2x nevydařené těhu - kdo pak otěhotněl a donosil zdravé mimčo?

ruzicka06
22. kvě 2018

Ahoj holky. Jen bych chtěla slyšet nějaké pozitivní případy pro povzbuzení... Najde se mezi vámi některá, která stejně jako já prodělala 2x zamlklé těhotenství (já v 6tt oboje bez revize) a poté se jí podařilo znovu otěhotnět a porodit zdravé mimčo? Jinak dodám, že hormonální profil mám v pořádku, spermio i geneticky testy vše máme negativní, takže neznáme příčinu, proč to 2 nedopadlo ☹ . Budu ráda za jakékoliv vaše zkušennosti. Díky!

pandora197
22. kvě 2018

@ruzicka06 Ahoj,ano mě se to podařilo.První potrat prosinec 2015 s revizí,druhý květen 2016 bez revize,obojí cca 6 týden.V srpnu 2016 jsem otěhotnět potřetí a donosila chlapečka.U mě se nic nevysetrovalo,akorát mi při posledním těhotenství nasadili hned utrogestan.

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@pandora197 Díky za zprávu 🙂 Nás právě moje dr. na gyndě poslala po tom druhým do CAR na geneticky testy. Jenže nám nic nenašli. Takže nevím..musím doufat, že se nám zadaří, stejně jak Tobě...🙂

lucinkaver
22. kvě 2018

Ahoj. Ja teda mela jen jeden potrat s revizi 2015. A 2017 se mi podarilo otehotnet a donosit chlapecka. Kazdopadne taky mi hned nasadili utrogestan. Brala jsem je az do 13 tt. Kazdou kontrolu jsem se modlila at je vse ok. A bylo. Je to hodne i o psychice. Drzim palce 😊

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@lucinkaver Já vím, ta psychika dělá hodně...☹ Jinak díky moc!!

pandora197
22. kvě 2018

@ruzicka06 Opravdu se mohlo jednat jen o to,že bylo těhotenství od začátku v nepořádku.Pokud jste oba zdraví,otěhotnět evidentně můžeš,tak snad to bude taky do třetice všeho dobrého😉Držím palce🍀

zutinka
22. kvě 2018

Ahoj,já byla 2krat na revizi a teď mám doma dvě dítka.

misao
22. kvě 2018

porod 01/2010 bez problému.....4/2015 ZT + revize v 10tt, 8/2015 ZT + revize v 10tt, nakonec porod 10/2016 bez podpůrných léků 😉

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@pandora197 Díky moc! Snad máš pravdu...🙂

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@zutinka Tak to gratuluju 🙂 To máte doma veselo teda 🙂

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@misao Díky, je fajn slyšet, že i ostatním se po nevydařením těhu podařilo donosit zdravé mimčo 🙂

misao
22. kvě 2018

@ruzicka06 držím pěsti, ať je další těhotenství už v pořádku 🙂

zutinka
22. kvě 2018

@ruzicka06 holky jsou od sebe 3roky

jancad11
22. kvě 2018

Ahoj 2015, 2016 samovolne potraty v 6 a 9tt. A minulý týden den jsem porodila zdravou, krasnou, donošenou holčičku. Podaří se to i tobě. Evidentně otěhotnět můžeš, tak hodně štěstí.

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@misao No kéžby.. 🙂

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@zutinka Jee holčičky, to je pěkný 🙂

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@jancad11 Jo můžu, jen to třeba chvíli trvá (první nevydařené těhu bylo po roce a půl snažení, druhé nevydařené přesně za rok teď v únoru...) Díky!

priefi
22. kvě 2018

@ruzicka06 ahoj, ja uz mam syna, ale snazili jsme se o druhatko a v prosinci sp bez revize. Ted jsme zjistili, ze se zadarilo znovu, kdyz jsem zacala spinit, byla jsem z toho spatna, ale prozatim to vypada dobre. Zitra budu v 7+0 a pred tydnem na kontrole 6+0 bylo uz i srdicko a dostala jsem ascorutin a gynprodil, dalsi ko 9+0. Vcera jsem cetla zajimavy clanek, kdyz tak taky na nej mrkni:

http://m.bartak-alexandr.webnode.cz/news/proc-s...

sarkoc
22. kvě 2018

Mám kamarádku, co má dítko, pak měla dva potraty, jeden s revizí a pak do roka pak další miminko 🙂 Jinak my máme holčičku narozenou 10/2015 a ted 2/2018 revize po ZP ve 12.tt... Otěhotněla jsem po dvou cyklech, teď jsem v 7.tt a modlím se, aby to bylo všechno OK...ale nedokážu se z toho tak nějak těšit, spíš převažuje hrozný strach a nevím, jak ho ovládnout a naladit se pozitivně...

