Ahoj ženy, dávno pryč jsou doby, kdy jsem doufala, že nejsem těhotná. Nyní nastal okamžik, kdy si přeji pravý opak. Od prosince se s manželem snažíme o malý uzlík štěstí 😊 Po prvním nezdaru si z toho člověk nedělal hlavu. Po druhém, kdy člověk věřil, že to vyšlo, se začal bořit svět. Naštěstí ne na dlouho. Začala jsem na to myslet pozitivně a věřím. Užívám vitamíny Pregnafolin, piju čaj podle Ludmily Mojžíšové, cvičím jógu a hlavně čerpám pozitivní energii od ostatních maminek a nastávajících maminek ☺ Věřím, že nyní je to na správné cestě. Pojďme se podpořit navzájem. Kdo je na tom podobně? Kdo potřebuje trochu pozitivní energie? Posílám tolik síly a energie, kterou jen mohu poslat 🍀
@szuzia přeji hodně stesti🍀ale od prosince je to velmi krátká doba,někdy to bohužel trvá,ale někdy to vyjde brzo,určitě cvičení a bylinky,vitaminy jsou jen plus,jinak poradit nijak nejde,věta nemyslí na to,je největší blbost jakou muže člověk člověku,který chce miminko poradit🙈já mám velké zkusenosti ve snažení,už to budou skoro 4 roky co čekáme na ten zázrak,držte se!
Já se teda doplácávám posledním trimestrem, ale nám to teda trvalo... Přesněji dva roky. 🤣 Dva měsíce jsou málo, nezoufej ❤️ Až když páru nejde otěhotnět víc než rok, tak se to nějak řeší. My jsme ani nepotřebovali asistovanou reprodukci, jen čas. Vypustila jsem to pak z hlavy, i když ono to nejde jen tak si říct “nemysli na to furt”, do 4 měsíců byly 2 čárky. Jen pokud můžu za sebe poradit ze zkušenosti, nespoléhat na ty cvičení i čaje na 100%, člověk se z toho akorát zvencne 😂 Určitě je ale dobře jít mimču naproti a žít zdravěji... Já se tim teda neřídila, nám přišlo mimčo když jsem měla tak dvojku pod kůží 🤣🤣🤣
Budu moc držet palce, mimčo přijde než se naděješ, nezoufej ❤️ Hodně štěstí! 🍀
@szuzia
Ahojky, i já ti doporučím se na miminko moc "neupínat", protože čím víc jej budeš chtít, tím víc to nepůjde a 2 měsíce je opravdu krátká doba 😉
Poprvé jsem otěhotněla ani nevím jak do 3měsíců po vysazení HA, když byli dcerce 2roky, vzali jsme se a znovu jsem vysadila HA v domnění, že to přece půjde...
A jak jsem se sakra zmýlila, ať tomu otěhotnění pomůžu jsem si koupila kontryhelový čaj, načetla jsem o něm samé skvělé recenze právě ve Snažilkách na MK, pila do od 1DC do ovulace a najednou....menses nepřicházela, testy sněhobílé, nakonec se teda uráčila někdo i příjít nejlíp v rozmezí 37 až 42dní, což na otěhotnění vů bec nepřipadalo v úvahu...můj gynekolog mi nabídnul jedině hormony na upravení menses...a to jsem nechtěla....
A aby toho nebylo málo, měsíce ubíhaly a najednou švagrová otěhotněla, nijak zvlášť se na miminko netěšila což bylo na mě prostě moc...
Ale řekla jsem si ,že se nevzdám, nakoupila antistresové omalovánky, chodili jsme s dcerkou na dlouhé procházky, na výlety, já po večerech na inliny, můj gynekolog mi v té době doporučil Fertipronu, tu jsem začala brát, do toho jsem si načetla, že na podporu otěhotnění je dobré jíst grep, na tvorbu ovulačního hlenu (grep nensnáším, ale koupila jsem si tabletky Grepavit a pila grepový džus), po ovulaci zase na uhnízdění vajíčka je dobré jíst ananas, blížili se narozeniny naší dcerky tak proč tohle neabsolvovat že? po roce snažení bych se možná upsala i ďáblu....
Bylo září, blížila se kontrola u mého gynekologa, kde jsem dostala doporučení na hormonální profil, manžel že by měl absolvovat spermiogram, bylo spočítáno dle mého menstruačníh cyklu, že v období od 2-5DC se mám na to vyšetření dostavit, jenže najednou po 12měsících snažení menses nikde, já pro jistotu odmítala udělat test, že mám za sebou spoustu měsíců snažení bez výsledku, počkala jsem až do 42DC kdy nejpozději menses dorazila a ono fuuuurt nic....tak jsem si jednou v noci, protože už mi to bylo divné udělala test a tam // jsem na ten test šokovaně koukala...
