Bazální teplota. Pomůžete s grafem a výsledkem?

anorila
20. led 2021

Ahoj holky,

chtěla bych se zeptat, zda byste mi nekterá mohla poradit, pomoc nebo mě odkázat na někoho, kdo by mi pomohl při "čtení" z mého grafu měření bazální teploty.
Prošla jsem už hrozně moc stránek a pořád se nemůžu dohledat nějakého spravného výsledku.

Posílám obrázek z mého měření. Pozitivní ovulační test jsem měla v neděli 17.1., v sobotu a neděli jsem měla výtok a bolest v podbřišku. Vše odpovídá ovulaci. Jen ta tabulka mě trochu zmátla. Jelikož dle teploty ta ovulaci nevidím. Teploty se mi drží stále cca stejně.
Dodržuji všechny pravidla, která u měření mají být.

Vím ale, že ovuluju, mám to potvrzené od gynekologa. Jen potřebuji to datum a nevím jak se v tom grafu mám vyznat.

Moc dekuju každé z vás , která si najde čas, podívá se a poradí.

nikishkaaaa
20. led 2021

@anorila podle grafu ovulace ještě nebyla

gambrinkax
20. led 2021

@anorila zatím ovulace neproběhla, není tam žádný pokles teploty. Jak máte od Dr potvrzené že ovulujete? Jedna věc je viditelný folikul na utz a druhá věc je jestli vyzraje tak aby se uvolnilo a prasklo🤔. Jinak i kdyby pokles tento cyklus nenastal tak by se jednalo o anovulacni cyklus a ten může mít i každá zdravá žena jednou do roka 😉

anorila
autor
20. led 2021

Vy jste skvele, dekuju za odpovedi 🙏 Ano, od dr. mam potvrzeno, ze ovuluji (poslední dvě kontroly jsem byla těsně po ovu a dr. rikal, ze proběhla) . Měla jsem pozitivní ovulační test toho 17.1. (neděle) , byl dost výrazný, žádný duch. Může se test mýlit? Měla jsem i výrazný výtok, vlhkost, bolest v podbřisku, vše odpovídající ovulaci... jen ta teplota mi tam právě nehraje... je teplota nad všechny ostatní věci?

atisak
20. led 2021

@anorila Fakt ovulace potvrzená zatím není. Zkus měřit dál. Jinak doporučuji na fb skupinu Přirozená antikoncepce. Tam vždy ochotně poradí 🙂

atisak
20. led 2021

@anorila Nebyly nějaké okolnosti 14. a 12.? Uvidíš, jak se bude teplota vyvíjet dál. Třeba se nakonec bude držet nad linií.

anorila
autor
20. led 2021

Nene, zadne okolnosti, vse stejne jako predchozi den. A co toho 15.1. ? Tam je teplota nejnize a pak uz je jen vyssi.... menstruaci jsem mela od 5.1. do 8.1. (je pravidelna cyklus 24-27dni), to by bylo ale na ovulaci asi brzy, ze?
Na FB se urcite pridam a kouknu, dekuju.

michaelarousova
20. led 2021

@anorila ovulace urcite jeste nbyla☺️Je pravidlo 3 po 6 .. bazální teplota ve 3 po sobě jdoucích dnech je stabilně vyšší než v 6 předchozích dnech. jinak bych nerekla ze je na ovulaci brzo☺️

gambrinkax
20. led 2021

@anorila ovulacni testy patří k nespolehlivým , to ti řekne každý lékař. Bazální teplota ti vždy ukáže jak tvé tělo pracuje . Stejně tak každý doktor řekne že nejspolehlivější je bazální teplota než ovulační test 😉 já třeba měla kdysi pozitivní celý cyklus , když to viděla moje Dr tak řekla ať se vykašlu na testy a měřím teplotu 😁

andelka
20. led 2021

Ne,podle pravidel ještě nelze ovulaci určit ani potvrdit. Možná je dneska. Uvidíš,zda se v dalších dnech teploty nezvednou.

andelka
20. led 2021

Při cyklech 24-27 dní bys měla mít ovulaci někde mezi zhruba 10-16 dc,takže brzy určitě není.

kocila
20. led 2021

@anorila pokud máš dneska hojný výtok a bolesti k tomu, tak teď ovulace probíhá (snažit se) a zítra si myslím, že ti teplota povyskočí (min. 0,2 o proti poslední a poté se musí držet zvýšená držetalespoň 3 dny)🍀

anorila
autor
20. led 2021

Dekuju vam vsem za odpovedi, budu se zkoumat dal a uvidime zda ovulace prijde dnes, nebo pristi mesic, kdyztak bych to zacala resit u dr.

