Neovuluji. Pomohl někomu Clostilbegyt?

dasenka888
26. črc 2023

Zdravím,
11 DC jsem byla na zprůchodnění - HyCoSy. Tam mi bylo řečeno, že to mám zprůchodněné. Bohužel jsem dle ovulačních testů zjistila, že u mě nedochází k ovulaci... Přitom jsem měla kolem 17DC pocit, že ovulace podle bolestí dorazí (testy negativní - testovala jsem 2x denně).

Včera 22 DC jsem byla znovu na kontrole a gynekolog mi napsal Clostilbegyt. Pomohlo to některé ?

Mám nepravidelnou MS a poslední MS byla vyvolána Utrogestanem. Teď musím čekat, abych mohla Clostil nasadit.

Otěhotněla jste po něm některá i přestože jste cykly předtím neměla ovulaci ?

Gynekolog mi oznámil, že tohle zkusíme a pokud to nevyjde, tak zbytek budem muset řešit přes kliniku asistované reprodukce.

Moc děkuji každému, kdo odpoví ❤

squezy
26. črc 2023

@dasenka888 moje zkušenost před 6 lety. Byla jsem na gynde a ze ten cyklus nemám ovulack. Nasadili mi clostik, ale po tom clostiku by tě měl gyndar hlídat, protože se může udelat i více vajicek. Po prvním clostiku se mi udělaly 3 vajicka a doktor mě varoval, že z toho klidně můžou být trojcata. Druhý cyklus jsem měla 2 vajicka, 3.cyklus 1 vajíčko. Pak jsem měla vynechat. Někde jsem četla, že se to může brát až 6 cyklu, ale pak musí být povinná pauza. Jestli mas dlouhodobe anovulacni cykly, mělo by se to řešit. Po clostiku se může udělat i cysta, proto je dobrá vždy ta kontrola. CAR by všeobecně taky nebyl na škodu, pokud se snažíte a třeba ti 30tka už klepe na dveře, vyšetření v caru je vždy zdarma a udělali by vam komplexní vyšetření.

squezy
26. črc 2023

Jo a ovulacni testy mi nikdy nevyšly pozitivní, když jsem si chtěla být jistá, zda ten cyklus ovuluji, domluvila jsem se na gynde na folikumetrii. Tenkrát před těmi lety chtela doktorka v Praze 400Kc. Řekne ti, jestli ovulujes a třeba si můžeš poprosit i o ovitrelle, kdy bude jistota, že se vajíčko uvolní a bude moct dojít k oplození. Je to injekce, kterou si pichnes sama do břicha asi 24 hodin před ovulaci (24 nebo 48 lred ovulaci, ted si nejsem jistá). Po tom ovitrelle budes mit pak duchy na testech, vyprší až 2 tydny po pichnuti ovitrelle, tak pozor, aby si se zbytečně neradovala, že ti těhotenský test něco ukáže. Když nepřijde ms, tak je to pak jasné, že jde opravdu o těhotenství.

nalinka109
26. črc 2023

Já po něm otěhotněla hned napoprvé. Byla mi zjištěná anovulace. Clostilbegyt mi ovulaci vyvolal a hned napoprvé se to povedlo.. Takže za mě rozhodně ano!!! Přeji hodně štěstí aby se ti to taky povedlo...🍀🍀🍀

nalinka109
26. črc 2023

Ovulacni testy by ti i tak mohli vyjít pozitivně jak negativně a ovulaci by jsi mít nemusela.. Mě vycházeli pozitivně a ovulaci jsem neměla.. A jak píše clostilbegyt se muze používat max6x za život a po dvou měsících musí být pauza a musíš být hlídána gynekologii neboť se po clostilbegyt rádo dělají cysty na vaječníku...

pampeliska1313
26. črc 2023

Na clostyl jsem nereagovala. Pomohla medikace na stihnou žlázu a ovulace se mi rozjela.)

dasenka888
autor
26. črc 2023

@squezy Jojo jsme domluvený, že mám dorazit pak 13-14DC 🙂) Takže mě hlídat prý bude. Už je mi 33 let... Popravdě antikoncepci neberu už cca 10 let... Od té doby mám velmi nepravidelné cykly... Snažíme se to řešit tenhle rok... Jinak o tom, že je vyšetření v CARU zdarma slyším poprvé děkuju za odpověď 🙂

dasenka888
autor
26. črc 2023

@squezy Jeee moc děkuji. O takové možnosti mi gyndař neřekl 🙂 Tak si o tom zkusím vyhledat více infa, ale moc díky 🙂)

dasenka888
autor
26. črc 2023

@nalinka109 Jééé tak to ráda slyším ❤ Mám ho brát od 5 DC do 9DC a další cyklus také... Tak snad to k něčemu bude... Většinou jsem se dočetla, že pokud žena nemá ovulaci, tak ho ani nemá brát... Proto jsem se raději zeptala tady 🙂) Díky za naději 🙂)

dasenka888
autor
26. črc 2023

@nalinka109 Jojo to jsem četla a gynekolog mě hlídat bude vysvětlil mi na kolik ultrazvuků mám nárok od pojišťovny a že následující si budu muset platit 🙂 To jsem netušila, že lze mít ovulační testy pozitivní, ale ovulace nemusí proběhnout...

