Zdravím všechny maminky a těhulky 🙂 Jsem teprve snažilka a zajímaly by mě vaše osobní zkušenosti s otěhotněním podle Jonášovy metody http://astrologie.najdise.cz/plodne-dny/jonasov... Zkoušely jste to některé ? Jsou tady nějaké zasloužilé či budoucí maminky, které se snažily otěhotnět tímto způsobem a podařilo se vám to ? Případně jste slyšely podobnou zkušenost, kterou vám sdělily vaše známé či kamarádky, které se pokoušely podle teto metody otěhotnět a povedlo se jim to ? Zajímají mě právě vaše názory a hlavně osobní i praktické zkušenosti s touto metodou, ne jen interpretace typu " jedna paní povídala..." Děkuji 🙂
@radiz Tímto způsobem jsem se otěhotnět nesnažila, ale když pominu fakt, že je to na první pohled blbost a porovnám si dny vypočítané touto metodou a dny, kdy byly počaty moje děti - tak se potvrdí, že je to blbost 😀
@radiz Já jsem se o tuto metodu zajímala asi před rokem, ale příhodnou dobu na otěhotnění mi to ukazovalo asi až za půl roku (tím myslím, aby se udané plodné dny shodovaly s mojí skutečnou ovulací). To se mi zdálo za dlouho, nechtěla jsem čekat, tak jsem to pustila z hlavy.
Nedávno jsem si na tuto metodu vzpomněla, a napadlo mě zkontrolovat, jestli termín mého otěhotnění souhlasí s Jonášovým termínem. A byla jsem překvapená - bylo to (pravděpodobně) na den, i ten chlapeček to je. A ano, podařilo se nám to až "za dlouho" 😀 Tedy v ten termín, který se mi tehdy zdál příliš vzdálený. Náhoda?
Já jsem si plodné dny podle Jonášovy metody nechala vypočítat, protože jsme se s manželem o první dceru snažili 5 let, klinicky jsme byli naprosto zdraví (hlava snad taky 😀 ), ale miminko k nám stále nepřicházelo...
Nedokážu stoprocentně určit, jestli byly úspěšné plodné dny vypočítané astrologicky nebo jestli se shodou náhod kryly zrovna s plodnými dny podle ovulace, důležité pro mě bylo, že jsem otěhotněla, donosila a porodila zdravou lentilku (a za tři roky jsme si to podle dalších výpočtů zopakovali znovu 😉 ).
Tuto metodu jsem ještě kombinovala se cvičením podle paní Mojžíšové, takže za mě dvakrát s úspěchem 😉
@maybe72 Je pravda, že jsem po neúspěšných 4 měsících začala panikařit, tak jsem se přihlásila na cvičení podle Mojžíšové, a současně si došla za jedním vynikajícícm chiropraktikem na odblokování pánve. A hned v tom cyklu jsem otěhotněla. Na to cvičení jsem ani nestihla začít chodit 😀 Ale budu k té fyzioterapeutce chodit po šestinedělí, zkroucená jsem hodně...
@guinea Já tomu cvičení hodně věřím, když oblast malé pánve není v pořádku, jak může zvládnout takovou zátěž jako je těhotenství... A všem nevěřícím Tomášům jsem vytřela zrak i dalším bonusem, které tohle cvičení má, vycvičíš si totiž krásné pozadí 😉 a to je taky fajn...
Šťastný konec Tvého čekání, pěkný zbytek těhotenství a zdravé miminko!!!
@suzanna123 čistě hypoteticky se najde pár měsíců v roce, kdy se data početí podle Mojžíše shodují s plodnými dny. To by možná mohlo vyjít ... viz. odpovědi níže... Děkuji za odpověď 🙂
Takovým věcem moc nevěřím, ale koukla jsem na to a zkusila zpětně... u prvního mi termín početí vychází, jen pohlaví teda ne 🙂 U druhého prcka nevychází ani datum ani pohlaví 🙂
nevychází to zpětně vůbec :o) ale tento měsíc prý včera počneme chlapečka... no... tak jsme možná počali holčičku :D (ovu byla tedy přesně včera)
Také se musím přidat s kladným názorem na tuto metodu vyšlo mě to už po třetí. Pohlaví jsem neřešila, ale otěhotněla jsem pokaždé jak mě to graf vypočetl a ani jsem nemusela dlouho čekat 🙂
Takže za mě to funguje 😀
Když jsme se snažili, zkoušela jsem si podle této metody vypočítat plodné dny a vycházely mi vždy úplně nesmyslně. Takže já tomu nevěřím.
zkusila jsem si zadat plodné dny na rok, kdy jsme počali syna - tak u mě to nevyšlo vůbec, syn byl počat uprostřed mězi dvěma termíny od Jonáše
Holky, mám dotaz ohledně této metody. V tom formuláři jsou na doplnění 3 údaje. "Datum narození ženy" mi je jasné, a ten "čas" - to se myslí čas mého narození? Když ho nevím, co doplnit.... ? A ještě "město" - je to místo mého narození? Co když v seznamu není? Děkuji, asi jsem tupá,, ale fakt si nevím rady...
O Jonasove metodě jsem se dozvěděla až tady na Konikovi. Opsala jsem si plodné dny a zasmála jsem se, že mi ovulace vychází vždycky jindy. Ale tento měsíc se mi ovulace jaksi náhodou přiblížila k tomu termínu. Náhoda? Jenže s tím jsem nepocitala a tulili jsme se spíš dřív. Měl by podle Jonáše vycházet chlapec, kdybych byla těhotná. A manžel by raději holčičku, tak by to bylo legrační, když už se dva roky snažíme bezvýsledně. Za 2 dny má přijít MS, tak se uvidi 🙂.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Najde se někdo, kdo to vyzkoušel a přineslo to výsledky ?