobrý den. Mohly byste mi,prosím,poradit, zda ovulace dle mého grafu proběhla již 15DC nebo až 17DC? S přítelem se snažíme již 2.rokem,nechali jsme to nejprve na přírodě,nyní jsme ale už absolvovali všechna vyšetření,já jsem vpořádku,přítel má pouze ve spermiogramu trochu horší hodnoty "pohyblivosti". Aby lékař věděl, jak moje tělo pracuje během cyklu, měla jsem si začít měřit bazální teplotu, po 3 měsících sledování by pak zkusil inseminaci, jelikož prý právě v pohyblivosti může být problém a oni spermiím mohou dopomoci se dostat blíž. V prvním měsíci měření to bylo jasné,nyní jsem ale na pochybách. Nejprve jsem si myslela,že to bude 15DC (velký pokles),ale jelikož se teplota nijak extra nezvýšila oproti předchozím hodnotám, chtěla bych vás poprosit o váš názor! Moc díky 🙂

kosi_cek
7. únor 2021

Podle mě je v grafu označena ovulace správně, ale samozřejmě to vůbec nemusí být přesné určení dnu ovulace, ta může probíhat dříve (i o pár dní), než ji vyznačí graf 😉

lachtanice86
7. únor 2021

Gzdyt to v tom grafu mas vyznačené

kocila
7. únor 2021

@hankan1989 15.dc

hankan1989
autor
7. únor 2021

Děkuju za odpovědi. Vím,že v grafu je to zaznačeno,ale z diskuzí jsem tu vyčetla,jsem pochopila,že přerušovaná čára neznamená jistou ovulaci. Jak už jsem psala, v předchozím měsíci jsem měla 36.3 a náhle skok na 36.9,žádný postupný vzestup jak nyní, tak jsem chtěla znát názor vás,které jste tu dýl a tuhle problematiku řešíte již delší dobu 🙂

themuffin
7. únor 2021

@hankan1989 každý měsíc to může být jiné, a přerušovaná nic neznamená. Ta aplikace to tak dělá ze začátku, když si pak nezaplatíte VIP účet, tak se dost věcí zablokuje a je to takový "holý", ale stačí to. Myslím, že vám to ovulaci vyznačilo dobře

fafetka
7. únor 2021

@hankan1989 na to aby byla čára plna chce apka víc info(i než VIP) jako třeba jestli byl pozitivní ovulacni test a kdy nebo zapisovat hlen nebo sledovat čípek. Ale tady to myslím není ani třeba. Vyznacila to pošle mne dobre😉

terka80
7. únor 2021

@hankan1989 k plne care ti pomuze doplnovat hlen