Ahoj holky. V srpnu bylo biochemicke tehu. Od té doby pozitivni ovulacni testy až minulý týden. Dnes mi moje gyndarka napsala clostilbegyt od 5DC do 9DC jednu tabletu denně. Pomohl vám k otehotneni? Popřípadě měli jste po něm nějaké nežádoucí účinky?
@ocetnicek Díky za sdílení, takovéto příběhy je nutné sdílet. Já před Clostilem často varuji, ale skutečné příběhy zasáhnou hlouběji :( Nicméně u Vás to dopadlo dobře, což je skvělé 🙂
@veronika8808 Verčo, jsou ženy, co mají dobré zkušenosti, přeju jim to, ale "lék" jako je Clostilbegyt provází mnoho vážných nežádoucích účinků. Existují i studie, které potvrzují další potíže spojené s užíváním, které se při prvotním testování neprokázaly, tudíž nejsou v letáku. Gynekolog Vám leták neukáže, jen "doporučí", ale měl by o všem informovat... Neznám Váš příběh hlouběji, nevím, jaké míváte cykly a jak dlouho si početí přejete, ale pokud to nyní vypadá na ovulaci, tak nechápu jeho nasazení. Rozhodnutí bude na Vás, ale měla byste mít aspoň pravdivé informace, aby šlo opravdu o vědomé rozhodnutí. Clostil zahušťuje cervikální hlen = brání v pohybu spermiím, jen těžko se dostanou k uvolněnému vajíčku. Brání nárůstu děložní sliznice, která je důležitá pro uhnízdění oplodněného vajíčka. Tzn. způsobuje rychlý potrat. Uvolní hrozně moc vajíček - zaprvé předčasně a zadruhé zbytečně moc, vlastně všechna, která jsou momentálně k dispozici. Zbytečně. Pak se divte, že nebudete další cykly ovulovat, když nebude z čeho :(
CLOSTILBEGYT je kontraindikován u žen, které mívají cysty, poruchy štítné žlázy a tlaku, poškozuje játra, atd. Dále je v příbalovém letáku informace, že může zapříčinit mimoděložní těhotenství, vícečetné těhotenství, postižení dítěte až zánik těhotenství, zvýšení nitroočního tlaku, deprese, nevolnosti, oteklost, nadýmání, bolesti v podbřišku atd... http://www.sukl.cz/modules/medication/detail.ph...
Co namísto něj? Raději doplnit vitamíny a minerální látky. C, E, hořšík, selen - stačí ze stravy. Ráda doporučuji Sarapis Plus+ nebo pupalku (kapsle nebo olej vnitřně užívaný). Obojí harmonizuje cyklus a podporuje nárůst děložní sliznice i přirozenou ovulaci. Pro muže na tvorbu spermií selen + vit. E. Přeji Vám hodně zdaru 🙂
@veronika8808 nežádoucí účiňky jsem neměla a brala jsem ho úplně stejně a pomohl. Ve čtvrtek bude dvojčatům půl roku 😊
U prvního snažení pomohl hned první cyklus a díky němu máme úžasného chlapečka 🙂 Teď se snažíme znovu a jedu 3.cyklus, tak uvidíme.. Opravdu snižuje sliznici, takže je potřeba ji nějak podpořit.. Žádné nežádoucí učinky po něm nemám, jen možná trochu rozbouřené hormony, ale to je taky tím, že jsem temperament od přírody.. Držím palce 🙂
Ahoj. Me pomohl druhy cyklus. Gyndarka mi ho predepsala i presto, ze jsem ovulaci mela (nechapu a ted uz fakt neresim). Zadne nezadouci ucinky jsem nemela. Dneska mame zdraveho patnactimesicniho chlapecka. Na sliznici je dobry kontryhel 😉
@leymea já jsem práve teď měla ovulaci po třech měsících.. Celý týden jsme se snažili tak uvidíme. Dneska mi ještě gyndarka dělala biopsii čípku - bylo to dost nepříjemné ale dvakrát to stiplo a dobrý. Rozbolelo mě břicho jako kdybych dostala MS ale za chvíli to přešlo. Ještě teď trošku spinim a sem tam mě pichne v podbřišku tak nevím jestli se nám něco uvrtava nebo je to po te biopsii. Bála jsem se jestli mi to třeba nějak neublíží kdyby náhodou se mimo uvrtavalo ale říkala že to neublíží. Tak teď budu čekat jestli MS dorazí a na výsledky který budou až po novém roce
Sla bych do toho jenom v pripade, ze si ok s dvojcatky 🙂
Já brala dva cykly. Bez nějakých vedlejších účinků,ale zadarilo se až třetí cyklus a to jsem už nebrala a dala bych na rady hermij 👍 já začala s těmi vitamíny a zadarilo se,téměř po roce snažení bez úspěchu a brani všeho možného jako je Inofolic,gynex atd... 😉
@veronika8808 já teď doberala 3ti cyklus dnes to mám dostat a zatím čekám. Nežádoucí účinky žádné. Takže uvidím.
@petulejan ahoj a jaké vitamíny jsi prosím brala 🙂
@dendasubaristka jak píše hermij hořčík ,selen,zinek,C,E 👍
@petulejan a to jsi brala každou tabletku zvlášť nebo se dá koupit něco co má v sobě vsechno
@dendasubaristka já s koupila tohle 👍
@petulejan super díky moc 🙂
@petulejan a za jak dlouho jsi po tom otěhotněla?
