Zajímá mě, jak dlouho jste s mužem chodili než jste se rozhodli pro mimčo. S prvním mužem jsem chtela nejdriv dodělat vysokou, pak chvíli pracovat, pak svatba, pak tedy mimčo. Najednou to všechno trvalo,víc jak 3roky..Nyní mám nového přítele, ten děti moc chce, já také, jsme do sebe blázni,jen nevím, zda se do toho všeho nového vrhnout po hlavě nebo to zase brzdit rozumem..známe se 3měsíce :D ale mám ted jaksi pocit,že je to vše nějaké intenzivnější než s předchozim mužem..možná je to také tím,že je mi přes 30?
@natous84 A bydlíte spolu?
@natous84
Já oslavím s mužem letos 8 výročí vztahu, na dítěti jsme se shodli víceméně až teď.. A to je nám oběma lehce přes 30.
S tímhle ti statistika nepomůže.. já bych se velmi bála pořídit si dítě po tak krátké známosti, na vrcholu zamilovanosti, s víceméně cizí osobou.. s růžovými brýlemi se dá přehlídnout tolik věcí.
@vineta hele, já Ti nevím.. jak jsem psala, u nás to byla maximální zamilovanost a od té doby už máme svatbu, dům, všechno kromě toho mimča, které by bylo, kdyby šlo... u bývalého manžela jsem po pěti letech vztahu teprve zjistila, že má několika milionové dluhy a v nočním klubu už ho šlapky znají jménem.... myslím, že to celé není o čase, bohužel.
@vineta já to zas po zkušenosti vidím tak, že kdybych měla pořád jen čekat, nedočkám se nikdy... když jsem aktuálního manžela potkala, bylo mi skoro třicet, nejvyšší čas na děti... kdybych tenkrát čekala, ukradla bych si vzácné roky, díky kterým snad stihneme i druhátko.. začít o dva, tři roky později, už bych se mohla modlit max za jedno...
@natous84 ja teda musim rict spatnou zkusenost, ale na vine je i muj nerozumny vyber. prvni dcera po pulrocni znamosti a to jsem ho jeden mesic zkraje nechtela. velka laska, on chtel kvuli me jit nahoru (ja vs, on vyucen a dalkova maturita). uz tehotenstvi nebylo ruzove (zase muj problem- prozvracela jsem ho do 7. mesice, sex spadl, laska spadla). po porodu lepsi, pak druha dcera. po porodu (dve deti za sebou) jsem od nej odesla. po case se pristehoval a jeste jsme to s manzelskou poradnou tahli par let. konec- nasili. nejak nesnesl, ze jsem prubojna, miluji svou profesi. on se ukazal jako naprosto pohodlny chlap, ktery nic nemusi a me nechce nikam poustet. (ted nezamestnany a to ma jeste dalsi dceru).
druhy vztah- po roce a pul, ale dojizdeli jsme za sebou, ja deti , on v peci deti, dcera a s dalsim otehotnenim opet prusvih. historie se opakuje, odesla jsem opet dva mesice po druhem porodu (to je nejaka moje citliva doba). v krizi poznas pritele- ten druhy uz v sestinedeli povidal, ze jsem hrozna, ze chce zenu klidnou (ja jsem krapet nervozni, jak je toho na me moc) a ze chce deti do stridave pece. odesla jsem a ihned se o deti zacal soudit.
takze me zkusenosti spatne... ale podotykam, ze pro me neni tehotenstvi snadna doba a jak me ten chlap nezna dlouho, tak to proste nezvladne. ale je pravda, ze i ten vyber byl spatny... rada mych rodicu je takova- nechat vztah vyrust dva roky. po dvou letech rozhodovat zivotne. ja ani jednomu vztahu tento cas nedala.
2,.5-3 roky
@natous84 jo a jeste jedna ma zkusenost- tady ta trimesicni az pulrocni zamilovanost je opravdu intenzivni a mam ruzove bryle. treba jsem se krapitek zamilovala pred ctyrmi mesici do jednoho kamarada. on je v rozvodovem rizeni a nic osobniho jeste podnikat nechce, tak si piseme a obcas mi vypomuze s chlapskymi pracemi. a najednou po trech mesicich stojim nohama na zemi a uz ho tak nechci (uz se nechci tak vrhat do vztahu). ale samozrejme za me mluvi me spatne zivotni zkusenosti, oba tatove mych deti byly opravdu obri lasky (mohu mit aspon dobry pocit, ze deti vznikly z lasky 🙂). takze ja uz velkou lasku nechci, ja chci z kamaradstvi tvorit neco vic... dat vsemu cas... ale ja oproti Tobe uz deti mam, tak je to jine 🙂
Ahoj.ja s manzelem chodila pul roku kdyz jsem otehotnela.my jsme tomu tedy nechavali volny prubeh od zacatku.ted jsme spolu 4 roky a deti uz mame dve.jsme stastni a klape nam to.ale to citis ze je to to prave.ze je on muz s velkym M 🙂 ja to vedela.
