2 roky snažení, ani jeden pozitivní tt. Kde může být problém?

kitty_cat34
30. lis 2023

Ahoj holky, jdu si vylít srdíčko💔
Jsou to 2 roky co se snažíme s manželem o miminko. Byla jsem jednou těhotná, bohužel to nedopadlo…
Od té doby jsem neměla ani jeden pozitivní test, ani jednoho ducha ani jeden náznak, že bych mohla být těhotná. Minulý měsíc jsme zkoušeli IUI a také nic, ani pidi duch na testu.
Je mi 30. Podle doktora jsme oba zdraví. Menstruaci mám pravidelnou. Každý měsíc pozitivní ovulační test, nebo potvrzenou ovulaci.
Přesto vůbec nic😖 je to normální?
Už jsem z toho zoufalá, nechápu proč nemůžu mít alespoň ducha. Kde může být problém? To je vajíčko nikdy neoplodní? Nebo se neuhnízdí? Jsou nějaké testy, na které ještě můžeme zajít?
Neměla jste některá podobnou zkušenost s dobrým koncem?
Děkuji😞

klokanka31
30. lis 2023

@kitty_cat34 Zkus na to nemyslet a nechat tomu volný průběh...

kitty_cat34
autor
30. lis 2023

@klokanka31 bohužel i když bych si to moc přála, tak to prostě úplně vypustit nejde…

sanoela
30. lis 2023

@kitty_cat34 ahoj, měli jsme to stejně. Oba zdraví, manžel trošku horší spermiogram, ale žádná tragédie. 3roky ani ťuk. Inseminace 4x a ani nic. Pak jsme šli do ivf povedlo se hned na poprvé a o druhé dítě jsme se snažili/nesnažili 5mesicu a je přirozeně počatý. Ona ta psychika je asi fakt svině. Ale věta nemyslet na to, snažit se dělat něco jiného je k naštvání. Já jsem tou dobou byla děsný workoholik a ani tak to nepomohlo. Ono proč to nejde je kolikrát mezi nebem a zemí. Držím palce ✊

reeeza
30. lis 2023

No a nechcete přímo IVF? IUI je jen inseminace, ale IVF tam už dojde ke spojení vajíčka a spermie a kultivuje se to několik dní, je větší jistota, že se to uchytí..

Nemyslet na to nejde. Taky se snažíme, moc to chceme, logicky to z palice prostě nevypustíš. Ještě se stresovat že na to nemáš myslet ..?
Začni s jogou, nebo sportuj, nebo se věnuj koníčkům a snaž se odvést aspoň trochu pozornosti. E nebuď na sebe tak tvrdá a náročná. Věř svému tělu a netlač tak na výkon.

Já jsem teď třeba po ovu hned vyrazila na dvoutýdenní dovču 🙂

Jo a jsou na tom lidi i hůř, jsou třeba starší, snaží se i delší do u atp...Co bych dala já za to, aby mi bylo zase 30 😅 to je fakt krásný věk ;)

kitty_cat34
autor
30. lis 2023

@sanoela děkuji❤️

@reeeza o Ivf uvažujeme, jen přesně vzhledem k tomu, že ještě čas nějaký mám tak bych chtěla ještě rok počkat… jsem ráda, že tahle možnost existuje… teď v lednu se chystáme na druhé IUI, vánoce jsme si chtěli nechat v klidu…

Já vím, že jsou na tom páry i s horší prognózou.. ale smutek z toho, že to nejde je asi všude stejný… hlavně, že ani nevíme co je tou příčinou… všichni nám říkají jak můžeme být rádi, že jsme oba zdravý relativně mladý ale vzhledem k tomu, že 2 roky ani náznak těhotenství tak asi něco není v pořádku… a uznávám, že to může být i moje hlava.. 😔

tereziecedikova
1. pro 2023

Stejná zkušenost. Minulý rok po roce snažení potrat, letos v červenci pozitivní TT, čekám holčičku. Přes dva roky snažení.. úplně přesně vím, jak ti je.
My si před létem řekli doslova “pojďme si užít léto, dovolenou a pak to začneme řešit”, no a bum, za 14 dní pozitivní test. Ono je to klišé, ale fakt je fajn to pustit z hlavy.

squezy
1. pro 2023

@kitty_cat34 nevim, jestli ve 30 je ještě úplně čas na čekání.. Ale byt vaki bych zasla do caru na komplet vyšetření, včetně reprodukcni imunologie. Že jste oba v pořádku vam rekl gynekolog, nebo už máte po všech vyšetření v caru?

