Ahoj holky, nikdy jsem si neměřila bt a teď chci začít. Jen nevím, jak správně na to a jak správně určit, kdy byla ovulka. Omlouvám se předem možná za hloupý dotaz.
@no_title děkuji 😘😘😘
@no_title ještě se chci zeptat,jak to mám dělat,když dělám na směny(denní,noční)
@verunkablack hele, na to bych se radši zeptala holek, co to mají stejně, tady na MK je skupinka na toto téma, tak tě tam přidám, pokud tam už nejsi 🙂
@no_title prosím tě, není jiná appka? Nejlépe v češtině 😉
@no_title už to mám, ve své app na MS mám i zapisování BZ😀
@verunkablack tak womenzone.cz
Já mám appku Můj kalendář, tam to taky zapisovat jde, ale nevypočítá to ovulaci. To umí právě womenzone nebo ten fertilityfriend
@verunkablack pouzivam ovuview a ta taky "predpovida" ovulaci, ale samozrejme ze zacatku pouze ze statistickych udaju, az po delsi dobe (ted si nejsem jista jestli 3 nebo 6 mesicu) zacne pocitat podle historie Tvych cyklu. Rano jak mi na mobilu zazvoni budik uz mi rovnou vyskoci i oznameni ze mam zadat BT 😉. Za me spokojenost.
Dámy, já se v tom měření furt nějak nevyznám. Vyzkoušela jsem aplikaci výše uvedenou, doplnila jsem všechny údaje nasbírané za poslední dva měsíce. Mám ty cykly poslední dobou nějaké dlouhé, netuším proč, ale na gyndě mi řekli, že jestli se snažíme o miminko nemám chodit dřív než pokud nepříjde ani druhá očekávaná menstruace. Předchozí cyklus byl dlouhý 63 dní, teď jsem na 55. Normálně jsem cca na 35... Mohli byste mi někdo poradit co z toho grafu dokážete vyčíst? Hlásím, že těhotenský test ráno negativní.
@brouby vcelku nic zasadniho krom toho, ze mas delsi cyklus. Podle pravidla 3 po 6 probehla ovulace zhruba ten 43DC a na tehotenstvi to nevypada, teplota pro tehotenstci by mela byt kolem 37 st, ale celkove mas ty hodnoty teplot hodne nizke, ja jsem si v zivote 35,5 nenamerila a to uz merim par let. Kde meris a co pouzivas za teplomer? Jinak delku lutealni faze mas dost dlouhou pro otehotneni, takze z toho nevyplyva zadny problem, jen proste dlouhy cyklus.
Děkuji, já se v tom moc neorientuju a manžel furt prudí ať si někam zajdu, že je to divný. :D Jinak měřím v ústech a nějakým obyčejným digitálním teploměrem z lékárny.
@brouby tak tim se to asi vysvetluje, v ustech ta teplota bude nizsi. Ja osobne bych ty dlouhe cykly zkusila resit nejakou prirodni cestou - treba kdyz me se po revizi zacal prodluzovat cyklus a posouvala se ovulace na pozdeji uzivala jsem macu peruanskou a behem dvou cyklu jsem byla zase na svych 28 dnech z 36 a ovulace z 20DC na 13DC 😉. U doktora Ti budou pichat hormonalni injekce, osobni zkusenost s tim nemam, ale kamaradce to nijak nepomohlo akorat mela cyklus jeste rozhazenejsi, protoze v prubehu ruzne spinila a tak. Zkus si kdyztak pohledat na googlu nejake grafy s merenim v ustech, kolik pak byva teplota pri otehotneni 😉
Děkuju 🙂 Určitě na to mrknu!
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
měř ráno před vstanutím +/- ve stejnou dobu stejným teploměrem. Teploty zapisuj do fertilityfriend.com a sám ti spočítá, kdy byla ovulace, vyznačí to nějak takhle jako na fotce, červenou linkou. Nezapomeň ale zapisovat i hormony pokud nějaké bereš, třeba Utrogestan se zapisuje jako Progesterone.