Zdravím holky, ráda bych znala váš názor, tento měsíc jsem si začala dělat ovu testy a 1. pozitivní jsem měla 13 DC, následně byl pozitivní i 14 DC, tyto dva dny jsem byla zcela bez bolestí. A co mi jde, dnes 16 DC a začali mi poměrně znatelné bolesti v podbříšku, ale ovu test je negativní. Podle čeho se mám řídit? Děkuji za vysvětlení.
@veronika182 děkuji a můžu se zeptat, jestli máš zkušenosti s ovulačními testy, v kolik hodin si cca dělala?
Ahoj, pozitivni test znamena, ze hladina hormonu LH, ktery spousti ovulaci je na svem maximu. Teprve ale za 24-48 hodin od maxima LH se uvolnuje vajicko z folikulu, takze to co popisujes presne vychazi. LH bylo na maximu 14DC a o 48 hodin pozdeji se ti uvolnilo vajicko. Bolesti pak muzou pretrvavat nekolik dni, protoze ta tekutina, co se uvolni z folikulu spolecne s vajickem, muze trochu drazdit brisni dutinu.
@jeeanetta ahoj, jestli mohu přispět, tak já ovu testy dělala a vycházely mi přesně, protože jsem k nim měřila BT a souhlasilo to spolu, testovala jsem o půl 8 večer... 🙂 😉
@mineate
@beruska1889
@everunka
TAkže holky v úterý když jsem měla 1. pozitivní ovu test a i ve středu tak je to ok? Sex byl jak v útery, tak ve středu i ve čtvrtek, máme se i dnes snažit? Dnes jsem už chtěla dat pokoj manželovi, máme sex 6 dní v kuse a to některé dny byl i 2X, ne z důvodu, že by to bylo nucené, ale z toho důvodu, že jsem tento měsíc abnormalná nadržení. OVU testy dělam tak od 8-9 h ranní, ale když jsem si pro případ ještě dělala např. v tu sředu kdy byla čárka silná, další v 11 hodin, takž už čárka byla slabá. Bojím se, že jsem je dělala špatně, protože v návodu psali, že testy se mají dělat po 10 hodině.
@jeeanetta Myslim, ze sexu bylo dost, uz si muzete dat klidne pohov.😀 Spermie maji tak dva dny vydrz, takze to mate v pohode pokryty.😉 Testy by se mely delat az po 10 hodine, ale neni to dogma. Kdyz ti vysly pozitivni, tak neni co resit, vsechno probehlo jak ma, hod se ted do pohody.😉
@jeeanetta dělala jsem je když jsem přišla z práce, takže cca v 17 hodin odpoledne. Sex jsme měli v den pozitivního testu a vyšlo nám to napoprvé 🙂
@mineate
@veronika182 Tak to gratuluji🙂
My už se s manželem snažíme pár měsíců a sex míváme vetšinou dost pravidelně obden, ale někdy nebyla chuť nebo čas tak i jen 1x za 3 dny. Tento měsíc je to právě naopak 🙂 A ještě jednou děkuji, myslela jsem si, že jsem testování zkazila tím, že jsem si je dělala ráno ne v předepsaném časovém rozmezí 😉
@jeeanetta taky jsme se snažili obden, ale jistila jsem to ještě těmi testy, abych nějaký den neprošvihla 😀 a řeknu ti, jsem ráda, že se zadařilo hned. Obden jsme to už přestávali dávat oba 😀
@jeeanetta My už se taky chvilku snažíme a ovu testy jsem zkoušela první tři měsíce, abych měla jistotu, že je vše v pořádku. Ovu v pořádku je a stejně se ještě nezadařilo, takže ono to chce prostě jen někdy velkou dávku trpělivosti.🙂 I sex 1x za 3 dny by měl teoreticky stačit, takže v pohodě. Držím moc palce, ať se vám to brzy povede! 😉
@veronika182 Ano, to můžu potvrdit, je to neuvěřitelný maraton. Navíc už nám není 20, takže někdy jsme oba zralí na první pomoc.😀
@mineate důvěrně znám =D měli jsme hold kliku, že se nám zadařilo. Když si vezmeš, že v jednom cyklu je 20% pravděpodobnost. To není mnoho 😒 Ale asi jsem se za ten měsíc nabažila dost, teď jsme jak pandy.
