Bazální teplota - můžete mi poradit, jestli proběhla ovulace?

adriianne
1. črc 2019

Ahojte maminky, snažilky, chtěla bych se zeptat měřím si první měsíc bazální teplotu a nevyznám se v tom, a já by jsem vás chtěla poprosit jestli se mi můžete podívat na graf a říct mi jestli proběhla ovu nebo ne, moc děkuji

biton
1. črc 2019

ještě ne...aby se ovu prokázala, tak musí být po 3dny vyšší teplota než 6dní předtím

werik153
1. črc 2019

@adriianne a měř si teplotu i v době menstruace... Lépe se to pak vyhodnocuje. Teoreticky by ovulace měla být poslední den nízkých teplot - takzvaně že pak bude už pořád vyšší než předtím.
Tady třeba můj graf. Minulý měsíc a tento.

werik153
1. črc 2019

A měříš se správně? Každý den +- ve stejný čas? A v posteli? Nemělo by se zvedat.

adriianne
autor
1. črc 2019

@werik153 aha já se v tom vůbec nevyznam, někdo říká že během menstruace se neměří a někdo zas jo, tak zkusím to i během menstruace, jinak měřím se po probuzení nevstavam teploměr mám stále na nočním stolku a měřím se v 6 hodin.

werik153
1. črc 2019

Já se třeba měřím v puse právě i při menstruaci, protože mám hodně krátké cykly, většinou 25/26 dní, tak aby to bylo lépe vidět kdy teplota vzroste.

adriianne
autor
1. črc 2019

@werik153 já mám také 26/27 ale nějak se bojím že nemám ovulaci už dlouho se snažíme o druhé mimi a nedaří se jednu dcerku už máme a ta šla hned na poprvé, dělám si i ovulační testy a zatím negativní

werik153
1. črc 2019

@adriianne ovulační testy jsem taky zkoušela, je potřeba je dělat alespoň 2x denně, já dělala v 10:30, dřív se nemá a pak okolo 16:30.
A aspoň 5 dní po sobě... Ale z tohodle grafu to vypadá, že ovulace neproběhla no

ivuska1986
1. črc 2019

@werik153 zdravím, můžu se optat jakou aplikaci používáte? Hodlam s měřením teploty začít tento měsíc, mohla bych vás poprosit o rady a tipy jak na to?

biton
2. črc 2019

@werik153 nejedná se o apku Ovuview?

adriianne
autor
2. črc 2019

@biton ano je to Ovuview 😉, teplota se měří každé ráno ve stejnou hodinu a nesmí se vstát z postele, ( měřit můžete v puse, v konečníku nebo v pochvě)

juliemichal
2. črc 2019

já jsem se taky rozhodla od tohoto měsíce měřit BT,můžu se prosím zeptat jak to je?budu mít práci na směny takže když budu chodit na odpolední tak budu spát déle a když zase budu chodit na raní tak budu spát méně? 😀 kolik se vlastně přičítá anebo odečítá?už jsem na to úplně zapomněla 😀 děkuji 🙂

adriianne
autor
2. črc 2019

@juliemichal našla jsem na netu pošlu foto

adriianne
autor
2. črc 2019
juliemichal
2. črc 2019

@adriianne moc děkuji ♥ pamatuji si,že před těmi 4 roky jak jsem to tak měla a měřila jsem si třebas o hodinu později nebo o hodinu dřív tak se něco muselo přičítat :-O :-O akorát fakt nevím kolik :-O :-O

adriianne
autor
2. črc 2019

@juliemichal tak to taky nevím měřím taky první měsíc a nevyznám se v tom 😁, ale zkuste na net je tam toho dost a myslím že sem tam něco zahlédla o přičítani 😉

adriianne
autor
2. črc 2019

@juliemichal myslím ale že se odecita o 0,1

janamar86
29. črc 2019

Ahoj, mohla bych se zeptat na nazor zkušenějších? Merim BT prvni mesic. Doted teploty 36-36,2. V sobotu vecer mi vysel pozitivni ovulacni test. Vcera teplota 36,2 a dnes rano jsme se s manzelem milovali zrovna v tu dobu kdy normalne merim. Po sexu teplota 36,1. Pak jsem ještě na tri hodiny usnula a po těch třech hodinách teplota 36,8.

Moje otazka zni - jakou teplotu si mam spravne zapsat a myslite ze muzu doufat ze probehla ovulace? Moc dekuju ze jste docetly az sem 🙂

adriianne
autor
31. črc 2019

@janamar86 zapsat teplotu hned tu první ranní po sexu už ne, musíš být v klidu proto nesmíš vztat z postele když jdeš měřit, teploměr vždy někde u postele,,, jinak ovulace asi spíš ne 36,1 36,2 je málo podle mého názoru.

janamar86
1. srp 2019

@adriianne po probuzení jsem prave nestihla zmerit, probudil me manzel ;) ale nevadi, ted uz mam tri dny vyssi bt o 0.3 stupne, takze ovulace podle bt probehla. Dekuju za odpoved

adriianne
autor
1. srp 2019

@janamar86 aha, tak držím palečky aby to vyšlo ❤️

janamar86
1. srp 2019

@adriianne dekuju <3