Holky ještě bych se chtěla zeptat mam za sebou jeden porod cs planovany od me doktorky ale v porodnici mě presto nechali rodit přirozeně 16 hod než zjistili že vážně musi malej císařem. Ted se smažíme o druhe zatim se nedaří jsem nositelem leiden heterozygot. Ale zajima me to da když mam dané že i druhé musí cs jestli je možná domluva jen umrtvení břicha a jinak byt u porodu vzhůru mel to někdo už?
Nejsem si jista na co se ptate z vaseho prispevku...ale ja mela 1.cs v celkove anestezii a 2.cs v lokalni tedy jsem byla pri vedomi.ale je to hodne individualni.u me se to rozhodovalo 2 dny pred cs ze nic nebrani te lokalni anestezii...
Ja mela planovany cisar ve spinalni anestezii, celou dobu jsem byla pri vedomi. Jde spinal nebo epidural, umrtvi se telo od pasu dolu a rodicka vnima. Jsou ale pripady, kdy se musi pristoupit k celkove anestezii (zdr.stav, apod.).
vlastni zkusenost s cisarem nemam, ale co vim z povidani kamaredek tak se da domluvit s lekarem aby jsi mela jen lokalni umtrveni. ma to sve vyhody i nevyhody, kdyz mas lokal tak necitis bricho ale tlaky citis, jak se miminko hybe atd na druhou stranu se lepe hojis a jsi drive fit
Rodila jsem císařem akutně a byla při vědomí, nebyl důvod jít do celkové narkózy. Asi je to hodně na uvážení lékaře, ale není-li nějaký problém, který vyžaduje hlubší zákrok, tak asi stačí jen umrtvení od pasu dolů?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Obvodní gynekolog dává doporučení k SC, samotnou inddikci pak schvaluji v porodnici. Většinou primář nebo zástupce primáře. U plánovaných samozřejmě.