Ahoj holky, minulý pondělí (10 DC) jsem byla na pravidelný gyn. prohlídce, a protože se delší dobu snažíme o naše první mimi a nedaří se zatím tak se doktor kouknul UTZ na vaječníky. Řekl, že mi vajíčka pěkně dozrávají (ovulace tedy měla být v pátek 14 DC). Mám cyklus pravidelně 27/28 dní a beru duphaston jinak bych ho tak pravidelný neměla. Beru 17 DC. A teď k mé otázce, od 11 DC jsem si pravidelně kolem 18:00 dělala ovulační test (poprvé to zkouším) přesně podle návodu jenomže ani jeden den neukázaly jasnou pozitivu. Myslíte, že i přesto mohla normálně ovulace proběhnout? Jak moc jsou ty testy spolehlivé?
@lucinkamarecek já to měla podobné, nicméně myslím si, že ta ovulace musela proběhnout podle hlenu ...no uvidíme, do se dozvím zda proběhla a zda byla úspěšná 😀
@obara123 Myslím, že ovulace mohla určitě proběhnout. Mně se ovu testy nikdy neukázaly jako pozitivní, vždy max hodně slabá čárka až duch a pak nic a dle ultrazvuku i bazální teploty ovulace normálně probíhá. Ta jejich 99 % spolehlivost se mi nějak nezdá.
@katule1990 takže to v podstatě není zrovna spolehlivé? Já s tím moc zkušeností nemám tak se raději ptám zkušenějších
@obara123 Pro spoustu holek asi spolehlivý je, ale někdo to má nejspíš tak, že mu vzroste hladina LH hormonu, který test zachytává, tak rychle, že test prostě pozitivní není, protože se při testování 1x denně do tohoto vzestupu netrefíme. Byla jsem z toho trošku divná, že mám testy pořád negativní, ale když vím, že dle ultrazvuky i teploty ovu probíhá, tak vím, že pro mě testy prostě vůbec spolehlivé nejsou a nejsem jediná. Sice mimčo nečekáme, ale je sposta holek, co měly stejně "negativní" ovu testy a v tom cyklu pak otěhotněly. Asi bych v tomto případě brala za pozitivní ten test, kde byla čárka nejvíc vidět.
@monikazubtech tyhle tedty maji dobre barvivo a carky umi byt opravdu vyrazne. Respektive ta testovaci carka je v dobe blizici se ovulace o dost sytejsi nez ta kontrolni. Zatim u tebe dle techto testu ovulace neprobehla.
@sudylichozrout dekuju za odpověď budu testovat na dale, mě to právě velmi prekvapilo ,protože minulý měsíc jsem také testovala s touto značkou a vždy jsem měla ovu testy bílé a když byla ovulace tak tam vyskočily dvě .Tak mě to překvapilo.
@monikazubtech nejsi už těhu?
@lucinkamarecek určitě nejsem.mam to ale divoké vid😁
@monikazubtech to jo Moničko já zase mám po ovulaci asi pět dní cca a mám bolavá prsa a bolí podbřišek od začátku ovulace do teď tak to mám pěkně jak na houpačce
@lucinkamarecek a zase tu ovulaci poznáš.ja ji také poznala , ale teď jako když utnes a dělám ovu testy a znich jsem teda divoká
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@obara123 ahoj dělala jsem si druhý měsíc ovulační testy Dr max, zbyly mi z minulého měsíce. Nikdy jsem neměla stejně tlustou a jasnou čárku jako je ta kontrolní , ale co se týče projevů bolesti podbřišku, lepivého a pak brlavehot výtoku tak to sedělo tak kde byla čárka již viditelná, přikládám foto z minulého měsíce kdy jsem pečlivě evidovala. Snad pomůže. Ten samostatný je tento měsíc kdy podle příznaků malé být cca ovulace. My se s manželem teď snažíme třetí měsíc a už to nechávám volně a ovulačními testy se nechci stresovat. Držím palečky