@nita1984 Ale takhle se to dat brát jen ve chvíli, kdy chceš děti stůj co stůj. Já chci dítě s mužem, kterého miluji a na kterého se mohu spolehnout, konkrétně tedy s tím svým, ne prostě dítě a jedno s kým.
Vím, že věk samozřejmě hraje do karet snaze počít co nejrychleji, a je to věc zakladatelky, kdy do toho skočí, ale není to něco, při čem by mohla vycházet ze zkušeností ostatních.. proto jsem obecně psala, že za 3 měsíce partnera moc neprověříš. Samozřejmě vztah se může podělat i kdykoliv potom, ale to už je přece mimo diskuzi..
1.1.2017 jsme s přítelem slavili první výročí a máme chlapečka 5m. No plánovaný nebyl, ale okamžitě chtěný a velice ho milujeme a my dva? jsme spolu šťastní troufám si říct oba dva.
Mám po 2 letech, otěhotnění tedy 1,25 roce a řekla bych, že to mohlo být déle, víc si užít sami sebe, samostatné domácnosti, cest, zážitků.. tak tedy přes 2r spolu.
Po 3m - člověka do hloubky neznáš, nevíš jak reaguje v krizi, ve stresu, návyky, zlozvyky, jak se to snese s tvými.. to je čas euforie, sexu, touhy, ne řešení praktických věcí. Užijte si léto, dovolenou, čas, vánoce.. a ještě jednou 🙂 🙂 🙂
ano, statistika je takova- z velke zamilovanosti pocate dite- lide se neznaji. spojuje je tedy zkraje- vasen, pozdeji dite. krize vznika po trech letech, prijde-li dalsi dite, tak po sesti az sedmi letech. tehdy ti dva zjisti, jaci opravdu jsou, co je doopravdy spojuje (do te doby to byla pece o dite). pak je potreba ve vztahu zabrat a zapracovat (na komunikaci, pravidlech, toleranci, opraseni starych konicku, aby byl kazdy stastny i jen sam atpod...).
Kamarádka otěhotněla po
3 měsíční známosti . Jsou spolu 5 let maji dve deti a neznám lepsi par nez jsou oni . Kamarádka od zacatku věděl ze je to on . Jsou strasne sehrani . Sex jim fakt klape proste ideál . A znám páry co meli deti po 10 ti letech a katastrofa . Ale neni to záruka ze vy budete mít to šťesti . Musíš vedet ty sama jak moc si sedíte . Názory , komunikace . Apod . Ja jsem si muze vzala po roce a pul roku po svatbe otěhotněla a nestezuju si . Mame i krize ale kdyz to vidim tak ji maji i lide co jsou spolu leta 🙂
@natous84 na tohle se neptej nas. Pokud citis, ze to chces a ze to pripadne zvladnes i bez nej, jdi do toho. Pokud mas pochyby, je to dobre, je videt, ze jsi zodpovedna a ze vis, ze je to nejvetsi rozhodnuti v tvem zivote. Byt mama je krasne, ale i ohromne narocne. Ja jsem s manzelem zacala zit po 3 mesicich a po roce spolecneho bydleni jsme se rozhodli pro miminko. Nemela jsem o nem pochyb, ze bude skvelym tatou pro me deti, at se s nami stane cokoliv. Vnimam to tak dodnes. Co si budem povidat - nikdo nam nezaruci, ze nas partner neopusti v tehotenstvi, po porodu nebo v prubehu let, to je holt zivotni riziko. Proto bych asi ani nepremyslela nad tim, jestli spolu budem az do smrti, ale nad tim, jestli on bude tim nejlepsim tatou memu diteti.
Joo,tak nechci těhotnět hned..ale třeba do roka a do dne :D nevím..taky si říkám,jak dlouho to bude trvat..když první dítě trvalo déle..už mam 2leté. Toho "nového" znám zběžně asi víc jak 15let 🙂 Není to uplne neznámý človek..taky mi nemlati biol.hodiny jak u prvního dítete, takze určite si neplanuju delat dite stůj co stůj. Jen dělám takový menší průzkum ze zvědavosti..a ze zkušenosti vím,že do chlapa nevidíte i po 15letem vztahu..tvaril se,ze me miluje,deti chce, spolecne jsme opravili byt,snazili se o dite, pak si ho rok a půl uzivali a pak jsem zjistila,ze mi uz 2roky lze a zije dva zivoty..doted netusim,co byla pravda a co lez..je to smutne..je mi 33 a dalsich 15let čekat fakt nechci :D
Tohle se podle mě nedá říct. Každý má jinou zkušenost a všude to může dopadnou všelijak - po pár měsících i po letech. Nech to osudu a zejména tomu, jestli dítě chcete oba a jestli hned, či později. Znám takové, které čekaly a nedočkaly se. Znám i takové (viz. mou rodinu), kteří byli spolu tři měsíce a přišlo dítě a už jsou spolu přes třicet let a mají děti dvě. Nikdo ti nikdy neřekne, jak to dopadne a myslím, že to není otázkou času, ale otázkou volby. Odkladát něco kvůli strachu, že to nemusí dobře dopadnout - to by ses taky nemusela dočkat vůbec. Milujete se? Je to pro tebe a tvé dítě ten pravý? Chcete dítě? Tak hurá do toho! 🙂
Podle meho nazoru na to neexistuje odpoved.. at po 3mesicich nebo 20ti letech to bud vyjde nebo ne.. 🙂
Určitě bych si s někým nejdřív zkusila aspoň půl roku bydlet, než bych si s ním pořídila dítě. Randit a vidět ho 2x týdně je něco jiného.
