Povinné očkování - vakcína MMR - průšvih jako hrom

juraj7777
26. pro 2016

Ahoj Všem, jen jsem vám chtěl dát vědět, že jsem dneska našel stránky, kde je možné shlédnout kompletní verzi dokumentárního filmu s názvem VAXXED. Ten film je buď s CZ nebo SK titulky a rozhodně stojí za shlédnutí. Překopíruju sem ten úvodní text, který je u toho filmu, ať ostatní vědí o čem to vlastně je. Dejte pak vědět váš názor. Juraj.

VAXXED - Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství (CZ a SK titulky)

Přátelé, dovolte mi, abych Vás dnes tímto srdečně pozval k premiérovému sledování kontroverzního filmu VAXXED, který je osazen jak CZ titulky, tak i titulky v SK jazyce. Po právu tomuto snímku lze přisoudit název „Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství“. Kontroverznost tohoto snímku především spočívá v přiznání Dr. Williama Thompsona ze Střediska pro potlačení a předcházení nemocí a chorob (angl. Centers for Disease Control and prevention = CDC), že se podílel na ohromném vědeckém podvodu, kterým se ututlala pravda, že vakcíny MMR, mohou výrazným způsobem zapříčinit nárůst pacientů s diagnózou autismu.

http://www.kanal22.cz/clanky/zdravi/ockovani-a-...

nevesta2708
26. pro 2016

Tak to je síla!

mulgrew
26. pro 2016

no, krom strasiciho dokumentu by to chtělo si taky nastudovat nejaké odborné knihy a nedělat z jednoho blábolu závěry.ted tu bude spousta vykriků, jak je to strasný, příšerný a že v žádným případě nenechá dítě očkovat po tom co viděla a co je urcite zaručená pravda.ze zacatku se o nem psalo jako o zakázaném dokumentu, asi aby se tomu dodalo na duveryhodnosti, protože se to přece snaží ututlat, přitom byl celou dobu volně ke stažení na internetu.ale lidi jsou ovce, staci natocit neco takoveho a chytnou se toho, po dukazech nepátraji.tohle je jednodussí.

sara84
26. pro 2016

Az vase zena bude tehotna a v 10tt ji nakazi nekdo zardenkama . O miminko prijde nebo se narodi s tezkym postizenim budete mluvit jinak....Ted se tu strhne lavina...ale to je pro me duvod, proc ockovat...

lucinka58
26. pro 2016

Dokument je dost drsný - ale je fakt, že každá vakcína má svá rizika..... Já teda osobně i po poradě s dětskou lékařkou budu očkovat MMR vakcínu až těsně před nástupem do školky. Jsem teď těhotná, takže nám lékařka ani očkování nedoporučila vzhledem k tomu, že je to živá vakcína a je zde i když mírné, tak riziko přenosu z matky na plod.

vysivani
26. pro 2016

Videla jsem.Zas tak me to neprekvapilo. Je to tak.Jake vetsi dukazy chtit nez rozhovory s temi odborniky,doktory a hlavne rodici?Ten dokument byl opravdu zakazany - na oficialnim festivalu. To ze to nekdo nahral na internet je jina, a je to dobre.Diky tvurcum i tem co udelali titulky! Tomu komu to ma otevrit oci, to oci otevre, ten kdo ma jeste zustat ve svych ctyrech
stenach,ten tam zustane.

lucinka58
26. pro 2016

No je fakt, že já bych zaplakala, pokud by to potkalo moje dítě a z veselého chlapečka mi zbyla doma troska..... Nejsem ale na druhou stranu zastánce neočkování, protože dle mě je lepší dítě naočkované, jak kdyby mi mělo zemřít na chorobu, kterou můžu proočkovat. Ale v případě MMR si myslím, že nemusí být očkována podle očkovacího kalendáře. Já jsem zastánce pozdějšího píchance 🙂

pajula123
26. pro 2016

@sara84 zardenkama ji ale klidne muze nakazit jedinec ockovany MMR v detstvi,ktery v dospivani a dospelosti uz nema protilatky. Viz v posledni dobe priusnice u ockovanych.

caverina
26. pro 2016

kdo chce ockovat at ockuje,kdo nechce ockovat at neockuje..az budoucnost ukaze kdo zaplace vice...

