Otěhotnění bez sledování ovulace. Stalo se vám?

24. říj 2024

Ahoj, holky. Snažíme se o miminko ale nechci nějak se nějak extra pozorovat, testovat ovulaci, měřit bazální teplotu atd.. Spíme spolu obden, takže nemáme jak minout ovulaci. Povedlo se vám některé takovým způsobem otěhotnět ? Není to moc časté ? Děkuji.😇

azanka
24. říj 2024

Jasně. V mým okolí používaly ovulační testy holky, který řešily početí delší dobu..

autor
24. říj 2024

@azanka já mám každý cyklus jiný, takže bych se na ovu testech asi nedoplatila, někdy to na sobě poznám a někdy ne, takhle mi to přijde snad nejsnazší.

safulik
25. říj 2024

Otěhotněla jsem v 7 měsíci ☺️ kupodivu když jsem se sledovala tak se nedařilo, a jeden měsíc jsem si řekla že na to kašlu. Sex byl pravidelně ob den nebo dva dny a už to bylo ☺️

sigyn
25. říj 2024

Já ani nevěděla, že něco takového je. 😀 Otěhotnění bylo extra rychlé...

baruv01
25. říj 2024

My tak otěhotněli. Žádné měření, hlídaní... prostě jsme to zkoušeli každý 2. nebo 3. den. Hlavně nemyslet na to, že se pokoušíte... Psychika děla hodně 🙂 Začali jsme v červnu a v září pozitivní test a teď jsem už 8+3 🙂

mydlova
25. říj 2024

Ja jsem si dělala plno ovulacnich testu a žádný jsem za celou dobu neměla pozitvní. Za mě vyhozené peníze..

autor
25. říj 2024

@safulik Taky se budu snažit to teď neřešit, psychika dělá hodně 😃 my se snažíme teprve 3. měsíc, 1. jsme minuli ovulaci, to jsem si jistá, 2. bohužel taky, práce, únava, nebyla na to ani nálada a tlačit se do toho bez chuti se nám taky nechce, tak tentokrát dáme “režim” a já se hodím do klidu

autor
25. říj 2024

@mydlova To jsem právě slyšela od více ženských, navíc když je každý cyklus jiný tak mi opravdu přijde zbytečné testovat každý den kolem ovulace a pak se akorát stresovat, u těch co se snaží dlouho chápu.

autor
25. říj 2024

@baruv01 Taky si myslím že je to v hlavě, jen se nedaří na to přestat “myslet” ale rozhodně je lepší se nepozorovat, když koukám jak se tu některé pozorují už 3dpo tak si říkám že jsem na tom dobře😃

lauriak
25. říj 2024

Ja som nikdy nepouzivala ovulacne testy. Proste sme sa prestali chranit a sex sme mali stale podla chuti (ono zo tak vychadza priblizne co 2-3 dny) Otehotnela som tak 3x 🤷🏼‍♀️

martulka88
25. říj 2024

S manželem jsem poprvé otěhotněla na první dobrou a opravdu jsem nic nesledovala. Tehdy jsme se vídali víkendy, v týdnu pracovala rekonstruoval byt. Nám se poštěstilo trefit se. Bylo to plánované, ale oba jsme nechtěli věřit, že napoprvé - nebyli jsme nejmladší a já mám nějaké nemoce. Ovulaci bych řešila tak po půl roce "snažení".

cilkat
25. říj 2024

Em... prvního syna máme z jednoho jediného styku za měsíc... (bylo mi delší dobu blbě, prý asi "rozhozená střevní mikroflora" ) . I když jsme tou dobou mimi plánovali, rozhodně jsme neřešili nějaké plodné dny a tak.

U mladšího to trvalo dýl, ale v době, kdy jsme se začali "snažit", tak jsem ještě kojila a fakt dlouho si nechtěl sednout cyklus... Ale ovulaci jsme nikdy nesledovala ani u něj.

hennrietta
25. říj 2024

My se s manželem rozhodli, že se začneme snažit o dítě a dáme tomu volný průběh. Ovulaci jsem nesledovala, vůbec nic neřešila. Dost tomu nahrála i doba covidová a že se nemuselo do práce. 😂 Sex jsme měli minimálně 1 - 2 krát denně. První menstruace dorazila a já pocítila menší zklamání. Ale rychle jsem to přešla a řekla si, že to nebudu řešit. Další měsíc už menstruace nedorazila a já si udělala po vynechání test, který byl pozitivní.

U druhého těhotenství jsem měla nepravidelný cyklus, takže jsem si začala hlídat ovulaci alespoň papírovými testy a sex měli obden až 3 dny. Stejně jsme po půl roce skončili na reprodukční klinice kvůli nějakým našim problémům.

ajja87
25. říj 2024

Po pravdě,o tom, že bych měla sledovat nějakou ovulaci jsek se dozvěděla až tady na koniku, když jsem porodilaa hledala rady ohledně péče o dítě 🤦🤣 samozřejmě, že jsem někde ze školy věděla, že nk otěhotnění je potřeba ovulace,ale vůbec jsem to nikdy neřešila, až když nám rok nešlo druhé dítě,tak s tím přišel !!! manžel !!! ať zkusim ovulační testy, že mu to poradil kolega v práci 🫣😀No dělala jsem jeden dva měsíce,pak se na to vykašlala a po pul roce jsme se rozhodli jit na umělý oplodnění,na doporučení gyn. No a ono ejhle,ten měsíc pred navstevou CARU jsme měli jeden jediný sex, manžel dost casto byval pryč,no a zadařilo, prostě jsme vypnuli s tím, že prostě normálně to nepůjde...no a ono ejhle,ja po dvou letech snažení přirozeně otěhotněla.Fakt je potreba se na to neupinat🙂

drep
25. říj 2024

Já při otěhotnění ani netušila, že nějaký ovulační testy existujou. A otěhotněla jsem okamžitě po vysazení antikoncepce. Ale je teda pravda, že ovulaci poznam 100%, mám ji bouřlivoi😀

konidana
25. říj 2024

Nikdy jsem nic nesledovala. Na tom otehotneni nezavisi. Proste jsem si rekli, ze se prestaneme chranit/davat pozor a v obou pripadech jsem do 2 mesicu byla tehotna. (2 deti necele 2 roky od sebe, vyslo to o neco driv nez ty planovane 2 roky-zadne prodlevy😅)
Jo a prvni tehotenstvi jsem zjistila proste az kdyz mi uz 2m neprisla menstruce. To bylo divny i na me nepravidelne a delsi cykly

sasanka88
25. říj 2024

Nic jsem nesledovala a mame 2 deti. Rekla jsem jen manželovi aby si to nedelal sam 😃 aby byla vetsi sance.

dota11
25. říj 2024

Ano a to dokonce třikrát 😁 nic jsem nesledovala, jen sex ob den, max dva dny a zadařilo se první cyklus 🙂 a po pravdě jsem nikdy nepočítala s tím, že to bude tak rychle, takže jsem byla pokaždé v šoku.