A po roce snažení jsem teda otěhotněla, ale věřím, že psychika je v tomhle mocná, tak je zapotřebí se jakkoliv jinak zabavit, prostě zaměstnat hlavu, abys na to pořád nemyslela...
V létě se chceme pokusit do třetice o prcka, buď se zadaří nebo ne, akorát si to snažení chceme užít, prostě už nechci takhle stresovat kvůli //, buď se zadaří nebo ne...
Lol, od prosince. Zajimave, jak maji dnesni lide pocit, ze se jim kazde prani musi splnit na pockani. Jenom ta priroda ne a ne si nechat porucit.
Cituji: "Po prvním nezdaru si z toho člověk nedělal hlavu. Po druhém, kdy člověk věřil, že to vyšlo, se začal bořit svět."
@szuzia Mne to tedy jako jančení připadá. Nicméně přeji, ať se Vám zadaří. A hlavně klid... Ono totiž všechny strachy těmi dvěma proužky na testu jenom začínají...
@meronym Ta citace pokračuje: ,,Naštěstí ne na dlouho. Začala jsem na to myslet pozitivně a věřím. " Chtěla jsem poukázat na to, že je zbytečné se stresovat. Člověk se musí radovat z toho co je teď i z maličkostí. A když tu občas pročítám ty diskuze, tak je z toho člověku smutno.
Ale jde na to nemyslet 🙂 jez kyselinu listpvou a funguj jak normalne. Plus si hledej jine zajmy trrba. Ja 0atrim mezi ty ktere obe tehotenstci nemely hned. 1. Dcerka rok a pul a vyslo az kdyz jsem. To vypzstila. 2. Tehu ltere ale nwdopadlo byko az po roce. To 3. Ltere ted prozivam bylontedy hned, ale po revizi bezny jev. Zni to blbe ale jenfakt potrrba to neresit a uz vubec ne po 2 mesicich
@szuzia my se snažíme od září a taky se snažím “nemyslet”, ale všichni víme, ze to nejde. Spis se snažím zaměstnávat a vymyslet spousty věcí...hlavně doma z čehož je manžel nadšený 😂. Zatím jsme pořídili pracku se susickou a to je teď moje “miminko” 😂😂 samozřejmě je to vtip, když čtu tady ty komentáře.
Teď jsme povolali na pomoc i nějaké ty vitaminy a snad pomůžou. Stejně to přijde až bude ten pravý čas. 😉 ale taky rada pročítám tady na ml fora.
Jen abych to tedy upřesnila. Vím, že na to nejde nemyslet. Ale... Po dvou měsících zakládat diskuze a řešit to takovým stylem mi přijde prostě přehnané. Omlouvám se. Takhle jsem myslela, ať na to nemyslíte, snažit se dva měsíce je opravdu nic, jiné ženy se snaží i 5 let a u těch věřím, že "nemyslet na to" jim už tolik nejde.
Jeeeziš, zas jedna "snažilka" 🙄🙄🙄 sorry jako.
@szuzia Dám ti jednu radu. Vyprdni se na Modrýho koně, hlídání ovulace, zbytečné doplňky stravy a "snažení" (bože, jak já ten termín nesnáším). Milujte se s manželem z lásky a touhy, ne z povinnosti. A když to do roka neklapne, PAK teprve to začni řešit. Protože pokud už se hroutíš po 2 netěhotných cyklech, tak jsi ideální adeptkou na to, neotěhotnět kvůli hlavě vůbec.
Já nechápu jen jednu věc - proč máte některé potřebu rýpat, slovíčkařit, dělat soudy a pouštět jed kolem sebe? Pro svůj lepší pocit nebo proč? Protože nic jiného mě nenapadá... Nevím, ale mám pocit, že toho negativního má každý z nás denně kolem sebe až dost a já měla za to, že jsme tady všichni taknějak na jedné lodi nebo ne? ;)
A k věci - jsem ráda za pozitivní fóra, i když do tohoto tématu teda zrovna nezapadám - patřím k těm šťastlivcům, kteří počali napoprvé. Myslím si, že k tomu hodně napomohl fakt, že jsme se sice začali snažit, ale prostě jsme vůbec nepočítali s tím, že by to mohlo vyjít hned. Takže jsme vůbec na nic tou dobou nemysleli... Že se hned zadařilo je obrovské štěstí a dar, a také k tomu tak přistupuji. Sice mi je 30 a dvě čárky na testu by mě po nechráněném styku neměly rozhodit, ale stejně se mi z toho uplně rozklepaly ruce, jak jsem byla zaskočena. Překvapení a prvotní radování se po pár dnech vystřídaly obavy (když dorazilo větší špinění), aby vše bylo v pořádku. Jsem teprve 7tt a to naše štěstí je teď tak křehké a ten pocit, že s tím téměř nic nemůžu udělat, je občas děsný, i když se na to snažím nemyslet... A jasně, je jednoduché říct, ať nevyšiluju, že se to buď udrží nebo ne a stejně s tím nic nenadělám. Jenže člověk občas potřebuje pochopení, uklidnění a ujištění, že v tom není sám. Spousta negativních zkušeností při čtení rozličných příspěvků napříč tématy, člověku taky zrovna nepřidá (zákazala jsem si je číst). Člověk ve chvílích obav potřebuje slyšet to pozitivní o to víc. Ale tohle asi nechápe každý...