kopretina12345
27. led 2021

Ahojky holky, co si myslite o mem grafu? Měla jste některá taky nizke teplo po ovu? 🙂

michaelarousova
27. led 2021

@kopretina12345 zkusenost nemam, sle mela by jsi merit jazdy den ve stejny cas☺️

kopretina12345
27. led 2021

@michaelarousova jojo to já vím. Spíšě mě zajímalo, jestli i s takovýma teplotama vyšlo někomu těhotenství a nebo musí být teploty kolem 37 stupňů 😊

andelka
27. led 2021

@kopretina12345 37 je mýtus. Každá žena má teploty individuální. Na jejich výšce nezáleží a nic to neznamená a nepredznamenava.

anorila
autor
28. led 2021

Ahoj, mam aktualizovanou tabulku (dny uz pokrocily 😀 ) Mohly byste se mi na ni prosim holky podivat a rict mi? 😉 nemohla preci jen probehnou ovulace 14.den s tim, ze ten 8.den je "spicka" (neocekavany vykyv teploty?) Nebo tam vidite ovulaci v jiny den? Moc Vam dekuju 🙏

kocila
28. led 2021

@anorila ja bych rekla ovulace 16.Dc

michaelarousova
28. led 2021

@anorila taky bych rekla 16.dc

michaelarousova
28. led 2021

@anorila pokud budes merit i dalsi mesic mozna bych to spis hodila do aplikace☺️Ono ti tu ovulaci ukaze i samo☺️

anorila
autor
28. led 2021

@michaelarousova Ja jsem stara skola, mam to rada ve svych diarich a kalendarich 😀🙈 ale poradila bys mi prosim, jaka je podle tebe nejlepsi appka, zkusila bych ji 🙂 dekuju

michaelarousova
28. led 2021

@anorila tato☺️

andelka
29. led 2021

@kocila
@michaelarousova 16 asi ne když 17 je pak na stejné hodnotě jako 14 a 15.
Tak já bych řekla 17 DC. Ale vzestup je hodně malý a vypadá to na kratší luteální fázi.

@anorila já též píšu do papírových tabulek. Ale jinak mám dobrou zkušenost s www.wunschkinder.net
Fertility moc nevěřím, občas se divím kde si ty ovulace vycucava.

michaelarousova
29. led 2021

@andelka ano mate pravdu☺️

anorila
autor
8. dub 2021

Ahoj holky, moc jste mi tu predtim pomohly a ja doufam, ze mi venujete jeste chvilku a kouknete se mi na graf z tohodle mesice. Jsem z nej trochu zmatena. Aplikace sice ukazuje, ze ovulace probehla, ale nevim jestli to opravdu tak je, protoze teplota mi nestoupla jako obvykle a je to tenhle mesic takove "divoke" 😀 co myslite , probehla ovulace? DEKUJU MOC

andelka
8. dub 2021

@anorila možná 12 DC, ale pochybuju. Ten vzestup by byl hodně slaboučký. Možná spíš teď 16 DC, ale to ukážou další teploty. Taky to může být anovulacni. Každý ho občas má.

sestra27
28. říj 2024

Ahojda, mám takový problém, že si nejsem jistá svým lékařem v CARu. Cykly mam 26-29 dni. Jednou za čtvrt roku se mi prodlouží až na 33 (nejspíš anovulacni). Nicméně jsem minuly cyklus před IUI byla 12DC na folikulometrii, cyklus prý anovulacni, takze se to nekonalo - a MS přišla až po 33 dnech, jak jsem myslela. Na dalsi cyklus mi nasadil letrozol na podporu ovulace. Byla jsem tam 11DC v patek a vlevo zadny dominantní folikul, vpravo 12mm a že prý je to málo, ale že teda si mam píchnout Ovitrelle v pondělí a ve středu by eventuálně byla IUI - musela jsem si ještě říct o kontrolní UZ v den inseminace, aby to nebylo zbytečný. Ve středu na UZ najednou na levém, kde nic nebylo 16mm folikul a na pravém kde byl 12mm tak je prý jen 10mm.. wtf? Taky mu říkám, že můžu mít ovulaci i později kvůli delšímu cyklu a on prostě že ne ne ne, furt počítá s tim 14DC 😄🤷‍♀️ nebo že už mohl prasknout ten vpravo - žluté tělísko neviděl, takže nevím jsem z toho blázen.. IUI mi udělal, ze prý může dorůst ještě ten vlevo. Ale ja si stejně myslim, ze ten pravý folík už proste prasknul.. protoze si měřím BT od poslední MS a krasne to vychází přesně na tu středu dva dny po Ovitrelle - mohl teplotu ovlivnit? Přikládám graf a díky za reakci.