@dendasubaristka měsíc braní 😉
@petulejan tak to byla rychlovka :D
@dendasubaristka no vzhledem k tomu že se skoro rok nezadarilo tak nevím nevím 😉
@petulejan myslím po těch vitamínech že to byla rychlovka. Jinak mi se snažíme přes dva roky. Tak vím o čem mluvíš.
@dendasubaristka dva roky? No hrůza. Nám se zadarilo poprvé po třech cyklech,bohužel to bylo zamlkle,potom následovala konizace čípku a už se nedařilo. Až pak jsem dostala clostyl,potom zadanku do Repro a také jsem se dost uklidnila když jsem začala měřit BZ a zjistila že ovuluji. Zmizely mi totiž příznaky. No a už při první návštěvě v Repro jsem vlastně byla v tom. A to mi z krve zjistili že mám Leidenskou mutaci,což značí i neplodnost. Což jsem se dozvěděla ty výsledky asi před dvěma týdny a jeden z faktorů je i zvýšené riziko potratu. Teď jsem 11+0 tak pevně doufám ze už to doklepeme do zdarneho konce 😉
@petulejan Clostyl ucinkuje i po vysazeni, tak to spis bylo tim, nez vitaminy po mesici.. bych tipovala..
@petulejan no,tak snad se poštěstí i nám 🙂
@petulejan no mě bazalka a testy ovulacni jen znervóznovali. A víc jsem na to myslela.
@dendasubaristka já měřila jen měsíc,pak jsem se na to také zbytečně neupínala .
@jednaholkaa souhlasim, co jsem cetla tak hodne holky psaly, ze po vysazeni otehotnely.
@leymea tom je sice možné,ale já dostala clostyl aniž by mě doktor prohlédl jestli vůbec ovulace probíhá. Takže jsem ho nejspíš brala úplně zbytečně,protože probíhala jen já hloupá toho moc nevěděla. Myslela jsem si,že když zmizely příznaky,že ani neovoluji. To jsem řekla doktorovi a on mi nasadil clostyl. A to přitom ovulace normálně probíhala jen bez příznaků.
@petulejan to je hodne blby, nechapu jak to doktor jen tak muze predepsat. Me doktorka prvne zkoukla jestli ovuluju, vypsala zadanku na spermiogram pro chlapa a udelala mi HP. Vsechno bylo v poradku a rekla, ze zkusime nasadit clostilbegyt. Bylo mi to sice divny, ale riskla jsem to a zacala zobat. Ale bez vysetreni bych mela strach si ho brat. Me treba rikala, ze potrebuje ten spermiogram abych do sebe zbytecne necpala hormony kdyby mel blbe spermie.
Clostyl fakt ne, snažíme se dlouho a je to unavny smutný a kdo ví co ještě ale už jenom status “tohle se smí vzít jen 4-6x za život” by měl člověka varovat... existujou i jiný možnosti. Zkousim vitaminy, doplňky, mojzisovku, čínskou medicínu, cokoliv radši než clostylbegyt. Tak nějak si myslím ze stimulace na ivf je lepší než tohle, doufám ze mě @hermij nevyvede z představy o bezpečnosti gonalu a podobných stimulantu 🙂
Já jsem práve furt na vazkach jestli ho začít brát nebo ne po přečtení spoustu diskuzi že ženský po něm měli cysty apod. Semnou je to tak, že v březnu jsem byla na cytologicke vyšetření. To dopadlo s nálezem. Takže následovalo další kontrolni vyšetření kde mi moje doktorka vysvětlila, že je normální nález a rakovina a já jsem uprostřed.Delala mi vyšetření kdy mi řekla, že změny na čípku jsou ale že to vypadá že to nejsou zas tak velké změny že v případě těhotenství se to dá uhlídat.Kdyz jsem pak volala na výsledky tak to bylo stále stejné, nikam se to nehlo takže objednání na další kontrolu. To bylo v srpnu kdy se i zadarilo ale odešlo to s menstruaci. Od té doby jsem ovulacni testy neměla nikdy úplně pozitivni ikdyz byla ovu bolest. Opravdu pozitivni ovu testy jsem měla až teď 7.12 kdy ten týden jsem hodně tulili takže jsme na to vlitli ješte v ten den a ještě den po tom. V pondělí 10.12 jsem šla opět na kontrolni cytologii a ještě mi dělala biopsii čípku. Ptala jsem se jí, jestli je možné, ikdyz mám cykly pravidelne 28 dní, že by byli cykly bez ovulace že od srpna jsem měla pozitivni testy až teď v prosinci. Řekla mi, že možné to je a nabídla mi jestli chci, že mi napíše ten Clostilbegyt a uvidíme. Zatím jsem si řekla, že jestli to teď nevyjde, tak další cyklus ještě pohlídam uvu testama a uvidím jestli zase bude pozitivni nebo zase ne a další cyklus bych ho zkusila.
@veronika8808 ahoj jak jsem psala brala jsem ho třetí cyklus a vypadá že se nám po dvou letech zadařilo 🙂 pozitivní těhotenský test 🙂 takže fakt záleží na člověku 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Otěhotněla jsem po něm dvakrát a vždy sponánní potrat. Doktor mi vysvětlil, že se při něm uvolní víc vajíček a ne všechna jsou kvalitní a proto embryo brzy odejde. Některé holky po něm donosily, já s ním mám takovou zkušenost. Nakonec se podařilo i přesto dvakrát přirozeně a to dopadlo vždy ok.