tinaprofi
26. pro 2016

hlavně se pořádně vystresujte 🙂 koukáním na tyhle filmy...chtělo by to pořádnou paniku

pajula123
26. pro 2016

Hlavne vsichni strkejte hlavu do pisku 🙂 pred podobnymi informacemi o existujicich zavaznych nezadoucich ucincich...chtelo by to slepou duveru v ockovani

evik19
26. pro 2016

@sara84 A nebylo by spíš řešení, aby se ta žena před plánovaným těhotenstvím nechala sama naočkovat? Není to trochu mimo, házet zodpovědnost za vlastní rozhodnutí na děti, které se rozhodnout nemohou a naočkované být musí? Každá žena má právo volby, jestli se píchnout nechá nebo ne - její volba, její riziko. Ostatní s tím nemají nic společného.

msimankova
26. pro 2016

Normalni pohled na vec podle mne nabizi profesorka Strunecka. Rizika ma vsechno a je dobre premyslet. Nebudu do sveho ditete cpat vsechno, pouze zakladni typy a stravila jsem dost casu hledanim pediatricky, ktere muzu duverovat. Takovehle dokumenty jsou jednostranne a lide, co maji strach, jsou skvele ovladatelni.

hojda
26. pro 2016

@sara84 Na a asi právě proto by bylo lepší, aby si ty zarděnky prodělala v dětství. Posílám k zamyšlení článek. Protože právě očkování může tuto situaci způsobit☹.

http://www.vitalia.cz/clanky/k-ockovani-proti-z...

svetlus_pepca
26. pro 2016

Tohle je dle mého tak kontroverzní téma, že nemá cenu o něm vůbec diskutovat 😉

jsem_dama
26. pro 2016

@sara84 pokud pána žena podstoupí očkování jako kojenec s největší pravděpodobností už v době kdy bude zvažovat těhotenství nebude mít protilátky....

kackakastanka
26. pro 2016

vite, co by bylo nejlepsi, kdyby soucasna medicinska lobby nechala nase deti v predskolkovem a skolkovem veku normalne prodelat priusnice i zardenky a mozna i ty spalnicky, proti kterym jsme tedy uz i my byli ockovani, to by potom meli vsichni posilenou imunitu prodelanim nemoci, zaroven by to v dospelosti jiz nikdo z nich nechytil a vse by bylo v poradku.... ale oni to narvou do ani ne dvouletych batolat a pak uz se jen vsichni divi, jakou paseku to u nekterych deti nadela... ten dokument jsem jeste nevidela, ale mam nastudovano i tak, a zaroven znam v okoli zcela zdravou holcicku, ktera po MMR vakcine prestala chodit, nebo lepe receno spustilo se ji revma ci co a pomohla az alternativni medicina... a druha je autistka..., takze me nestrasi ani tak tento dokument, ci pribehy jedna pani povidala, ale skutecne deti z meho okoli....a naprosto nechapu, proc mam povinnost ockovat sve deti necim, co drive byly bezne detske nemoci, ktere se daly a daji lecit.... a jejichz prodelani v detstvi ma svuj smysl a vyznam pro celkovy vyvoj imunity a pozdejsiho silneho zdravi jedince

mulgrew
27. pro 2016

ja teda osobně si myslím, že ta hystere okolo ockovani zdobrovolnění spíš škodí než naopak.taky jsem pro dobrovolné- resp melo by byt standartně nabízeno všem, protože drtíva většina lidí se o očkování vubec nezajima a ti, coby nechteli, by proste podepsali, že nechtěji a doocovali by pozdeji nebo treba vubec bez sankci.Ale vymýšlet si případy poškození po očkování a zamlčovat dulezitá fakta, jako že třeba dítě mělo SMA nebo jinou metabolickou poruchu nebo to, že se přestalo vyvíjet je genetická záležitost a nechodí prostě proto, že otec je uplně stejne invalidní, rozhodně nikomu neprospívá a ocko za to nemuze.většina lidí zkonzumuje podobný nesmysly bez ověření,je šokována a volá po zrušení okovani, ale u odborníku tohle proste neprojde.nastestestí.ti se vykonstruovanýma příběhama šokovat nedaji, stejně jako tím natočeným "odborným" strasně tajným, zakázaným a zaručeně pravdivým dokumentem.