@nita1984 A nemyslela jsem to tak, že má čekat x let.. jen bych počkala na odpadnutí tý vrcholný zamilovanosti, na chvíli, kdy začnu na člověku vnímat i jeho chyby.
Tyhle příklady jsou navíc k ničemu, nedá se to srovnávat.. někdo otěhotní po 3 měsících a po dvou letech je pak s partnerem furt v pohodě, někdo po 15 letech bezdětného vztahu zjistí nevěru- a? Dopovíme si to za dalších 15 let? To je prostě život..
Nicméně příroda počítala s otěhotněním víceméně hned, doba zamilovanosti partnerů pak pomůže překlenout náročné období těhotenství a prvních pár měsíců dítěte, díky čemuž vztah vydrží to nejzranitelnější ženino období, a pak rozpad a znovu s někým jiným, pokud to mám brát striktně biologicky. Monogamie je sociální konstrukt.
Bohužel partnera opravdu nepoznáte, dokud se s ním nerozejdete.
Za mě po třech měsících ne. A to mám dobrý příklad v rodině, mamka otěhotněla po čtvrt roce a letos jsou spolu 40 let a mají bez nadsázky fantastický vztah, který jsem jim leckdy záviděla a dlouho hledala někoho, s kým bych ten vztah měla obdobný. Ale je to náhoda, resp. štěstí a bezesporu x-krát i spoustu sebezapření a odhodlání na vztahu pracovat...
Nicméně po třech měsících člověk neuvažuje podle mě racionálně, objektivně, prostě je zamilovanej až po uši a realita je dost zkreslená. Počkala bych, až tohle opadne, tzn. až mě začne poprvé něco štvát, pak tomu dala ještě tak půl rok. A společné bydlení je pro mě zásadní předpoklad, ani sebečastější randíčka neodhalí o nátuře člověka tolik, jako když se "musíte" doma potkávat za každých okolností a řešit i provozní věci. Neznamena to, že člověka nic nemůže překvapit ani pak, ale prece jen se tím to riziko trochu eliminuje...
@vineta otec starsich dcer se mstil jen na me (dva trestne ciny- prepadeni v noci a...), s detmi bylo vse v poradku. ten druhy uplne kaslal na to, ze jsem po porodu, mam dve deti za sebou, takze szivam, naprosto se se mnou nebavil a jeho zamer byl jasny, deti mi vzit, nebo alespon dceru (ani ne rok a pul), takze vlastne dusevne nemocny. mame soudne urceny styk a posledne se ani neomluvil, takze po roce asi deti pusti a jezdit vubec nebude. vyhrozoval tak uz driv- odejdu-li, ze deti nebudou mit otce. to jsem strelila vedle, presto jsem stastna, ze mam krasne, zdrave deti, ja vybirala, ze ten chlap byl ohromne schopny a sikovny, geny mi prisly vyborne...
@verusky To je těžký říct.. zasahovat ti do života budou mít tu moc, dokud děti nevyrostou..těžko říct, co dělat nebo nedělat, aby to bylo co nejvíc v klidu.. Držím pěsti, ať to zvládáš, a ať je to už Ok. A určitě je fajn, že hledáš chyby a pracuješ na sobě, abys neopakovala výběr..
mezi prvnim rande, sestěhováním se a početím naší princezny uplynulo u nás 7 měsíců 🙂 Je nám 36 a 39 a nebylo nač čekat. A náš vztah je super a malá je toho největším důkazem
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@natous84 na tohle Ti můžu dát jedinou odpověď... nikdo Ti neřekne co máš dělat a jak to dopadne... Já se s manželem vzala po 11ti měsících známosti, téměř hned jsme se začali snažit a v létě to bude 4 roky a miminko stále nemáme... nejde to.
Jsem šťastná, že jsme to začali řešit hned, už nejsem zdaleka nejmladší, tak na to je "nejvyšší čas". Já to brala rozumově..miluju ho, nepije, nekouří, do hospody nechodí, má stálou práci, má mě rád, stará se... co víc chtít?