Začít se snažit či ne? Po mimoděložním těhotenství

hul
26. říj 2015

Ahojky. 10.9. jsem prodělala mimoděložní těhotenství. Už jsem doma po nemocenské, jizvy se hojí a já začínám mít touhu zkusit to znovu. Mimoděložní se nám podařilo již po měsíci snažení. Kromě toho mám i po první menstruaci, která došla 4týdny+- od výkonu. Jinak je mi 26let. Nevím zda to všechno stačí, ale pere se to ve mně. Co by jste dělali vy??

mandala
26. říj 2015

Nemám zkušenost, ale asi bych dělala tak, jak radí doktor 😉

martinkamoj
26. říj 2015

Ahojky, já jsem po mimoděložním 6.10. a MS zatím nebyla, když jsem se ptala kdy by bylo vhodné se snažit tak mi byly řečeny 3 měsíce na pročištění a pak.. Před mimoděložním jsme se snažili půl roku.. Ale záleží na pocitu hodně jak se cítíš.. Pokud máš pocit, že by to šlo tak to zkuste 🙂 Taky budu spoléhat po sléze na pocity. Zatím se moc necítím.. ☹ Tak hodně štěstíčka 🙂

hul
autor
26. říj 2015

@martinkamoj no právě se bojim zda mě pocity jen prostě nesvádí :/ Pořád to ve mně prostě hlodá. Druhou ms ještě přečkám, ale pak už bych chtěla aspoň začít s tím, že tomu dáme čas. No ale nevím :/

martinkamoj
26. říj 2015

@hul já se ještě necítím po zákroku na nějaké snažení.. Hlavně mám z toho i strach ☹ A v hlavě takové ty otázky o když se to opět stane.. A ve snech pořád nějaké miminka.. Noo beru to tak, že mi hormony pracují... Ale touha po miminku je větší a větší než předtím.. 🙂

hul
autor
26. říj 2015

@martinkamoj no vím uplně o čem mluvíš. Strach jsem taky měla, ale teď jak už zase chodím do práce tak nějak zmizel. Řikám si že je to buď a nebo. Holt se to musí zkusit. Nicméně ty jsi ještě relativně brzo od výkonu a to je člověk bolavej a nejistej. Mně už ani jizva nebolí jen první den práce mě z dlouhého sezení bolela ta pravá strana.

martinkamoj
26. říj 2015

@hul Tak já dělám poměrně fyzicky náročnou práci, tahám bedny s pečivem a táák.. a teď když hodím, tak mě to bolí v tom místě kde bylo malý nedej bože když začnu něco uklízet.. Nedovedu si představit být v práci a tahat tohle všechno.. Jsem zvědavá jak dlouho mě doktor nechá doma .. 🙂 Nebránila bych se i přes vánoce ale to mě jistě nenechá.. 😒 aa pak se chceme začít snažit.. 😉 tak snad by to vyšlo už v dobrém ;)

hul
autor
26. říj 2015

@martinkamoj no tak pokud máš takovou práci tak se tam určitě nežeň!! Mně ta jedna strana taky občas zabolí, ale ne nijak dramaticky oproti předtím. Přes Vánoce si myslím, že ne. Nicméně máš nárok na lázně tak kdyžtak jeď 🙂 Ja bych mohla taky jet, ale nějak se mi nechce. Radši bych se začla snažit...

ammy001
26. říj 2015

Ahoj,vim jak ti je 🙂Jsem v podobné situaci ☹ 15.6 jsem byla na ukončení tehu z důvodu VVV a nevivinutych organu.Otěhotněla jsem další měsíc po první prorevizni MS.Bohužel to nedopadlo dobře.A já musela 15.9 znovu na revizi.
No a teď strašně moc Toužim být znovu těhotná.Ale bojím se.Dr mi řekla,že se mužem snažit po prvnín ms.Porad si rikam,ze jsme meli radeji pockat,ze se to nemuselo stat.Ale to je jen ma domenka.
Chtela jsem se zacit snazit co nejdriv.Ale asi pockam do prosince...

hul
autor
26. říj 2015

@ammy001 No právě mě to láká. Asi mě hodně drží to, že napoprvé se to povedlo hned jak jsme se začli snažit. Mám pocit, že by to mohlo prostě vyjít. Zároveň je mi jasný že to nemusí dobře dopadnout.

martinkamoj
27. říj 2015

@hul Nárok na lázně říkáš?? Je to vždy po mimoděložním?? Nebo nevíš kde to zjistím a tak?? 🙂

ammy001
27. říj 2015

@hul to mas pravdu.Cítím to stejně.Nejradši bych už v listopadu.Ale raději pockam ten měsíc ještě.Abych si pak nevycitala,že to bude tim.