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@priefi Držím moc palce, ať to dobře dopadne a máte i druhý zdravý mimčo 🙂 Jinak gynprodyl jsem měla taky, když jsme začala v obou případech krvácet, bohužel mě to ani jednou nemomohlo...☹ Ale tím Tě nechci ztrašit, věřím, že Tobě to snad pomůže 🙂 Článek si určo přčečtu, díky 🙂

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@sarkoc To je fajn, že máte doma alespoň jedno malé štěstí .-) A určo přibude i druhé zdravé, věř tomu, přeju 🍀 Jinak Tvé pocity znám, i při druhém těhu (než jsem teda slyšela ten blbej verdikt...) jsem byla napnutá, strašně v nervech...a vím, že až se (snad brzo) zadaří do třetice, tak se budu také šíleně bát...☹ Mě se to těžko radí, sama jsem také byla v obavách..ale zkus fakt myslet pozitivně, uvolnit se a těšit se, že k holčičce přibude bráška nebude sestřička 🍀

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@priefi Jee, tak koukám, že se jedná o článek, který tady v dizkuzích už někdo zmiňoval. Byl fakz zajímavej, určo v mnoha věcech pravdivej. Ale pro někoho je v tom i dost tvrdá realita..ale určo stojí za to si to přečíst...🙂

ladyhacek
22. kvě 2018

můžou to být jen dohady. Nezmám to z vlastní zkušenosti jen přes jednu známou. Také 2x potratila a přitom má 4 syny. Jednou jí nějaký mudr řekl, že holku nikdy nedonosí.)něco v tom smyslu) Něco jí v tom brání ?? a už jsem tu podobnou zkušenost i četla kdy skutečně bylo znát už pohlaví to paní nedonosila, ale to další těhotenství kde bylo pohlaví opačné ano.

Držím palce

janapetrvalska
22. kvě 2018

ja loni ZT v 9tt s revizi, ted v unoru ve 4tt samovolny, jeste jsem nebyla na testech ale dr i ja proste blba nahoda. moje mamka mela 3 potraty pak se povedl bracha, pak dalsi dva potraty a pak zas sestra, jeden potrat a pak uz ja . pokud jsou testy vse ok, tak proste blba naahoda. Mam znamou ktera potratila 8x nez se povedlo .. proste dnesni doba stresu , verim , ze se za chvili povede , drzim palecky

lennus
22. kvě 2018

@ruzicka06 Ahoj, já mám za sebou docela bohatou historii a teď mi tady spinká v náruči zdravá donošená holčička.
Nejprve se nám narodil kluk, předčasně ve 33+1, začátky byly náročné, ale naštěstí je v pořádku, pak za rok a půl jsem prodělala zamlklé těhotenství - je to docela časté, ale může být např. imunologický problém, který zjistili mně. A předloni jsem předčasně porodila ve 23. týdnu, o chlapečka jsme bohužel přišli, bylo příliš brzy a byl hodně nezralý!
Po tom všem jsem absolvovala lázně a snažila se na sobě pracovat po psychosomatické stránce, plus jsem absolvovala spoustu různých vyšetření. Kdyby tě zajímalo víc, klidně napiš zpravu, ať to tu nezahlcuju. Držím moc palce, ale neboj, šance je, jen je to někdy běh na dlouhou trať. Ještě mrkni na příběh neftys75, jsme kamarádky, hodně mě podpořila, taky si užila své a teď má dva zdravé kluky.

lennus
22. kvě 2018

A ještě jeden pozitivní příběh, moje kamarádka, která mi doporučila lázně, měla za sebou tři zamlklá těhotenství a teď má zdravého chlapečka.

snahnah
22. kvě 2018

@ruzicka06 V listopadu 2008 se mi narodil chlapeček, bylo to neplánovaně. S novým mužem jsme mimi začali zkoušet loni v létě, ale v srpnu biochemické, v listopadu spon.potrat bez revize. Na vyšetření by mě poslali po třetím nevydařeném. Ale ještě v listopadu se jaksi nečekaně zadařilo a jsem teď ve 28.týdnu 🙂 asi bylo dobře pohnojeno 😂 bez komplikací a jestli to mimčo teď nevykašlu, nejspíš ho donosím až do konce 🙂

priefi
22. kvě 2018

@ruzicka06 ano, bohuzel se jedna o clanek, ktery poukazuje na drsnou realitu 😉 drzim palce at se tentokrat opravdu zadari a at je mimi silne a zdrave 😊

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@ladyhacek Díky 🙂

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@janapetrvalska Ty jo chudák mamka Tvoje a kámoška...tolikrát zažít zklamání..☹ Ale hlavně, že se jim nakonec podařilo! Díky 🙂

ruzicka06
autor
22. kvě 2018

@lennus Díky za povzbuzení, napíši zprávu soukromou 🙂