@veronika182 Jo to ti věřím, někdy je i sex obden zátěž, ještě když člověk chodí do práce, starosti... Na dovolené to jde samo 😉 ale jak píšu, poslední týden se cítím jako kdybych užívala afrodisiaka, manžela jsem zneužila i 2x denně 🙂
@jeeanetta já měla pozitivní test 23DC a 24DC a dle BT jsem měla ovulku ten 24DC takže jak píšou v návodu 24 hodin po prvním pozitivním testu 😉
@jeeanetta na to zase pozor, přemíra sexu není dobrá na spermie
@veronika182 😀 ....je to super, ze se to nekomu dari i takhle hned...ja mam dokonce ve svym veku uz sanci jen 15% v kazdym cyklu, takze 9 mesicu min. to jisti...uz mame za sebou 6, tak jeste 3 a doufam, ze vic ne, jinak padneme vycerpanim 😀 ...drzim palce, at je vsechno v poradku a uzivej hezky ty posledni mesice 😉
@mineate jak dlouho se snažíte? Min. měsíc jsem měla pocit, že se do sexu nutím a myslím, že to vycítil i manžel a sám mi jemně pověděl, že přece neběžíme maratón. Takže tento měsíc jsem se ponaučila, vzala jsem to v klidu a jde to samo. Ach j, ale to čekání, kdy to přijde je úděsné.
@veronika182 teď už pozdě, nyní dám manželovi na chvíli pokoj🙂
@jeeanetta Ted zaciname 7. mesic ...chce to opravdu hodne, hodne a zase hodne trpelivosti 😉 ....manzel ma pravdu, vseho s mirou. Kazdy to samozrejme proziva jinak, nekdo na to ani nepomysli, nekoho zase naopak uklidnuje, kdyz si dela testy a meri teplotu. Dulezity je, abychom zustaly plus minus v psychicky pohode a opravdu pocitat s delsi dobou snazeni, jinak to leze na mozek, to muzu potvrdit.🙂
@jeeanetta Nene, prestala jsem po 3. mesici, protoze vsechno bylo krasne pravidelny a beze zmen. Ale ted jsem je zase zakoupila, protoze se mi zkratil cyklus..asi to leto a vedra...a zjistila jsem, ze mam ovu hned po ms. Takze ted zase testuju, ale jestli se to ustali, tak zase prestanu.
@beruska1889 Tak snad byl ten pozitivní test ok 😉
@jeeanetta Jojo o první...no co ti budu povídat, příjemný to není. Když už se člověk konečně rozhodne a furt nic, nechápe tu nespravedlnost.😀 Ale snažím se uklidnit statistikou a říkat si, že rok musíme vydržet v klidu a pak se uvidí. Když to tak různě čtu, jsou i páry co se snaží 2 a více let a nic jim není. A co vy, taky první? 🙂
@mineate Ano první, bohužel jsem ten typ co by chtěl mít vše hned a když to nejde tak jsem z toho špatná, ale myslím si, že jsem se trochu vzpamatovala a beru to jinak. Navíc v práci mě to nebaví, nevím jestli udělat krok a změnit firmu nebo je to hloupost když se snažíme, ale zase kdo ví kdy to vyjde. Nedoporučil vám doktor nějaké vyšetření? Nám říkal, že po 6 měsících máme dorazit.
@jeeanetta Takhle to ma vetsina, malokdo je trpelivy nebo nad veci i po par mesicich.🙂 Osobne nikoho takovyho neznam, vsichni to driv nebo pozdeji zacnou resit. Klidne praci zmen, prijdes hned na jiny myslenky a budes spokojenejsi, nebala bych se toho.😉 Ja byla u doktorky naposledy minuly rok a mam prijit v listopadu na prevenci, takze pokud by se do te doby nezadarilo, poprosim ji o ty zakladni vysetreni, aby bylo jasno, jestli to chce jen cas nebo je tam nejaky problem. Pokud vam doktor rekl, ze mate prijit, tak klidne si na ty testy dojdete, pokud vas to uklidni. Ja jsem si dala tu lhutu tak ten rok, ale asi to spojim spis s tou kontrolou uz v listopadu, tzn. po 10 mesicich.
@mineate Tak se vám snad do listopadu zadaří. Zrovna včera v rádiu říkali, že v létě máme 6x častěji sex než v jinou dobu, tak by v tom byl čert, aby to nevyšlo🙂
No já jsem právě objednaná na spren, protože jsem měla problémy s čípkem, takže buď už budu těhotná nebo doktora poprosím o vyšetření, říkal, že po 6 měsících to začneme řešit. Bude mi 27 takže by to mělo jít rychleji 😉
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
podle testů