Ahoj, prosím potřebovala bych poradit, jsem už docela zoufalá. Tento rok mě hodně trápí záněty (zřejmě po antibioticích). Zkusila jsem už téměř vše, ale teď přes víkend se rozjel opět nový. Volala jsem tedy hned teď ráno gynekologovi, kde to zvedla sestřička, která mi řekla, že mají dovolenou, že se tam stavila náhodou a že mám tedy jet do porodnice s gynekologií a tam hledat pomoc. Jenže mně se to moc nezdá – měla jsem nedávno takovou hodně nepříjemnou zkušenost na dospělé pohotovosti a nějak si nedovedu představit, že s tímhle pojedu někam naslepo na gynekologii. Nechápu, proč mi nemůže zkusit napsat něco na dálku (aspoň to vyzkoušet), nebo mi dát kontakt na nějakého zastupujícího gynekologa. Každopádně mi to nedají, tak jsem se jenom chtěla zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenost? Jestli mě tam fakt vezmou nebo pošlou do háje? Děkuji za jakékoli zkušenosti...
@hezz17 No to já přesně vím, ale on prostě zřejmě zastupujícího gynekologa nemá, nikdy na něj kontakt neměl. Tak co mám dělat, když mi jméno nesdělil. Do nemocnice se mi nechce právě z těchto důvodů, protože se dokážu představit, jak tam se mnou budou jednat. Zároveň já už prostě nemůžu s tím dál fungovat...
To že jsi čekala, že Ti pošle recept "na dálku" v době dovolené je celkem iluze 😄
A co jiného Ti teď zbyva? Bud tlumit zánět přírodními cestami ci trpět anebo jet. Co řešíš? Vyprdni se na špatnou zkušenost a jed na pohotovost 🤷🏼♀️ pokud slušně vysvetlis situaci, tak co jako můžou delat? Trhat hlavu asi ne, že? Vždyť mají povinnost ošetřit akutní problém. Od toho tam jsou. Když bude někdo hnusnej, udělej psí oči s vetou "ale vy se mnou mluvíte takhle a me je přitom tak špatně a nevím co mám dělat." A většinou si rozmyslí, jestli budou držkovat dal 😄
@felis No já mám asi zkušenosti s lékaři, kteří tohle běžně dělají. Mám asi Tedy spíš štěstí, ale pediatr mi vždy posílá i během víkendu recept a odpovídá na maily, to samé můj praktik. U gynekologa si platím nějaký nadstandardní program, který má tohle právě zahrnovat. Čili čekala bych, že když má dovolenou (kterou ani neměl někde nahlášenou), a budou svátky a nemá za sebe záskok, tak mi třeba ten recept může poslat. Ale vím, že to není jeho povinnost, jen píšu, že mám právě kolem sebe lékaře, co to dělají, protože chtějí druhým pomoct a vyjít vstříc.
Jinak spíš Právě hledám i zkušenosti – ideálně z Prahy- jestli třeba někdo někam takhle musel jet, tak abych věděla, kam se obrátit. Mám nejblíž Motol, ale tam se mi právě moc nechce, tak zvažuji, že bych sjela do Podolí. Tam jsem kdysi dávno kvůli něčemu byla a byli myslím docela vstřícni. Jen právě ani nevím, zda mám jet hned teď, nebo až později – protože pohotovost většinou bývá někdy až v odpoledních hodinách.
@malenka3 děkuji, to neznam
Já bych si zavolala nějakému běžnému gynekologovi v okolí, jestli mě s tím vezme. Kdyby mě nikdo nevzal, tak bych jela do nějaké nemocnice. Tam jim řekla, že mi tohle doporučila sestra, co zvedla náhodně telefon. Jinak je lepší jet hned ráno, kdy jedou i ambulance, když už jedeš do nemocnice.
Ahoj , musím říct že Podolí je za mě jednička. Byla jsem tam letos v létě jelikož jsem měla ZT. A byli tam všichni ohleduplný a milí od recepce po doktory. Radši bych jela do Podolí jak píšeš než do Motole .
@klara95 dekuju, asi Zítra pojedu. Mám nějak v hlavě, že když by byl člověk těhotný, je to trošku něco jiného, než když má "jenom" zánět.
No já jsem byla teď v pátek na pohotovosti v Motole v noci , jelikož jsem těhotná a krvácela jsem . Sestra absolutně neempaticka nepříjemná ale doktor super .