vesnicelajf
26. črc 2023

@dasenka888 Chápu, že to může být těžší, ale "Už je mi 33 let..." je dobrá zpráva, ač říká kdo che co chce, v dnešní době (rok 2023) je nejlepší reproduktivní věk 29-35. Takže jsi přesně uprostřed, a já věřím, že se to povede! Starší studie samozřejmě uvádějí věk nižší, ale tyto studie nereflektují dnešní dobu. Takže věř, že ti není "už 33", ale "teprve 33" a psychika dělá děti, když to přeženu! :D

dasenka888
autor
26. črc 2023

@vesnicelajf Jojo já vím, včera jsem z toho byla hrozně špatná. Naštěstí mám partnera, který mě psychicky podržel a řekl no a co... Však to tak musí řešit skoro každej druhej v našem okolí... Já se necejtím stará :D I když bych asi měla... :D Moc díky za reakce ❤

vesnicelajf
26. črc 2023

@vesnicelajf Chápu, že to neřeší tvůj problém, ale pozitivní mysl pomáhá. Já jsem zdárným příkladem, a věřím, že většině (ne určitě všem) to může pomoci. Taky mi byl diagnostikován anovulační cyklus - ale nějaký ten měsíc ovulaci máš, stačí vytrvat a věřit. Špatně se to popisuje, pokud bych si tím sama neprošla, tak neradím. (a to jsme se snažili pět let) .... A to, že máš skvělýho partnera, který to chápe? No, už to je výhra <3 !! Takže gratuluji už jenom k tomu. Spolu to zvládnete, a jestli to bude letos, za rok, za pět. Bude, a užijete si to úplně stejně.

dasenka888
autor
26. črc 2023

@vesnicelajf Jsi hrozně moc zlatá děkuju ❤ Já právě potřebovala poradit od někoho, kdo si tím prošel i z toho důvodu, abych měla porovnání a naději 🙂 Takže veliké díky ! ❤

vesnicelajf
26. črc 2023

@dasenka888 Vůbec neděkuj, od toho tady jsem 🙂 ... jak říkám, my se snažili pět let, na začátku mi bylo nějakých 29 a už tehdá lidi říkali věty typu: "jéééžiší to budeš stará matka", "to se ani nedožiješ maturity svého dítěte", "to budeš chodit na hřiště o holi" ... atd atd... ale víš co? je mi 35 a cítím se na 25 (a možná i tak vypadám, ale to je subjektivní dojem že jo :D) Důležité pro mě bylo se od toho odprostit a říct si: Ano, děti chci, snažíme se, ale vyjde to, až to prostě přijít má. A ono to přišlo opravdu v tu nejlepší chvíli, že v těch 29 bych mooožná nebyla tak spoko, jako teď. A ne proto, že jsem si "užili dobu před dítětem", ale protože jsem prostě byla ready až teď.

vesnicelajf
26. črc 2023

Každopádně - e docela náročný čekat, až to přijde. Jak už ovulace, tak dítě samotný, ale ono to přijde...pokud tam není větší zdravotní problém ani na jedné straně, tak to jednou přijde.

dasenka888
autor
26. črc 2023

@vesnicelajf Jasný tomu rozumím 🙂) Ono se říká, že to je často bloklý v hlavě :D Já tomu věřím, jsem strašnej cíťa a brečim u každý pitkoviny :D Právě, že na jinej zdravotní problém nikdo nepřišel krom mojí neovulace :D

dasenka888
autor
26. črc 2023

@pampeliska1313 Ahaaa a mohu poprosit více info o jaké šlo léky třeba do pm ? 🙂)

vesnicelajf
26. črc 2023

@dasenka888 Jééžiš, já nadávala při každé zmíňce o hlavě a psychice, fakt že jo. Protože, jak to chceš asi ukočírovat? No nijak, nevypustíš to. Ale důvěra v sebe sama dělá velké divy.

kloky1
26. črc 2023

Právě teďka jsem měla clostibegyt který mi nepomohl brala jsme 1-0-1 . Ale Dr mi zvedl dávku na 1-1-1 a říkal že je to divný že většinou pomůže 2z3 ženských

mollyweasley
26. črc 2023

Nepomohl, pomohlo mi až sledování svého těla. Anovulační cykly mám co 32 dnů, ovulační co 42. Otěhotněla jsem celkem třikrát, pokaždé jsem tedy měla pozitivní test až 10 dnů po očekávané MS, protože těch ovulačních cyklů bylo minimum. Jakmile mi doktor napsal léky, které se braly 28. den cyklu, byly mi k prdu.

pampeliska1313
26. črc 2023

@dasenka888 euthyrox! Už jsem si vzpomnela. Gynekolog rikal ze děla zázraky, nasadil mi ho on.)

lilian2111
26. črc 2023

Bohužel, mě nepomohl. Měla jsem po něm cysty 7cm, žádnou sliznici. Ale pomohla mi femara 🙂

nagojka
26. črc 2023

@mollyweasley .měla sem to podobné👍

teniki
27. črc 2023

@dasenka888 ahoj, mne pomohl..12 mesicu BEZ JEDINE ovulace (ovulacni testy, mereni bt, brani kdejakych podpurnych hovadin, vubec nic, nasazen na x mesicu utrogestan, taky k nicemu, ten ovulaci nevyvola), po prvnim cyklu brani clostilu jsem otehotnela... ne kazdemu pomuze, nekdo na nej nereaguje a meni se za jine leky, nekdo na nej reaguje prehnane, vse se musi hlidat. Sice mi po nem nebylo zrovna dobre, ale v mem pripade svoji funkci splnil na 1*... snad pomuze i tobe!

dasenka888
autor
27. črc 2023

@teniki Jeee hrozně moc děkuji za reakci ❤️

dasenka888
autor
27. črc 2023

@pampeliska1313 Děkuji za odpověď ❤️