Mám strach, že nikdy neotěhotním...😪 Už se snažíme několik let a pořád nic.. ovulaci mám, ale už pátý den po ní už špiním a pak přijde mrcha. Nechci žádné umělé oplodnění, buď přirozeně nebo nic.....a už poslední dobou ztrácím naději...prášky nechci, nechci být pokusnej králík. Moc bych si přála, aby moje tělo fungovalo správně. Jím zdravě a pestře, cvičím a pořád nic...😤
A co partner, s kterým to ditko tak toužíš mít? Vztah je kvalitní?
@neomenia ano, máme se rádi, máme prosperující manželství, jsme ještě i relativně mladí, mě je 26 a manželovi 34. Oba by jsme miminko chtěli.
Jestli špiníš už 5 dní po ovulaci, tak možná nefunguje dostatečně žluté tělísko, které produkuje hormon progesteron. Dá se to podpořit i přírodní cestou, např. užíváním drmku (dobrý je Drmek Forte) nebo je dobrý Sarapis Plus. Míň přírodní cesta je pak užívání (zavádení) progesteronu formou tablety/čípku v době po ovulaci, není to ale vůbec dryák jako léky při IVF. Možná by fakt stačilo jen takhle něco málo a pomohlo by to. Pokud ne, tak bych se na vašem místě po několika letech snahy o dítě obrátila na CAR, udělají vám zdarma základní vyšetření a navrhnou možný další postup, vůbec to nemusí být hned IVF, můžou vám jen pomoct správně načasovat dobu pro otěhotnění a podpořit to žluté tělísko, pokud je problém tam. Hodně štěstí 🙂.
Neboj já otěhotněla po 12 letech 🙂 určitě se taky dočkáš 🍀
Já mohu doporučit Cenap v Brně. Mam dobrou zkušenost.
Možná je to opravdu pouze tou hlavou, ja tomu věřím.... Přes dva roky snažení, pak teda smirena s IVF.... Po první konzultaci, kdy jsem se začala soustředit na to, že další měsíc začneme cyklus umělého oplodnění, jsem zjistila, že jsem těhotná... A pozor z jediného styku v měsíci, kdy jsem ani nehlidala ovulaci nic...
Za mne si srovnej priority. Buď dítě chceš nebo ne. Tečka. Metody až tolik nerozhodují
@ee.liska přesně!! Vidím to úplně stejně, pokud je to třeba "banalita" a je zapotřebí jen upravit hormony nebo základní vyšetření a bude po problému, tak pestrá strava, ani cvičení nestačí, když si chci koupit boty, taky musím do obuvi a ne doma čekat s našpónovanými břišáky na salátu🤷🏼♀️
A vyšetřit ses nechala? Kamarádka zdravá, cvičí a po dvou letech, co to nešlo, zjistili, že má vaječníky, jak žena v přechodu. Takže na přirozené otěhotnění to nevypadá. Je to tvoje rozhodnutí, že nechceš pomoc lékařů, ale cítím, že ti už teď nedělá situace psychicky dobře. A časem to bude horší. Budeš frustrovaná, naštvaná a může se pokazit i manželská idylka. Já bych si pomoct nechala, není to žádná ostuda, obzvlášť v dnešní době.
Chápu, ale představ si, že stačí málo a ani to nemusí být nějaká hormonální pecka a dočkáš se, jako my. Zase být takhle strašně zarytí kvůli všem prostředkům. Když tolik let zoufalé chci dítě, tak proto udělám cokoliv. Nebo alespoň takhle jsme o tom smýšleli my.
@aselluska my dítě chceme, to ano. Ale ne za každou cenu. Když to nejde, zřejmě to má svůj důvod.
Nemusis souhlasit s prasky, ale zakladni vysetreni Tebe a hlavne i chlapa v CAR je podle me zaklad, pokud se dlouho nedari... Me to prijde jako nesmysl - chtit miminko a nepodstoupit kvuli tomu aspon vysetreni. Jestli mas lutealni fazi kratkou, je to problem i kdyz mas luxusni ovulaci. Oplodnene vajicko proste nema cas.
