Kolísání bazální teploty. Je to v pořádku?

denissima
14. říj 2019

Ahoj,
na radu mé doktorky jsem začala měřit bazální teplotu. Jsem v tom tedy úplný nováček (a to se snažíme už přes rok) a jsem z toho docela divoká 🙂. Je normální, když mám jeden den 36,51 a druhý den 36,83? Potom to pár dní bylo kolem 36,6 (ale každý den byla teplota jiná, i když šlo jen o setinu) a dnes 36,69. Docela blbě se mi sháněl teploměr, který měří na dvě desetinná místa, a teď mi přijde, že je skoro lepší měřit jen na jedno. Ten graf by vypadal mnohem lépe.
Prosím o vaše zkušenosti.

sudylichozrout
14. říj 2019

@denissima Hodne zalezi na tom, jakou mas poovulacni teplotu. To je treba nejprve vysledovat. Pak bude jasne, zda jde jen o drobne vykyvy v ramci folikularni faze s tim, ze po ovulaci teplota vzroste treba na +- 37,1, nebo zda jde o anovulacni cyklus, kdy teplota lita jak strelena. Sledovat BT je hodne dobre, ale ze zacatku mas vse az ex post, vse je opozdene.

denissima
autor
14. říj 2019

@sudylichozrout Jasně, takže budu měřit dál a uvidím.

ivuska1986
16. říj 2019

@denissima ahojky, já dle teploty ovulaci nepoznala, ovu testy mi nevycházely až pak mi tady jedna slečna poradila, ať zkusím digitální ovulační test od clerblue, no a fakt, že jo. Po prvním použití mimco na světě, kdybych to zkusila hned, možná bych nemusela čekat 10 měsíců. Držím palce