kitty_cat34
autor
1. pro 2023

@tereziecedikova to je hezké❤️ taky jsme byli na dovolené a měla jsem “vypnuto” ale asi to nestačilo😅

kitty_cat34
autor
1. pro 2023

@squezy veškeré vyšetření v caru.. nevím jestli dělali imunologii.. jediné co vím, tak jsem doplácela amh a to bylo dobré.. ale zkusím se v lednu zeptat jestli by šlo ještě něco dodělat…

martina0888
1. pro 2023

@kitty_cat34 A dělali vám genetiku?

kitty_cat34
autor
1. pro 2023

@martina0888 genetiku ne… :/ někde jsem četla, že ji dělají snad až po 3 potratech…

tulipdona
1. pro 2023

@kitty_cat34 vyměň centrum. Genetika je zaklad. To se děla idelane hned jako druhé po spermiogram.

dasenka888
1. pro 2023

A zkoušela jsi jít na HyCoSy ? Je to kontrola zprůchodnění vaječníků 🙂 Stojí to cca 2600,-
🙂

kitty_cat34
autor
1. pro 2023

@dasenka888 ano, byla jsem v říjnu.. vyšlo dobře 🤷🏻‍♀️

petulkadodo
1. pro 2023

@kitty_cat34 My to měli stejně. Po 2 letech snažení nikdy ani čárka na testu, ani náznak. V CAR všechny testy v pořádku, oba zdraví. Povedlo se 3. IUI. Byl to jediný můj pozitivní test a už mu jsou 3 roky. Nevzdávejte to. Někdy se důvod neví, proč to nejde.

mafulin
1. pro 2023

Zkus ještě fyzio, muzes mít vyosenou panev. Třeba by mobilizace kostrce a cviceni dle Mojzisove pomohlo. Nebo hormonální jógu..
Dělali Ti průchodnost vejcovodu?
Dělali Ti třeba testy na ureoplasmu? To taky může být jeden z důvodů neplodnosti.

Nám se podařilo po dvou letech, když jsem vypla hlavu a zacala plánovala dovolenou.

reeeza
1. pro 2023

@kitty_cat34 No jako pokud se zdravému páru nedaří jeden rok, má to začít řešit...
Máš dostatečnou zádobu vajíček (AMH)? Také kvalita se s věkem zhoršuje 🤷‍♀️ Tak ať to s čekáním mic nepřepísknete 😉

kitty_cat34
autor
2. pro 2023

@mafulin chodím na akupunkturu, Mojžíšovou jsem ještě nezkoušela, četla jsem že člověk musí být při cvičení opravdu důsledný a cvičit každý den několik měsíců v kuse…
Průchodnost vejcovodů mi dělali, jsou oba průchozí. Ureoplasmu mi asi nenabírali… oni mi toho obecně v caru moc neřeknou… jen, že si mám najít psychologa 😂 tak jsem si ho teda našla…

kitty_cat34
autor
2. pro 2023

@reeeza taky to řešíme.. chodím do caru už jeden rok… amh mám okolo 5.0
Ještě nás čekají tak 3 IUI a pak asi od září příprava na Ivf

bejuna29
15. pro 2023

@kitty_cat34 podle doktora jste oba zdravý = máte za sebou genetiku, reprodukční imunologii, hematologii ? Pokud ne, pak tohle bych nechala udělat. Nejčastěji bývá problém v imunologii

ele_nka
15. pro 2023

@kitty_cat34 moje sestra se snažila 4 roky. Testy, všechno v pořádku. Po 5 letech se na to vyprdli a začali řešit pěstounství a najednou měsíc na to otěhotněla. Ono se to říká lehce a mnohem hůř dělá, ale ta psychika udělá opravdu moc.

syslounek
16. pro 2023

Napoprvé jsem otěhotněla neplánovaně, ale neudrželo se. Ale nastartovalo to "mateřské pudy" a já se začala snažit. Snažila jsem se asi 3 roky, furt nic. Manžel říkal, ať na to tolik nemyslím, ale nešlo to. Po těch 3 letech jsem to vzdala a začala řešit novou práci, protože stará už mi lezla na nervy, a řekla si, že další snahy budou, až dostanu smlouvu na neurčito. No otěhotněla jsem ve zkušebce. Potřetí jsem otěhotněla ještě při kojení prvního dítěte, po dvou cyklech obnovené, ještě nepravidelné MŠ.