Všem snaživcům moc přeji, aby je neopouštěla pozitivní mysl a usmálo se na ně štěstí! 🙂
Me bylo dopřáno až za 6 let 🙄😀 takže 2 měsíce nebudu komentovat 👍 Držím palce, ať se ti přání brzy splní
@alilali Diky mrknu,ale myslela jsme to,ze když to asi každý druhy člověk nemyslí na to ono to přijde...zrovna od těch lidi,kterým se to povedlo hned,tak je to na palici...mám už toho za sebou hodne😄ale pořad věřím na zázrak....určit děla psychika své...ale zase blazen nejsem,jen pokud jdu v péči lékařů tak je to zase o něčem jiném...
@szuzia No, přesně...měním obor a tak po práci, která mě živí, dělám jinou co mě baví a snažím se to přetavit do změny, že mě bude živit tato 🙂. Takže hlavu zaměstnávám a stejně se to občas nepodaří...takže děkuju za založení tohoto příspěvku.
@searata Úžasné... 🙂 a díky za povzbuzení všech... s tím rýpáním to taky nechápu...všimla jsem si, že některé maminky i ty co se zatím ještě nedočkaly už předem raději k příspěvkům vysvětlují...aby se nerýpalo a stejně se takové najdou...ještě jiný pohled na věc....ale nechápu to, šířit ten jed kolem sebe...asi nešťastné duše...
@szuzia ahoj, původně jsem vůbec nechtěla něco napsat, ale mám pocit,že bych měla.
Rada "nemyslí na to" je jistě dobře míněna, ale VELMI těžce zrealizovatelna. Může si člověk "zabavit" hlavu úplně nevím jiným, může zkusit hledat různé vitamíny, cviky, alternativy, někdo začne novou kariéru, je to jedno. Každý dělá to, co ho drží jakžtakž v klidu. Někomu pomůže to "neřešit", jiná by si vyčítala, kdyby podpůrné prostředky nezkusila a prostě ji uklidní, když pro to něco dělá. Těžko radit, těžko soudit.
A k tomu, že to někdo řeší po dvou měsících? Pokud si člověk myslí nebo doufá, že to půjde hned (i když vidí kolem problémy s početím, je to totiž tak přirozené, tak proč by to nemělo jít zrovna mně?) a nejde to, je to nová situace a je třeba k ní zaujat postoj. Kdo si troufá soudit, že resit "TO" řešit (podotýkám v sobě samé) je brzy nebo pozdě? Když to nejde, člověka to podle mě vykolejí a začne se zabývat myšlenkou že to možná nepůjde. Tak se k tomu nějak postaví.
Bude to čtyři roky, co jsem ihned po svatbě počala a kvůli mimoděložnímu potratila. A za tu dobu jsem prožila x fázi řešení a neřešení, přijetí situace a rezignace na ni, zoufalství a smíření. A ano, tyto prožitky začaly přicházet po prvním neúspěšném měsíci.
Chci tím říct, zakladatelko, nedělej si nic z komentářů nechápajícich pisatelek. Nemyslí to zle
Jen tuto TVOJI situaci nežijí.
Jsi úžasná, že se snažíš být pozitivní!😊 Hodně štěstí, zlato😉💞🍀
Děkuji všem, kteří pochopili. Jste skvělé 😘
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, já jsem tedy v očekávání, pokud můžu poradit, tak na to tolik nemyslí. 🙂 My se snažili, užívala jsem vitamíny a kys. listovou, každý měsíc zklamání, že není test pozitivní ač jsem měla příznaky (vsugerované). Pak jsem si řekla, že to kašlu, že začnu cvičit (posilovat), dělala jsem si plány a s miminkem nepočítala a najednou ten měsíc pozitivní test. Věřím, že i Vám se brzy zadari ♥️