pajula123
27. pro 2016

@mulgrew nerikam,ze se nezvelicuje,ale znam pripad,kde rozvoj nemoci ockovanim potvrdili i doktori-ze je to ockovanim. A pokud je vse tak v poradku,tak co NU uvedene v pribalovych letacich vakcin? To je vyzivne cteni. A co je v pribal.letaku je jenom to,co se opravdu objevilo a v prokazane souvislosti s ockovanim a vyrobce to priznava!

mulgrew
27. pro 2016

@pajula123 ale nikdo netvrdí, že očkování je bez rizika a nemůže se nikomu nikdy nic stat. ale neni to v takové míře, ani zdaleka, jak se nám snaží antiocko namluvit

maii
27. pro 2016

@evik19 presne. Detske nemoci nejsou vetsinou nebezpecne - pro dite. a s komplikacemi si dokaze moderni medicina poradit, dite ziska dozivotni imunitu. Driv se proti zardenkam ockovaly divky tesne pred pubertou, kluci zas proti priusnicim. 11lety organismus si s ockovanim jednou latkou poradi mnohem lepe nez kojenec... hnusne nemoci jsou tetanus a zaskrt, u nas temer vymycene. Ale zas kde se kojenec nakazi tetanem? Nebo hep b? A proc mu to ocko cpat vsecko najednou, zvlast kdyz protilatky stejne vyprchaji?

tyf
29. pro 2016

Všechny tyhle šokující dokumenty a literatura jsou hrozně tendenční, ukazující jen jeden pohled na věc. Když moje dítě zemře nebo bude mít následky po nemoci, proti které jsem ho mohla nechat naočkovat, budu si to vyčítat do konce života. Pokud bude mít následky po očkování, budu zase litovat, že jsem ho očkovala. Vyberte si, člověk nikdy neví, co se přihodí.

kackakastanka
29. pro 2016

@tyf neni tomu tak, jde o to, mit moznost ockovat pozdeji a monovakcinami, tedy vybrat si nemoci, kde to ma smysl, zivot ohrozujicich je mezi temi ockovanymi malo, ale malokdo to vi, malokdo se zajima..., a konkretne ta MMR je uplne nesmyslna, viz info vyse, priusnice i zardenky byly bezne a pro imunitu smysluplne detske nemoci..., zloutenka B ma-li mit smysl ockovat tak az pri zahajeni sexualniho zivota, tetanus muze prcek chytiti velmi teoreticky nejdrive, kdyz zacne chodit..., cerny kasel ho na zivote ohrozuje do sesti mesicu, protoze by to nemusel ukaslat, ale v te dobe stejne neni ockovanim jeste chranen, a k tomu navic cerny kasel casto chytaji i deti ockovane, je lecitelny, atd. atd. je to o informacich, ktere bud mame, nebo nemame, ja jsem pro svobodu ockovani...

japona
29. pro 2016

@maii Ty takzvane detske nemoci mohou mit i zavazne komplikace:

