Holky můžu se prosím zeptat,co by jste mi doporučily za léky,které Vám pomohly k těhotenství a za jak dlouho se zadařilo?děkuji moc za každou odpověď budu ráda 🙂
@veronika_23 děkuji 🙂 nemyslet na to to nejde ☹ ikdyž bych si to moc přála na to nemyslet tak na to povědomě myslím ☹ to se nedá ☹
@juliemichal Brala jsem jen Femibion (ten ale otěhotnění nepodporuje) a pila kontryhel. Zadařilo se na první hupsnutí. Nepřikládám to kontryhelu, ale spíš tomu, že jsme byli oba dva v pohodě a mysleli na úplně jiné věci (svatba). Jak dlouho se snažíte vy?
@veraga já jsem pila první měsíc kontryhel a jsem dnes 9-10DPO a na testíku možná nějaký slabý duch,ale nevím zda si to nenamlouvám ☹ tento cyklus taky moc na to nemyslím,že bohužel to mám nějak v hlavě zafixované nebo nevím ☹ 26.10 to bude 41 měsíců co se snažíme o třetí.
@juliemichal máš foto toho testu?
@veronika_23 mám,ale 2 holky psaly,že tam nic nevidí ☹ tak nevím ☹ asi si to fakt nalhávám,že tam něco je ☹
Ahojky, ja tam tedy nic nevidím...:(...
@susmevem ahojky vůbec nevadí,jsem se s tím smířila,proto jsem založila tuto diskuzi 🙂 ráda bych brala od dalšího cyklu něco na podporu těhotenství 🙂
No nám se to povedlo po užívání přípravku Marabuco. Ovšem užíval ho přítel. Stačili dva měsíce a dvě čárky byly na světě. Já jako žena jsem ho nepila, neměla jsem potřebu. Ale kdyby byl problém v otěhotnění na mé straně neváhala bych.
Za mě doporučuji určitě kontryhelový čaj, ten fakt pomohl.
@kubicek11 děkuji 🙂 no já nevím na čí straně je problém ☹ min cyklus mi dělali testy jak dlouho ve mě po sexu zůstanou spermie a nenašli právě ani jednu ☹ ale je pravda,že v ten den jsme měli sex 2x a ten poslední byl bez vyvrcholení.a potom manžel měl špatné spermie,ale min rok je měl výborné,tak právě nevím pro koho a jakou léčbu ☹ přitom máme spolu 2 děti.
@skyvik děkuji a můžu se zeptat kolik cyklů si ho pila?já jsem ho pila první měsíc.
Já jsem na radu doktorky brala inofolic, koupila si kontryhelový čaj a když jsem začala brát druhou krabičku inofolicu, tak jsem byla těhotná. i když je to těžký, tak je asi nejdůležitější ten klid a zkusit se tím nenervovat. najít nějakou činnost, která to přebije. zaměstnat mysl i tělo něčím jiným. my jsme taky řešili svatbu, asi deset dní před otěhotněním mě přítel požádal o ruku, takže jsem měla hlavu plnou úplně jiných věcí a najednou jsme pak až za několik týdnů zjistili, že jsem těhotná. a test byl naprosto jasný na první pohled, dvě čárky jak vyšitý. tady bohužel taky nic pozitivního nevidím. tak držím palce, ať jsou tam brzy dvě!!! a brát aspoň kyselinu listovou nebo rovnou vitamíny pro budoucí maminky (gs mamavit, femibion, elastiq...). kdyžtak jedno platíčko tabletek kyseliny listový můžu věnovat, zbylo mi tady, tak dejte vědět, kam ho mm poslat ;)
@hma děkuji moc a je lepší inofolic než nosifol?protože já jsem brala před rokem nebo 2 roky nosifol a ten místo toho aby mi pomohl tak mi úplně rozházel cyklus ☹
tak to je nádherné nejdřív žádost o ruku a potom pozitivní testík ♥
no mysl zaměstnávám s mým bazárkem,ale bohužel i tak na to myslím ☹ nějak to nejde na to nemyslet ☹ a děkuji jsi moc hodná ♥
@juliemichal Je to sice nepříjemné, ale manžel si může nechat udělat spermiogram. Dělá se to na kožnim. Zkouknou spermie a zjistí v jakém jsou stavu. Když budou ok necháte se prohlédnout vy. Jestli za to mohou spermie (jsou líné, nepohyblivé apod.) Nechala bych manžela pít Marabuco. Spermie se vzpamatujou a bude to raz dva 🙂 V našem případě to bylo jediné co nám pomohlo.
@juliemichal Na testíku vážně nic nevidím, ale četla jsi třeba o prstíčkové metodě?
@kubicek11 jako manžel se stydí si zajít na spermio,ale rád tam zajde.min cyklus jsme měli i IUI tak se asi spermie zlepšili nebo nevím,ale mi řekli,že u mě v hlenu nevydrží spermie ani 12 hodin ☹ bohužel u mě nenašli ani mrtvé a ani živé spermie ☹ takže asi zase další cyklus půjdeme do caru a budu si vyžadovat jak spermiogram a tak i ten test co mi dělali min cyklus abych věděla na čem jsme ☹
@veronika_23 vůbec nevadí,beztak jsem si ho tam vsugerovala,ale nevadí 😀 jj prstíčkovou metodu děláme a taky nepomohla ☹
@juliemichal Já si to neodpustím, na těchto stránkách se dočtete více k Marabucu. Vím že nás na 1 měsíc stálo cca 2000Kč (přítel ho užíval 2 měsíce), ale za umělé oplodnění bychom dali 30 000Kč.