Za me - pokud nechcete udelat krok vpred, tak to pustte z hlavy a uzivejte si zivota. A treba si k Vam miminko cestu najde.
U nas - po roce na vysetreni (kvuli nemoci v rodine nebylo rozumne cekat), vysledek spermiogramu - doporuceni jit rovnou do IVF, my ze zkusime IUI a bohuzel neslo provest v tom danem cyklu (moc vajicek) no a povedlo se prirozene...
Může tomu klidně bránit nějaká drobnost, která je pro otěhotnění ale zásadní. Špinění 5 dní po ovulaci není v pořádku. Nechat se vyšetřit a případně lehce pomoct rohzodně neznamená mít dítě za každou cenu. Spousta věcí se dá upravit i přírodní cestou, ale je potřeba vědět, kde je problém. Nicméně jestli se chceš možná další roky zbytečně trapit a doufat v zázrak, tak je to samozřejmě tvoje věc a přeju ti, aby se ten zázrak stal.
@katule1990 Presne, treba je problem u chlapa a pomohl by selen, zinek, kotvicnik, maca myslim taky... Nebo by stacilo brat inositol... Tech nehormonalnich pomoci je hodne.
@jane46 Přesně tak. Já jsem psala příspěvek a až pak jsem si všimla, že jsi chviličku přede mnou napsala skoro totéž 😀.
Víš co je chtít dítě za každou cenu? Chodit po všech čertech, utrácet spousty peněz za různý preparáty, které snad pomůžou. Zkoušet všechny metody, všechny rady, sledovat cyklus, měřit, testovat, atd atd. To, že se pomůže nějakým doplňkem, nebo jen udělá vyšetření není chtít dítě za každou cenu. V příspěvku píšeš, že máš strach, když nejde a pak zase, že když to nejde ... Prostě jsou lidi, který otěhotnění jen se okolo sebe otřou a tu, kteří prostě proto musí něco udělat. Mě doktor posílal do kliniky. Zkusila jsem něco přírodnějšího a vyšlo to. Buď chceš a něco proto uděláš, něco je ti to jedno.
Nechci tě nijak nahlodávat v přesvědčení - ale jaký má potom důvod, že kdejaká fetna, alkoholička ap. rodí jak na běžícím páse, děcka týrá, odkládá, zabíjí?
To je podobné jako říct:"mám cukrovku, má to svůj důvod" a nevyhledat doktora a nebrat léčbu... To umřu, protože jsem onemocněla a má to svůj důvod. Jasně, bez dítěte se dá žít, ale sama píšeš, že tě to začíná psychicky utlačovat.
Tu vetu "ma to asi svuj duvod, proc to nejde", tak tu z celeho srdce nenavidim. Rekla ji pritelovi jeho ex, kdyz jsme se snazili a neslo nam to a rekla to z duvodu, aby ublizila, jako ze k sobe asi nepatrime nebo budeme mit vadny dite.
Zadny duvod to nema, maximalne tak to ma duvod takovy, aby si clovek prosel nejakou zkouskou a taky se treba na to dite o to vic tesil. Protoze nikdo nema vetsi radost z otehotneni nez rodice, kteri se snazi x let, nebo kteri musi podstoupit treba nekolik IVF. U nas to tak treba bylo, ze pritel ze zacatku snazeni nebyl uplne nadseny a nehrnul se do toho mit dite ale tim, ze nam to neslo a trvalo to nejakou dobu, tak si uvedomil, jak moc miminko chce.
Chapu, ze kazdy ma nejakou hranici, kam az nepujde, u tebe je to, ze nechces zadnou chemii a IVF, tomu rozumim, ale rikat, ze to tak asi ma byt, to mi prijde nesmyslny. My mame po 2 letech snazeni a podstoupeni jednoho cyklu IVF nadhernou a zdravou 7 tydenni holcicku a stalo to za kazdou investovanou korunu, injekci a bolest.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ono je to hodně o hlavě 🙂. Nám se zadařilo ve chvíli, kdy jsem se začala soustředit hodně na něco jiného. A myslím, že to tak mělo hodně žen 😉. Nejdůležitější je psychická pohoda.