Je bezpečnější nemoci v dětství prodělat, než se nechat očkovat
Často se můžeme setkat s informacemi, že očkování není schopné vyvolat dlouhodobou imunitu proti infekčním chorobám, a proto je lepší nechat děti běžné choroby prodělat přirozeně. O možných rizicích se můžeme díky plošnému očkování dovědět už jen ze starších učebnic infektologie, což bych na tomto místě rád učinil (Havlík et al., 1990). Dočteme se následující:
Získané zarděnky mají komplikace ve formě artritidy, trombocytopenické purpury, méně často ve formě obávané encefalitidy ve frekvenci 1:5.000 s letalitou dosahující 20%. Vrozené zarděnky mohou způsobovat poruchy sluchu a zraku, psychomotorickou retardaci, meningoencefalitidu, myokarditidu, hepatitidu a další komplikace (tzv. Greggův syndrom, hluchota u více než 50% postižených, zhoršení až ztráta zraku u více než 40%).
Infekce spalničkami může způsobovat vzácně spalničkovou encefalitidu, která je poměrně vzácná (frekvence méně než 1:1.000), ale má více než 10% smrtnost (tj. procento úmrtí z celkového souboru nemocných). Virus ale může v mozku dlouhodobě perzistovat a způsobovat subakutní sklerotizující panencefalitidu několik let po prodělání spalniček (odhadovaný výskyt 1:10.000 případů spalniček), projevující se postupnou demencí a spasticitou. Prognóza této komplikace je bohužel téměř beznadějná, uvádí se 90% úmrtí do 3 let, zbylých 10% umírá do 10 let. Přesnější epidemiologická data nelze poskytnout, protože po zavedení očkování jde o komplikaci zcela raritní.
Podle údajů WHO v roce 2010 zemřelo celosvětově na spalničky více než 139.000 osob, z velké části dětí. I toto obrovské číslo je vlastně úspěchem očkovací kampaně, v roce 2000 totiž bylo mrtvých ještě zaznamenáno více než 535.000. Nikdo z nich si asi nemyslel, že by byl dobrý nápad spalničky dostat dobrovolně.
Příušnice mohou vzácně způsobovat neuritidu a myelitidu. U adolescentních a dospělých mužů mohou způsobovat postižení pohlavních žláz ve formě orchitidy nebo epididymitidy (záněty varlat a přilehlých tkání, uváděný výskyt u 20 – 25 % nemocných mužů) a poruchy plodnosti. Objevit se může také pankreatitida nebo neurologické komplikace.
Co se týče záškrtu (difterie), Havlík et al. (1990) uvádí: pokud nemocný přežije, je prognóza dobrá. Bohužel o dva odstavce níže uvádí, že u komplikovaných forem jako jsou maligní difterie a difterický krup přibližně 30% nemocných nemá takové štěstí, že by nemoc přežilo.
Objevuje se i teorie že není potřeba očkovat proti tetanu, protože máme přece k dispozici antibiotika. Bohužel, při objevení charakteristických příznaků ve formě křečí nejsou antibiotika efektivní k zabránění příznaků poškození nervového systému. V tomto případě je zásadní nasazení pasivní imunizace ve formě antitetanového imunoglobulinu, což je opět jen jinou formou očkování.

karlajasmine
29. pro 2016

@maii To je nesmysl... driv deti na komplikace po spalnickach velice casto umiraly. Kdyby to byly ''bezne detske nemoci'' tak se proti nim neockuje. Tyhle tendencni dokumenty jsou plne nesmyslu.

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
kackakastanka
29. pro 2016

@dzungala dík za rozumné shrnutí situace, skoda, ze není očkováni dobrovolne, tím by se mnohé vyřešilo a zůstala by jen osobní odpovědnost rodiče za děti, to je me praní svobody volby jednotlivce

maii
29. pro 2016

@japona @karlajasmine

Muzou mit nebezpecne komplikace, samozrejme. Stejne jako treba rotaviry, viry chripky nebo jine virove/bakterialni nemoce - nebo jako ockovani. V dnesni dobe se da pripadny zanet mozkovych blan nebo zapal plic lecit mnohem lepe, nez pred treba 60 lety, lekarska pece je mnohem lepsi a lepe dostupna.

Nechci rozhodne problematiku (ne)ockovani bagatelizovat, zaroven odmitam absolutni pravdu zadneho z obou protipolu. Idealni reseni neexistuje, ale podle me v teto situaci je nejdulezitejsi pristup ke kvalitnim a overenym informaci, bez politickeho nebo jineho ideologickeho naboje. A ty informace by mel rodicum podavat - bez emoci a bez vyhrozovani a straseni - i osetrujici lekar.

(Dale se muzeme bavit o tom, jakym zpusobem plosna vakcinace funguje a koho chrani, podivat se taky na politicky aspekt ockovani. Asi se shodneme, ze v pripade treba spalnicek jsou nejnachylnejsi na komplikace kojenci (a dale lide se snizenou imunitou atd.). Ovsem proti spalnickam se ockuje v 15 mesicich, a to i pro dobro tech, kteri ockovani nebyli. Problem tedy nastane - jako nastal loni myslim v Berline - pokud vypukne spalnickova epidemie, v ramci ktere se ohrozi i nachylne skupiny. To je treba jeden politicky rozmer ockovani.)

vysivani
29. pro 2016

@kackakastanka presne tak, at uz je to konecne dobrovolne, jako v naproste vetsine zemi Evropy...

anelamates
12. únor 2017

@lucinka58 No nedívala jsem se, ale na druhou stranu,. při současném pohybu lidí, nezaplakala bys stejně, kdyby ti po nákaze nezbyla ani ta troska? Ono stačí si něco víc načíst, a stačí jen porovnat úmrtnost na různé nemoci a k tomu počty dětí s nějakými trvalými následky.