Ahoj holky, je tu prosím někdo, komu se po potratu nedařilo znovu otěhotnět? V lednu neprosperujicí těhotenství a od té doby se nám zatim nepoštěstilo.. Budu ráda za jakoukoliv odezvu 🙂
@penelope87 gratuluji 🙂 taky jsem myslela, že to půjde rychle , ale kde nic, tu nic..
@9sarka Díky! Nečekala jsem to, že tak rychle stěhováním. Ani jsme se vysloveně nesnažili. Asi mi pomohlo, že jsem si po tom potratu udělala takový osobní detox. Nejen ve stravě, ale i v pracovním životě. Začala jsem zas intenzivně cvičit jógu...
* že tak rychle otěhotním
@9sarka Určitě záleží taky na dalších věcech. Kolik Ti je, jaký je tvůj zdravotní stav, jestli to bylo tvoje první těhotenství, v jakém týdnu jsi o dítě přišla, jestli byla nutná revize...
@penelope87 tak to my se snazime v podstate uz rok.. tak tak je u vas vse v poradku..
@penelope87 na revizi jsem byla, bylo to moje prvni tehotenstvi, tyden to byl asi sedmy.. v zari mam jit na gyndu, tak uz to asi zacnu resit, prece jenom uz mi pomalu tahne na tricet.
@9sarka
Ahoj,my jsme o miminko prisli v 9tt,taky jsem byla na revizi a trvalo cca pul roku nez se mi podarilo otehotnet.
Vim,ze ti to rika kazdej a ze je strasny to ze vsech stran poslouchat,ale strasne zalezi na psychice...
@lucievitackova Taky si myslím, že je to zásadní.
@penelope87
Podle me urcite,clovek si to ani nepripousti,mysli si,ze je v pohode a ze pri kazdym sexu nemysli na to,jestli UZ konecne otehotni,ale prdlajs...
Ja jsem si to taky nepripoustela,ze jsem na to zafixovana a neslo nam to...
@9sarka Já jsem na revizi nemusela. A bylo to moje druhé těhotenství. Z prvního mám dítě (a to přišlo samo úplně nečekaně po měsíci vztahu). Děti jsem neplánovala ještě pár let mít a pár měsíců předtím jsem ukončila šestiletý vztah, který nebyl špatný, ale nikam nevedl.
@9sarka já byla na revizi v záři 2016 (10tt) - otěhotněla jsem v podstatě na prvni pokus. Vydrželi jsme 3 mesice a začali se snažit v prosinci..MS naposledy v květnu. Už mi to trosku lezli na mozek, ale pak jsem to vypustila (nejde na to nemyslet, ale neni dobre se na to upinat). Teď jsem v 10tt, tak snad to klapne. Pokud nejsou jiné zdravotní problémy, tak půl roku až rok snažení je normální (nekdy cyklus bez ovulace, nekdy se to treba neuchyti). A 30 mi uz bylo...neviděla bych to jako nějakou extra hranici. To samé mi rikala i doktorka..otěhotnění je mozna krapet těžší, ale problem muze mit stejne dvacítka. Držím palce, at to brzo vyjde!
Měla jsem mimoděložní, pak z dalšího těhotenství zdravou dceru (to bylo otěhotnění po téměř 6 měsících), pak po roce a půl další těhotenství, bohužel zamlklé, a za další dva a půl roku (od toho zamlklého) znovu těhotná a další dcera je na světě. Všechna těhotenství spontánní a velmi chtěná. Jen to někdy prostě trvá dýl. Není to pokaždé tak, že se po potratu tzv. říká, že je pohnojeno a že to půjde líp a hned. Jednou to tak u nás šlo a podruhé ne.
@9sarka
Nevim,jestli to melo nejaky vliv,ale taky jsem zacala uzivat GS Mimistar forte,je to na podporu otehotneni...Tak jen takovy napad😊
@9sarka Vitamíny, kyselinou listovou a zdravou životosprávou nemůžeš nic pokazit! Naopak.
@9sarka Třicet není věk 🙂 My máme jednu dcerku, otěhotněla jsem hned ten týden, co jsme si řekli. Potom jsme se začali snažit (žádná větší snaha to tedy nebyla, prostě buď a nebo) v mých 35 letech a doktoři do nás nahustili jak jsem už stará a samo to nepůjde. Přišly víc jak dva roky trapení, hormony, punkce vaječníků, 3x IVF, potrat a nervy. Minulý rok v srpnu jsem už byla na zhroucení. Rozhodla jsem se na to kašlat, začala jsem běhat, cvičit, vyčistila jsem se od hormonů a zajela k léčitelce, aby mě vyčistila od toho sajratu co do mě prali. Přibrala jsem na tom 10 kg a nemluvím o zlomené psychice. Nevím jak, ale po 2 sezeních jsem najednou v lednu zjistila, že jsem těhotná! Ten měsíc jsme se kvůli nemoci milovali jednou a myšlenka na mimčo fakt nebyla žádná! Za 6 neděl mám termín, je to cca 2 roky po potratu. Čekáme holčičku, dle všeho je zdravá a čilá až až. 3 měsíce po porodu mi bude 40 🙂 Je to vážně hodně o psychice, jak se na to člověk upne, tak to jde od 10 k 5 :( Paní Wojtasová z Orlové má velmi dobré výsledky co se týče otěhotnění, jezdí za ní z celé republiky 🙂 Třeba by stačilo vyhledat nejdříve tyhle způsoby než jít do hormonů a umělého... fakt je to masakr. Už bych do toho nikdy nešla!