@juliemichal ono to půjde, neboj, chce to zkusit udržet pozitivní mysl ;) i když já jsem ta pravá, kdo má co povídat - taky jsem s tím bojovala a teď pro změnu bojuju s nervama a hormonama po porodu, to je teda taky záhul... prostě psychika je to nejdůležitější a když se jí dá ještě pomoct něčím jiným, třeba i nějakými doplňky stravy, tak proč ne ;)
@kubicek11 děkuji moc za odkaz 🙂 a ano to je pravda za umělé by jsme dali nejméně 30 tisíc a to je fakt hodně ☹ zajdeme si další cyklus do caru a uvidím jak dopadneme a v kom je nějaká chyba 🙂 snad bude všechno v pořádku 🙂
@hma snad máš pravdu a opravdu to půjde 🙂 já si myslím,že když budu zobat vitamínky tak to bude lepší a budu věřit tomu,že se povede ne jak si teď říkám ono se to zase nepovede a přivolávám si to sama :( ale jak píšeš je to hodně těžké na to nemyslet ☹ no ty nervy po porodu znám moc dobře a fakt se s toho dostat co nejdříve,ale ono to určitě půjde 🙂 držím moc palečky 🙂
Kontryhel na srovnani cyklu, Femibion a hlavne zmena zamestnani a tim ze me odpadnul oooobri stres a pak to slo samo.. nic jsem nikdy netestovala, nemerila...
@juliemichal no právě, když si říkáš "ono se to zase nepovede", tak si to fakt jen přivoláváš.. spíš si říkej "dělám pro to, co můžu", snaž se být v pohodě, usměvavá a těš se, že za čas se to povede ;) ta psychika fakt dělá divy, mohla bych vyprávět...
@billythekid děkuji 🙂 tak já si nakonec kupuji inofolic a manželovi vitamín E a uvidíme 🙂 ale musí mi spadnout kámen ze srdce aby to pomohlo ☹ a hlavně bych potřebovala na to přestat myslet,ale to asi nepůjde...
@hma to máš pravdu,zkusím si říkat,že se to povede a snad se to povede 🙂 a ne,že budu na to myslet,že se to zase nepovedlo 😀 psychika je hnus ☹
Ahoj tak léky neporadím, ale nám asi pomohlo omezit kávu, přítel kouření, nedávat (u přítele) počítač na klín, spali jsme spolu ob den-dva a pila jsem kontryhelový čaj (hlavně kvůli srovnání MS jestli měl vliv i na to otěhotnění nevím) taky jsem na to přestala myslet a začala se zajímat i o jiné věci (začali jsme vyrážet na procházky, večeře apod). Hlavně bych doporučila dělat testy až po době kdy má dorazit MS ono to lovení duchů v takovém a makovém úhlu a světle taky moc nepomůže. Pak jsou holky zbytečně zklamané že z té sněhobílé čárky nic není. My tohle praktikovali asi čtvrt roku a povedlo se (celkem po 3 letech).
@juliemichal Ahoj, tak já jsem po vasazení HA měla velké problémy s nastartováním cyklu a hlavně ovulace. Doktor mi pak předepsal clostylbegit a hned napoprvé se mi povedlo otěhotnět. Podruhé jsem otěhotněla už bez léků a to napoprvé. Cyklus se mi po porodu krásně srovnal a já na sobě poprvé v životě dokázala poznat ovulaci bez testů a měření teploty. Držím palce 😉
@iveta93 děkuji moc 🙂 máš pravdu testovat určitě už před ms nebudu.budu potom jen zklamaná,kašlu to :( a moc ti gratuluji 🙂
@naomi6 děkuji 🙂 u prvních 2 kluků jsem s otěhotněním neměla problémy,ale jak jsem porodila druhého (byl sekcí) tak od té doby na sobě nepoznám ani ovu vůbec nic.clostyl jsem taky měla teď jak se snažíme,ale bohužel nepomohl :(
@juliemichal Aha, tak bych ještě zkusila měřit bazální teplotu. To spolehlivě ukáže, zda ovu proběhla. Jen je potřeba měřit pár měsíců, abys zjistila, kdy zhruba ovu přijde. Já jsem si pro zajímavaost měřila teplotu, i když jsem měla už ovu jasnou, jen mě zajímalo, jak ty teploty porostou a fakt to krásně fungovalo.
Ahoj, nam pomohlo mimo toho, ze jsem si merila bazalni teplotu, ze jsme omezili konzumaci masa a jedli fakt hodne zeleniny, fazoli, lusku a tak.. A taky si ten sex proste uzivat a nebrat to jako ze ''musime, protoze chceme miminko'', ale proste si to fakt uzivat s prazdnou hlavou.
@naomi6 v bazální teplotě se u mě vyznám,měřila jsem pár měsíců,ale teď už asi rok si ji neměřím a taky jsem si ji měřila i po ovu abych věděla jakou teplotu mívám po ovu 🙂 od dalšího cyklu asi zase začnu měřit 🙂 děkuji
@karlajasmine no tak to je taky krásné 🙂 my jíme skoro pořád jen maso 😀 a je fakt,že zeleninu skoro vůbec nejíme 😀 manžel a děti papkají ovoce,ale já ne 🙂 takže to by jsme taky mohli zkusit jíst 🙂 děkuji
jinak sexík chce manžílek denně tak ho máme,ale říkám si,že je to asi špatně,že by jsme ho měli třebas mít ob den,že to by bylo nejlepší.ale nevím jak mu to vysvětlit 😀
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Já jsem brala pouze vitamíny GS mamavit před otěhotněním a hlavně mi pomohlo nesoustředit se na to, jak moc to chci a nemít žádný stres 🙂