Jak poznám ovu podle stm?

verunqka
11. únor 2022

Ahoj holky.

Paní doktorka mi řekla, že je dobré měření bazální teploty a řekla mi ať si koupím brožurku. Neporadila mi, jen řekla kde se měří a že ji to mám na konci cyklu zaslat 🤷🏼‍♀️.
Jsem z toho v lese 😀, prosím vás, jak z grafu vyčtu, kdy jsem měla ovulaci? To jediné moc nechápu. Vím jen, že je tam nějaké to pravidlo.
Brožurku si kupovat moc nechci..
přikládám graf mého nedokončeného cyklu - obvykle mám 29 dní, dnes jsem 21. Teplotu měřím od 9 na doporučení. A tak se z toho asi nic nevyčte 😀.

themuffin
12. únor 2022

@verunqka zkus si stáhnout aplikaci Fertility friend nebo OvuWiew, tam se ti záda ovu sama (když se dodržují pravidla měření a zadaváš polohu čípku, hlen apod)

katule1990
12. únor 2022

@verunqka Podle grafu ovulace neproběhla, ale záleží, jestli jsi měřila správně - každé ráno hned po probuzení, bez vstávání, vždy ve stejnou dobu, v pochvě. Začít měřit až 9. den mi přijde pozdě, začni hned po menstruaci. Aby byla potvrzená ovulace, musí být 3 teploty po sobě jdoucí vyšší než 6 teplot předcházejících. Brožurku si kupovat nemusíš, na internetu najdeš všechny potřebný informace. Aplikace Fertility Friend ti pomůže ovulaci vyhodnotit.

verunqka
autor
12. únor 2022

@katule1990 měřím hned po probuzení v ústech.

verunqka
autor
12. únor 2022

@katule1990 meřila jsem 9 den protože mi to doporučila dr.

verunqka
autor
12. únor 2022

@themuffin dekuju

verunqka
autor
12. únor 2022

Jako upřímně dávat 249 Kč za appku měsíčně se mi úplně nelíbí 😀

verunqka
autor
12. únor 2022

S vím, že je blbost to měřit od 9 dne, zmiňovala jsem to také v úvodním příspěvku. 🙂
@katule1990

kocila
12. únor 2022

@verunqka mereni v ustech je tez ok,zatim ovulace neprobehla..doporucuji si koupit jeste ovulacni testy-ty ti ukazi ze se ovulace blizi a graf ti potvrdi,ze jsi slutecne ovulovala (nepropasnes sanci)

verunqka
autor
12. únor 2022

@kocila dekuju

themuffin
12. únor 2022

@verunqka aplikace jsou zdarma 🤷‍♀️

elwe
12. únor 2022

Já doporučuji pročíst tyto články, je tam všechno pěkné vysvětlené https://www.rodina.cz/scripts/k.asp?serial=27

verunqka
autor
12. únor 2022

@elwe dekuji moc!

verunqka
autor
13. únor 2022

Holky znamená něco, že teplota takhle už 7 dní stoupá?

ivya
13. únor 2022

Že ovulace proběhla 20DC.

verunqka
autor
23. únor 2022

Myslíte, že to vypadá slibně? 🤍🙏🏻

verunqka
autor
23. únor 2022

@themuffin když jsem klikla na vyhodnocení ovu, chtělo to zaplatit :/

ivya
23. únor 2022

@verunqka Zkus si za pár dní test, z grafu už nevyčteš víc, než že ovulace proběhla. A aplikace Fertility Friend je zdarma a ovulaci sama vyznačí. Platí se jen za určité funkce, které reálně nepotřebuješ.