Ale co se týká Podolí , moje sestra tma byla několikrát na pohotovosti a netýkalo se to těhotenství a i ona říkala že super přístup a všichni milí . ☺️
@klara95 dekuju moc za povzbuzení 🙏. Zkusím zítra ráno to Podolí...
Na klasický zánět pochvy způsobený kvasinkou je možné zakoupit léky v lékárně bez předpisu. Stačí zkonzultovat v lékárně.
@sabatko to mi právě gynekolog "zakazal", že je to nesmysl. Že ty přípravky léčí jeden druh kvasinky z asi 9 a že to akorát způsobí rezistenci na ten krem. Já to právě dřív taky užívala a naposled už to vůbec nezabralo. On tvrdí,že se musí udělat stery a podle toho zvolit vhodnou léčbu.
Jinak bych to samozřejmě koupila...
Mám už teď tablety, gynexid a rosalgin...když prý to nefunguje,chce to už lékaře.
Stěry stejně na pohotovosti nikdo dělat nebude. Zkusila bych v tomto akutním případě lékárnu, probrala s nimi, co jsem už užívala, aby mi doporučili něco třeba s jiným složením účinné látky. Pokud se infekce vrací, zkuste něco s imonulyzáty.
Pokud tě záněty trápí dlouhodobě, celý rok - kdy naposledy ti na preventivce zjišťovali hladinu cukru? Já jsem si po zjištění diabetu vyléčila roční zánět během víkendu.
@sabatko chápu, ale já už opravdu vyzkoušela všecko na radu lékaře. Oni mi už nic jiného nedoporučí. Tam už je to opravdu jenom na něco na předpis. Konzultovala jsem to s tou sestřičkou, myslím si, že v lékárně nebudou moudřejší. S těmi stěry ale souhlasím, ale možná tam jde o takový ten rychlotest, kterým se dá zjistit podle zabarvení, jestli jde o bakteriální nebo virový problém a podle toho se nasadí léčba.
@mollyweasley Ty jo myslím, že naposled někdy na jaře. Ale já si opravdu myslím, že je to přímá spojitost s těmi antibiotiky – Vždycky jsem na to trpěla, a teď mám za čtyři měsíce čtyři antibiotika, takže ty záněty asi opravdu mají přímou souvislost s tím. Nicméně kdyby to neustupovalo, zkusím se na to zeptat
No a probiotika jsi zkousela?
@hezz17 ano, beru 14 dní Gynimun tablety (doporučení od dr),předtím jsem měla klasická + 6 denní Lactofeel (taky doporučení od dr)
Jj, atb můžou být, ale možná nebude na škodu obecně vyřadit co nejvíc sladkého, sacharidů. To je totiž obecně ideální prostředí.
Ja tom mám taky po každých antibiotikách, naposledy se mi právě dělo něco podobného. Asi tři měsíce to trvalo než se to dalo do pořádku. Od té doby beru probiotika pravidelně denně. Teď jsem v létě měla atb. a jenom trošku diskomfort, kdy stačilo namazat lokálně canestenem a pak už nic (myslím uvnitř). Takže radim brát probiotika pravidelně nejen při atb.
Super je Hylak během léčby atb i potom...
Tak se za mnou zítra zastav na urologii a já ti to tam půjdu domluvit chceš? Motol.
@pavca1982 Ahoj, já si tvůj příspěvek přečetla až ráno cestou do Podolí...nicméně mě to hrozně dojalo 😪🙈
@pavca1982 pardon, odeslalo se to a nejde upravit... každopádně moc moc děkuji a ukládám si, až budu potřebovat urologii ❤️
@hezz17 jinak psala jsem ještě praktické doktorce a odpověděla,že to,co radi gynekolog je postup v poradku... že pokud nemá zástup,tak kterákoliv nemocnice s gynekologii. Byla jsem nakonec v tom Podolí a tvářili se naprosto "normalne", mají tam celou jednu ambulanci právě pro akutní a neobjednane případy.
Tak píšu jen pro info,pro mě to taky byla celkem novinka...
👍😉
Kdyz ma gynekolog dovolenou, mel by za sebe mit domluveny zastup- stejne jako maji praktici. Nemocnice neni zastupujici pece, zvlast pro zanet pochvy. Samozrejme vas tam osetri, ale tohle tam opravdu nepatri. To co vam poradi lekar vam poradi i dobry lekarnik.