hul
autor
27. říj 2015

@martinkamoj nejlíp si napiš na pojišťovnu či se zeptej praktika 🙂 Nicméně mně řekli že do lázní se po tomto výkonu musí nastoupit do 3 měsíců od operace. Tim pádem bys byla ještě cca měsíc navíc doma a nechala tělo pořádně vydechnout.

hul
autor
27. říj 2015

@ammy001 Ja budu muset taky počkat, protože přítel chce čekat 🙂 vyřešil to za mě. Takže po novém roce asi začneme.

martinkamoj
27. říj 2015

@hul tak to by bylo super.. odpoledne zběhnu na pojišťovnu a poptám se.. Jen by mě zajímalo, jak je to se zaměstnáním, zda mi prodlouží neschopenku a napíše lázně a nebo dostanu jiný papír.. Bez toho abych musela brát dovču.. 🙂

hul
autor
27. říj 2015

@martinkamoj budeš normálně v neschopnosti 🙂

ammy001
27. říj 2015

@hul manžel právě taky chce počkat na prosinec po MS🙂

hul
autor
27. říj 2015

@ammy001 tak to už asi vydržíme 🙂 Snad se zadaří. Jak rychle jsi otěhotněla? Nám se to povedlo po měsíci...i když nakonec blbej konec....

ammy001
27. říj 2015

@hul to tehu co mělo VVV.Bylo po 3 měsících.To jsme museli ukončit 15 června.Po první prorevizni MS jsemnhned otěhotněla a v 9tt šla na revizi.Mimi se přestalo vyvíjet ☹ Možná to bylo tím,že jsem otěhotněla brzo.Podle výsledků z genetiky a cytogenetiky bylo vše v pořádku.Tak proto raději pockam dyl 🙂

hul
autor
27. říj 2015

@ammy001 no to chápu :/ Snad už bude vše ok...

martinkamoj
27. říj 2015

@hul oo děkuju 🙂zajdu se zeptat.. Jinak my se budeme snažit taky od ledna.. Snad se už budu cítit..🙂

hul
autor
27. říj 2015

@martinkamoj no uvidíš 🙂 Snad už vše bude ok...

martinkamoj
27. říj 2015

@hul doufám, zažili sme si už dost, doufám, že druhé se podaří a bude vše v pořádku až do konce 😉

hul
autor
27. říj 2015

@martinkamoj přesně

ammy001
27. říj 2015

@hul já taky.Toto bude mé 6 tehu.A z těch všech mám dceru.Už bych nechtela na další revizi.
Budu ti držet palce ať se zadari co nejdriv a má to šťastný konec 🙂 Třeba se potkáme v nějaké skupince s tp 🙂

martinkamoj
27. říj 2015

@hul tak jsem se byla ptát na ty lázně.. Musím mít první potvrzení od lékaře a vypsanou žádanku podle těch jejich tabulek a ještě revizní lékař na pojišťovně to musí schválit ale do 14 dnů bych mohla vědět na čem jsem a domlouvat se na termínu 😉

hul
autor
27. říj 2015

@ammy001 To se máš že už máte holčičku. Moje to bylo uplně první. Můj přítel si strašně moc přeje holčičku. Tak snad se povede nám oboum. Mně osobně je teda ale fuk co to bude. Hlavně to zdravíčko 🙂

hul
autor
27. říj 2015

@martinkamoj Tak senza 🙂 Doufám že to dobře dopadne. já měla taky jet, ale nějak se mi nechce a asi se na o vykašlu. Nechce se mi být od přítele a z práce další měsíc :/

martinkamoj
27. říj 2015

@hul tak já do práce teď nechodím, marodím, tak o měsíc více nebo méně je už jedno.. Jak říká moje vedoucí hlavně se dej do kupy, práce přece neuteče...Mě se nechce taky od přítele ale on sám mi řekl, že to mám využít když jsem to vzpomněla a třeba by dojel za mnou, že by si zaplatil třeba víkend😉

hul
autor
27. říj 2015

@martinkamoj Jo to mi přítel taky říká. Ani práce by mi neutekla. Jen ja nějak radši budu doma a radši pracovat. Možná je to i proto že jsme se snažili pouhý měsíc a vyšlo to. Nebo se bojim že bych se tam zbláznila chodit jen na ty procedury....nějak prostě nechci jet no :/

ammy001
27. říj 2015

@hul to mas pravdu.Chtěli jsme jako druhé mimi kluka.A genetika potvrdila,že to byl kluk ten co byl nemocnej.
A tím vším čím jsme si prošli je nám to úplně jedno co to bude hlavně ať je to zdrave 🙂 A ted to posledni
mela byt holcicka.Ja byla 2x na revizi nez se nam narodila dcera.Neboj.Tentokrat ti to vyjde.Hlavne bud v klidu a hlavne neprochladni 🙂