Hexavakcína - od kdy je možné požadovat schéma 2+1?

pavlisek1511
27. led 2015

Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, zda nevíte od jakého měsíce je možné požadovat hexavakcínu ve schématu 2+1. Mám 5ti měsíční dvojčátka a v šestém měsíci máme jít na první dávku hexavakcíny. Chci po pediatričce aby nás naočkovala ve schématu 2+1, ale ona mi tvrdí že to je možné až po 1 roce a že budeme naočkováni ve schématu 3+1. Předem děkuji za jakékoliv informace.

anetka1701
27. led 2015

moje dcera dostala 2+1 5-7-13m. a v pohodě 🙂

katyxq
27. led 2015

paní dr. nemá pravdu - koukni na tohle, tady je to vysvětlené http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2014_13.htm

eficenka
27. led 2015

slovensku tak očkují (2+1) všechny děti od 9tého týdne.. se jí zeptej, jestli tam mají "jiný druh" dětí...

pavlisek1511
autor
27. led 2015

@katyxq děkuji za odkaz, pokud tomu správně rozumím tak věta... " Česká zákonná vyhláška upravuje dětské očkování ve schématu 3+1" je ta kterou se pediatrička bude ohánět, a to zda lékař naočkuje ve schématu 2+1 je čistě na jeho vůli, ale vymáhat to po něm nemůžu ... takže mi zbývá se pouze přehlásit k pediatrovi, který je ochotný ve schématu 2+1 očkovat .... ještě mě napadá, náhodou v nějakém očkovacím centrum co jsou při nemocnicích by mě dle mého požadavku nenaočkovali? (jsme nar. ve 35tt a chlapeček je dráždivější)

pavlisek1511
autor
27. led 2015

@eficenka právě že na Slovensku jsou o trochu dále a tam mají zákonem dané schéma 2+1, jenom u nás stále trvají na 3+1 byť výrobce klinicky dokládá že účinek u 2+1 je stejný jako 3+1, ať žijí zákony

jija
27. led 2015

@pavlisek1511 me nase dr rikala, ze po 6-ti mesisich se uz ockuje 2+1 a kamaradka to mela stejne u jine dr

anciluk
25. únor 2015

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda některá maminka očkovala v systému 2+1 z "vlastní vůle". Jde mi o to, že kdyby byl očkovaný 2+1 nemůže prý na tábory, do školky, na výlety apod. Je to pravda? Nebo jestli jsou některé děti takto očkované, jak jste to prosím řešily? Jsem už z toho zoufalá.... Mockrát děkuju a hezký den, K

smallinka
25. únor 2015

ahojky, tak to jsme na to stejně 🙂 Mám 5ti měsíční dvojčátka a taky řeším, že bych chtěla naočkovat vakcínou schéma 2+1 v půl roce. Včera mi dětská sestra psala sms, ať se stavíme k očkování, které má být ve 4 měsíci dne 3.3.2015. Tak jí budu volat a zeptám se jí na toto, chtěla bych také odložit na 6.měsíc. Tak jsem zvědavá, co mi řekne. Slyšela jsem ale o ní, že s tímto nemá problém.

jenny97
5. bře 2015

@anciluk Dobrý den, také jsem malou nechala naočkovat schématem 2+1 (1.dávka ve 3. měsíci a 2.dávka ve čtvrtém) a poté doktorce řekla, že třetí už nechci. Teď je malé 6 měsíců a já se také obávám, aby nebyl problém se školkou, tábory atd...:(. Znáte někdo odpověď????

evulina77
5. bře 2015

@jenny97 nebude, schema 2+1 je uvedeno v příbalovém letáku a tudíž je to platné očkovací schema pro ČR. Já očkuji taky 2+1 a doktorka s tím nemá problém...

pavlisek1511
autor
5. bře 2015

holky, mrkněte na následující odkazy, tam je to dobře vysvětlené
http://www.ferovanemocnice.cz/pravni-poradna/oc...
http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2014_13.htm

markyzka84
6. bře 2015

@jenny97 no u vas to je ale rozdil nemate ockovani ve schematu 2+1ale nedoockovanou 3+1 tam opravdu problem byt muze.

markyzka84
6. bře 2015

@evulina77 spatne jste precetla text o i maji rozoockkvanou 3+1 tam problemy mit mohou. Tato vakcinace to nepokryje. Casove schema ukazuje ze jde o vakcinaci na 3+1.

