Ahoj holky 🙂 od listopadu minulého roku se snažíme o miminko. Jenže pořád nic... ☹ začínám už být zoufalá. Do nedávna jsem to nějak neřešila a nechávala jsem tomu volný průběh. Jen jsem si počítatala plodné dny. Poraďte prosím,jak správně vypočítat plodné dny? Třeba to jen počítám špatně. A Nějké rady jak tomu pomoct? Děkuji 🙂
@pepina123 A nekontroluješ čípek či neměříš teplotu?Podle toho jde taky poznat ovu...Já to poznám už na sobě podle bolesti v podbříšku 😉
@pepina123 já měřím teplotu a tak nějak se díky tomu zorientuju.pokud máš cykly pravidelný tak máš plodný dny přibližně 9-15 dní před ms,ale nemusíš.Každá to má jinak,zkus buď nějakou tu symptotermální metodu a nebo když by ses nechtěla až tak sledovat tak nejjistější je sex obden 😉
@katyxq
@sarkad2856
@zuzkazuzu88 Děkuju 🙂 Ne, bazální teplotu si neměřím. Jak říkám. Nějak jsme to neřešili. Ale poslední dobou mi to vrtá v hlavě. Díky za rady. Asi se začnu měřit. 🙂
@pepina123 Myslím si že měření bazální teploty je lepší než testovat papírky 😉 taky jsem ze začátku testovala
@sarkad2856 hlavně je to asi levnější 🙂
@pepina123 No to je je fakt a ty testy se musí třeba dělat i 2-3x denně a teplota se měří jen jednou 😉
@sarkad2856 to je pravda. Mě se teda do toho moc nechtělo. Jsem zvyklá, jak otevřu oči hned stoupnout. Takže jsem lenivá :D ale asi bych měla začít. Je to přesnější jak nějaké počty.
@pepina123 Určitě taky jsem sem tam zapomněla ale je to o zviku 😉 Po čase už to člověku ani nepříjde
@sarkad2856 a kdy je dobré začít? Je to jedno, nebo až po menstruaci?
@pepina123 Nejlepší je začít po MS já jsem začla,koupila si na to speciální teploměr v lékárně,ale ono se může začít měřit kdykoliv 😉
@sarkad2856 Dobře. Tak děkuji moc. Dám se do toho 🙂 A když to nepůjde, tak zajdu k lékaři.
@lendyn Tak to je super 🙂
@pepina123 nz 🙂 tak at se brzo zadaří 😉
@lendyn Tak někomu vyhovuje něco jiného,mě příjde že je to jen vyhazování peněz na to že už se snažíme skoro 5let 😒 Ovulaci na sobě poznám a já si třeba měřím bazální teplotu,jinak je fajn že Vám to vyšlo tak brzo 😉
@sarkad2856 snad.. 🙂
@pepina123 musíme už konečně 😉
@sarkad2856 To každopádně. Tak hodně štěstí.. A až ti to klapne, tak písni 🙂 Potěší mě to🙂
@pepina123 jj určitě dám vědět,taky pak písni a taky přeju at se tady chlubíš // 😉
@sarkad2856 ok 🙂 napíšu. Děkuju. Tak vzhůru do boje 😉 hodně štěstí
@pepina123 Děkuji, taky hodně štěstí 😉
Ahoj holky, já neberu antikoncepci bez 4měsíců 2roky, nejdřív jsem nechávala otěhotnění volný průběh, nic se nedělo, pak mi začala zlobit MS, měla jsem ji nepravidelnou, teď poslední 4 měsíce se mi zdá, že už je to v pořádku, prý to bylo jenom rozhozené po vysazení :/ ovulaci u sebe poznám, teda aspoň já si to myslím, mám bolesti a poznám to podle hlenu, ale ovu testy mi vždy vycházejí negativní, nevím, co si myslet.. Bojím se abych neměla anovulační cykly, jak se to pozná? ☹
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
to je jednoduché - počítání plodných dnů funguje jen na výjimky, protože každá žena má jinak dlouhý cyklus, jinak dlouhou proliferační i liteální fázi cyklu. Docela přesné informace o plodných dnech ti poskytne symptotermální metoda (sledování děložního čípku a jeho hlenu, měření bazální teploty), víc najdeš tady http://www.rodina.cz/clanek3633.htm (je to první díl ze série článků, odkazy na další díly jsou v pravém sloupečku nahoře).