Díky holky 🙂 psychika v tom bude asi taky, i když si říkám že ne.. já jsem začala zase pít Nosifol, který jsem pila při prvním zadaření a taky kontryhelovy caj.. musím se zkusit dát nějako do klidu, i když netuším jak to udělám teda :D
@9sarka
Jeste taky pomaha nekam vypadnout,na dovcu nebo nejaky vikend...Proste zmenit prostredi😊
Po prvním potratu ve 20.tt jsem užívala gynex a kontryhelový čaj a otěhotněla jsem hned první měsíc snažení ( 3 měsíce po revizi), ale zas to nedopadlo. A pak jsme měli kvůli testům 8 měsíční pauzu. V tu dobu jsem už jedla Femibion 1 a opět kontryhel a balení inofolicu.Zadařilo se pak první cyklus. Těžko říct, jestli by to šlo hned i bez těch preparátů, nebo máme štěstí. Každopádně doporučuju inofolic a kontryhel🙂
Ahoj, je to hodně těžké. Vlastně celý ten proces otěhotnění je obrovský zázrak... Neupnout se na to a nemyslet, jo to se každému říká snadno, ano mají pravdu. Ale je těžké na to nemyslet...
Poprvé jsem otěhotněla minulý rok v srpnu a bohužel v říjnu jsem byla na revizi dělohy :( . O miminko se znovu snažíme od prosince a stále nic. Teď jsem měla dva dny zpoždění a slabounkého ducha na testu, jak už jsem se moc radovala že to konečně vyšlo a jak když někdo rozbije dítěti hračku, jsem se cítila když jsem to odpoledne dostala...
Nic ti neporadim. Jen v tom nejsi bohužel sama. A přeji všem ať se brzo zadaří...
Právě jsem všude četla, jak všichni znovu rychle otěhotněli, tak jsem chtěla vědět jestli to má/měl nekdo podobně. Je to asi blbé to říct takhle, ale trošku mě uklidnilo, že v tom nejsem sama..
Mne pomohla Mojzisovka a Gynex, muzu doporucit.
Ahoj ... já podstoupila revizi po zamlklém těhu v květnu 2016 ... a do teď se mi znovu "otěhotnět nepodařilo" ....
@9sarka ahoj, vloni jsem strašně moc chtěla otěhotnět. Snažili jsme se, manžela už štvalo, že je to na povel. Pak se zadařilo. Poté potrat bez revize. Vykašlala jsem se na nějaké snažení, byla jsem naštvaná na celý svět, že zase já. V prosinci jsme se milovali jednou a ještě mini vypočítané plodné dny. V lednu jsem tomu nemohla uvěřit. Chci tím říct, že to asi chce se na snažení vyprdnout. Ne jen si říct "vyprdnu se na to", ale opravdu to udělat. Vím, je to těžké, ta touha po miminku. Ale mně osobně to fakt prospělo. Přeji, ať je vše v pořádku a miminko si k vám brzy najde cestu.
Já měla revizi v 11tt v lednu 2008 a otěhotněla jsem v dubnu 2012.
@ruzenkas jenže opravdu to udělat je těžké a určitě to nejde na povel, k tomu se musí dospět. A každá k tomu dospěje různě rychle.
@9sarka po revizi seš půl roku, to je krátká doba. Nám třeba řekli, že teprv po půl roce se znovu začít snažit... Na doktory je ještě čas. Nás taky honili po ivf a není to spása, u nás vůbec nevyšlo.
@9sarka nekdo otehotni rychle po potratu nekdo ne. Me to tak moc psychicky zlomilo ze jsem se s tim strasne dlouho srovnavala. Dokonce jsem zacala nenavidet sveho muze a vadil mi ve vsem :( nastesti jsem mu to nerikala. Sice jsem mu parkrat neco vycetla ale drzela jsem to v sobe. Az po vic jak roce jsem se dala dohromady. Ty prvni mesice byly peklo :( A ted se spolecne tesime a radujeme 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@9sarka Já jsem o Vánocích prodělala časnou těhotenskou ztrátu. "Očistila se" menstruací a otěhotněla jsem znovu hned v dalším cyklu.