simonceli
6. bře 2015

@pavlisek1511 my mame dokonce Pediacel ve schematu 2+1. Doktorka s tim nemela problem. V pribalovem letaku uvadi, ze toto schema je stejne ucinne jako 3+1.

granda
6. bře 2015

@pavlisek1511 mít děti narozené v 35tt tak čekám na 9 měs. az budou vyzrálejší není kam s očkem spěchat.. nastudujte složení hexa vakcíny a pediacelu....

jinak já dám pediacel, ale až v 9. měs. a to jsme rodila v 41tt..... a dám schéma 2plus1

terkaz
6. bře 2015

my budeme mit pediacel v schematu 2+1. zacatek v 8. mesici...

petrasipkova1
6. bře 2015

@terkaz a jak budete řešit kolektivy, školku apod., všichni mi tvrdí, že pediacel není uznávaný, pouze hexa. 😒

marcicek84
6. bře 2015

mě to s tím pediacelem fascinuje, také jsem ho chtěla dát, ale problém se školkou jak prase pak, no když jsem posčítala množství přidaných látek s lěmi látkami ve žloutence, kterou je nutné doočkovat, byla jsem skoro tam, kde hexa, která žloutenku už má...a tak jsem teda přemýšla k čemu mi to bude si to platit a pak výsledný efekt mi tak rozdílný nepřijde... 😒

marcicek84
6. bře 2015

@petrasipkova1 - pokud se nezmění zákon musíte doočkovat žloutenku - 3 dávky, jinak školka problém...

marcicek84
6. bře 2015

@pavlisek1511 my jdeme na hexu 2+1, tím, že začínáme v půl roce, tak se dle příbalového letáku jedná dávka už vynechává...není problém asi se školkou...dr. nemá problém...

terkaz
6. bře 2015

@marcicek84
my jsme to brali tak, ze i kdyby se zloutenka musela doockovat, tak porad nam to vychazelo jako setrnejsi varianta, nez ji dat rovnou. 😉

marcicek84
6. bře 2015

@terkaz - tak pokud se ty látky načítají, tak je to šetrnější jen o 0,04 mq hliníku v konečném výsledku...

kommarova
6. bře 2015

Máte někdo zkušenost s Hexacimou? Má to být šetrnější varianta Hexavakcíny.

terkaz
6. bře 2015

@marcicek84
ale nam slo o tu davku najednou. Kdyz by se to ockovalo zvlast, tak to nebude takova palka hliniku naraz. Tak jsem to myslela 😉

marcicek84
6. bře 2015

@terkaz - ale ono to je jedno,když se ten hliník načítá a ukládá v těle, jde hlavně o ten konečný důsledek po x dávkách...

@kommarova - hexavakcima má jiné pomocné látky než hexa a nejsou s ní ještě zkušenosti, musí být vždy schéma 3+1, když porovnám s infarix hexa, tak konečný efekt je šetrnější sna jen o 0,02 mq hliníku, což je taktéž mizivé, ale první rok do těla dítě dostane víc hliníku než z klasické hexy schéma 2+1 o dost a druhý rok míň

kommarova
6. bře 2015

Já jsem právě žádala naší doktorku o schéma 2+1 s Hexacimou a ta mi řekla, že u ní to nejde.....Na druhou stranu jsem našla, že Hexacima je podobná Pediacelu jen rozšířená myslím o žloutenku....

marcicek84
6. bře 2015

@kommarova - to má pravdu, nemají potřebné studie pro toto schéma, proto lze jen 3+1 u hexacimy, u hexavakcíny (inafrix hexa) lze 2+1 i 3+1 u pediacelu taktéž

blondynka400
6. bře 2015

@petrasipkova1 mladší dcera pediacel má (2+1 a hodně odložený). Ředitelka z MŠ s tím problém nemá.
Bohužel ta chybějící žloutenka někde vadí, to je pravda.

marcicek84
6. bře 2015

@blondynka400 - tak je třeba říct, že po novele zákona bude vadit všude a to dost...bude to masakr...

blondynka400
6. bře 2015

@marcicek84 no jo, tak je otázka ja to bude no.... 😖
Zatím ale nic neschválili a dá se najít, kde to nevadí.