Dcera zítra očkování a já bolest v krku (asi angína). Nechat ji očkovat?

adela1399
3. pro 2020

Ahoj...prosím nutně. Zítra má jít dcera(3,5m) na první očkováni... akorát mně od rána strašně bolí v krku a stopro je to angina. Trpim na to pokaždé když začne zima. Akorát všichni říkají,že by se neměla očkovat,protože jsem nemocna. Je tomu tak??? Že prý jsou pak strašně děti náchylné. Díky moc za brzké odpovědi

neomenia
3. pro 2020

Klasickou angínu, tj. bakteriálni nakazu, která vyžaduje ATB, děti v tomto věku nechytaji. Ale muze to byt i virus, to se bez vyteru nezjistí. Pro klid duše, pokud tě to trápí, zavolej zítra vasemu dětskému lékaři, vysvetli situaci a domluv se o odložení o 7 nebo 14 dní, to by mělo stačit.

adela1399
autor
3. pro 2020

@neomenia Moc děkuji...může to byt cokoliv i ten blbej Covid. Ja jsem to ani netušila,upozornila mně kamarádka a maminka potvrdila

codal
3. pro 2020

@adela1399 já bych to odložila.

marcicek84
3. pro 2020

@adela1399 zavolej dr.,ze jste doma nemocni a nevite co to je,ze radeji odkladate,v poho staci ockovat kolem 5.- 6. mesice,driv bych do ocka ditete ani nesla...

adela1399
autor
3. pro 2020

Děkuju holky. No my naštěstí doktorku změnily teď po 3m tamta nám chtěla cpát očkováni hned po 6-ti neděli?🤦🏽‍♀️

jjasmina
3. pro 2020

Domluvila bych se s dr, popř kdyby i tak, sama a nemocná bych zrovna k dětské nešla

neomenia
4. pro 2020

@adela1399 to byly rotaviry, ty se tak ockuji, ale nejsou povinné, takže jste mohli klidně odmítnout. A lekarku si nechat.

petula.bir
4. pro 2020

Ahoj, řešila jsem to samé a sestra od doktora mi řekla, že pokud syn nemá horečky, průjem či není jinak nemocný není důvod pro odložení očkování. Též jsme měla nějakou chřipku a sestře vše řekla. Na očkování jsem šla se synem normálně. 🙂

te_reza
4. pro 2020

Já bych nikam nešla. Normálně bych zavolala že jsem nemocná a hotovo.

darkwitch
4. pro 2020

Naše doktorka miminka neockuje pokud je někdo doma nemocný...

adela1399
autor
4. pro 2020

@neomenia Rotaviry jsem odmítla...tohle byla hexa

adela1399
autor
4. pro 2020

@petula.bir Paní dr mi napsala toto...Nemoc jiného člena domácnosti není kontraindikací očkování,i když je samozřejmě lepší,když jsou doma všichni zdraví. Odložily jsme to,ale i přes to raději přes víkend.

neomenia
4. pro 2020

@adela1399 hexa se ockuje od 9 týdnů. Je to o domluvě..

jjasmina
4. pro 2020

@neomenia To asi ano, nám byla naočkována ve 3 měsících

krupka3
5. pro 2020

Jezis marja v zadnem pripade bych neockovala, a pokud mas toto od dr cerne na bilem, cos sem napsala, je to zrale na stiznost na lekarskou komoru. Pred ockovanim musi byt vsichni clenove domacnosti zdravi!!!!! Paneboze a jeste u takoveho mini mimina, no fuj, pani doktorka ze se nestydi.