Ahoj holky,
Doktor mi předepsal Clostilbegyt a k tomu ještě Dupshaston. Clostík jsem už jeden měsíc brala, takže vím k čemu se užívá, ale doktorka mi nedokázala odpovědět na co přesně je Dushaston? Pokud s ním máte nějaká zkušenost, tak budu ráda za každou informaci, zda vám pomohl k těhu a naopak zda vám způsobil nějaké nežádoucí účinky?
Předem díky za odpověď.
Ahoj, já mám za sebou už pátý cyklus s duphastonem, mám ho aby chodila ms a pro udržení případného těhotenství, ale protože jsem ještě neměla ovulaci tak nic😒
V jednom fóru tady holky píšou jakou hromadu vedlejších účinků na ně měl, ale u mě doteď vůbec nic.
Co se týká teorie, měl by prodlužovat luteální fázi a podpořit růst sliznice.
@uzivatelkapetra Děkuji za odpověď. A když nemáš ovulaci, tak neříkal ti tvůj dr.o clostíku? Já ho mám předepsaný. Sice ovulaci mám, ale prej je dobrý i při ovulaci. Ale hlavně se bere, když žena ovulaci nemá.
@lory303
Ahojky ja mam syndrom Pcos (polycysticky vajecniky) a nemela jsem ovulaci, taky velmi nepravidelny cyklus (i 2 mesice bez MS), puvodni Dr.daval i vyvolavaci injekce, pak zmena Dr. a dostala jsem Duphaston, zadne vedlejsi ucinky pouze 4 kila nahore 😝 ale to muze byt tim syndromem pry, pak mi ho Dr.vymenil za Gynprodyl (prirozenejsi) a ejhle najednou se zadarilo a cekame mimi 😲 po pul roce intezivnejsiho snazeni. Gynprodyl mam brat na udrzeni i ted. Snad jsem pomohla. 🙂
@diginka1993 Tak to moc gratuluji 🙂 Tak je super, ze se zadarilo 🙂 my už se s přítelem snažíme 7.měsíc, takže je to celkem vyčerpávající. Snad se taky brzy podaří 🙂
@lory303 ano ale moje doktorka dává clostyl jen při inseminaci, aby měla jistotu, že bude vše tam kde má být v pravou chvíli.
Prý se má brát jen několikrát za život tak to nechce předepisovat jen tak.
@leniiid A jak dlouho už bereš clostil? 🙂 já ho brala v říjnu jeden měsíc, druhy mesic jsem prerusila, protoze me odradila druha dr.ke ktere jsem sla, ale nakonec jsem zustala u puvodni dr. a ta mi ho napsala znovu na dva mesice, takze pokud mrcha dorazí, tak od unora zacinam dva mesice s clostikem a duphastonem. Zatím budu brát jen jednu tabletu denne. Kdy máš mít MS? já 1.2. Držím palce at ti taky nedorazí 🙂
Mám anovulacni cykly... prakticky vubec u me neprobíhá ovu takze neco jako pco ale nemam tak těžkou formu jak nektere holky tady ze na menstruaci čekají i 90 dni.. ja tak 42
Duphaston jsem brala na udrzeni tehotenstvi. Je to vicemene to same, co Utrogestan. Ja jsem po nem zadne vedlejsi ucinky na sobe nepozorovala.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahojky,
beru kombinaci jako ty, clostík snáším celkem v pohodě, ale po Duphastonu mě moc štípou oči a bolí prsa, jinak co beru tyhle léky tak mě bolí celý cyklus neustále podbřišek... Duphaston je k tomu aby jsi měla pravdilenou ms, což mě tedy rozhodil totálně cyklus, normálně mám cyklus 28 a minule 33 :( a ještě k tomu, aby se Ti tvořilo žluté tělísko (snad píši ten název dobře) a zvyšuje Ti sliznici, aby se tam dobře uchytilo oplodněné vajíčko...Jinak držím pěsti at brzo najdeš // 😘