Vaginální mikóza. Co na svědění?

nock
16. zář 2023

Zdravím, nějaký nápad co na svědění vulvy při vaginální mikoze? V úterý jdu na gynekologii ale nedá se to vydržet.

leilinka1234
16. zář 2023

@nock stačí zajít do lékárny...

nock
autor
16. zář 2023

@leilinka1234 k čemu budu něco kupovat když pak dostanu předpis? To bych nemusela ani k doktorce.

leilinka1234
16. zář 2023

@nock jasně... Na co asi 🤷 tak hodně štěstí do úterý 😊 ty potvůrky se množí a množí a pokud už teď to je nepříjemný, tak co s tím jiného chceš dělat?

mishka87
16. zář 2023

@nock v lékárně prodávají spooooustu volně prodejných variant na vaginální mykózu. Ke gynekologovi chodím až v případě, že volně prodejné nezaberou. Není třeba hned lítat k doktorovi. Ale tak jestli chceš trpět až do úterý a nechat je zbytečně rychle přemnožit, tak si zůstaň doma no.

alice180
16. zář 2023

@nock no pořád je lepší skočit do tý lékárny než zkoušet nějaký domácí lektvary. Možná by ti to zabralo do toho úterý

1pomnenka
16. zář 2023

@nock Ano, recept dostaneš, ale zadarmo to nebude, stejně si to zaplatíš. Šla bych do lékárny hned. Od svědění uleví i vlažná koupel se špetkou hypermanganu.

nat
16. zář 2023

@nock já rozhodně doporučuji Jenamazol vyzkoušela jsem toho hodně ale to to je opravdu topovka 😉

miryp
16. zář 2023

Tak proč zde zakládáš diskuzi na toto téma, když si nic koupit nechceš? Si tam narvi bílý jogurt a čekej na zázrak ;)

veunka17
16. zář 2023

Po každé návštěvě wc oplachuji heřmánkem, když je to v začátcích, většinou to podchytim a na noc mažu clotrimazolem

blackblue
16. zář 2023

@nock clotrimazol, framykoin, boraxove globule, gynopevaryl taky zabira, je toho dost... pokud joo nemuzu do lekarny, tak bych pouzila hodne zredeny tea tree.. dvakrat jsem se k tomu uchylit musela, a prekvapive ucinne. Ale uprednostnila bych a doporucila ti tu lekarnu

levandule_k
16. zář 2023

@blackblue To s teetree olejem jsem také slyšela, že si máš dát pár kapek na tampón.

Já bych si kromě nějakého krému nebo bobulí ještě koupila probiotika při gyn. potížích a čaj z řebříčku. Ten zabírá mně, když mám mykózu). Ale to jsou věci, co si stejně platíš. Takže, je to jedno. Tak si trp.

Sice je to off topic, ale pokud mám problém dát pár kaček za nějaký krém/bobule proti mykóze a raději jdu s tím k dr. jenom protože, je to "zadarmo", tak by se měla zavést přímá spoluúčast u dr. Jako napřed si na to koupím něco sama a když to nezabírá, jdu s tím k dr, jestli tam není ještě nějaká jiná bakterie, která vysírá.

blackblue
16. zář 2023

@levandule_k Jo, pokud je to rozjety poradne i vevnitr, tak nekolik kapek na tampon, a na vulvu idealne do lahvicky se sprejovym davkovacem zredit. 🙂 a rebricek je taky dobry, to je fakt.

nock
autor
16. zář 2023

v lékárně mi řekli ze je lepší zajít k doktorce ze některé se nemůžou když kojim takže kdybych si pak koupila něco špatného tak mě doktorka zjebe. Člověk chce poradit a dostane jen samy urážky a kecy.... co jste to za lidi.

22hanah
16. zář 2023

@nock tak proč se tak blbě ptáš??? Když si nechceš nic kupovat, tak se holt uškrábej, druhá věc je ta, že normální doktro Tě nenechá až do úterý takhle chodit aspoň bez ereceptu nebo prohlídky dřív, za třetí se na běznou vaginální mykózu nejčastěji dává Canesten, kterej nehradí pojišťovna, takže si ho stejně celej zacáluješ, akorát už jsi mohla být bez potíží nebo milt doma mastičku na kdykoliv jindy pro případ potíží, a pak tady na holky nemusíš štěkat, když Ti napíšou, ať jdeš do lekárny, protože nic jiného doma stejně nenajdeš.

mishka87
16. zář 2023

@nock a jsme snad jasnovidci, když v příspěvku nepíšeš, že kojíš? Navíc i v těhotenství se dají dělat výplachy Rosalginem či použít globule. Sama jsem si je kupovala na doporučení gynekologa. Takže kojení je naprosto v pohodě a lékárnice je divná ,když ti nic takového nedoporučila.

lennus
16. zář 2023

@nock Normální dr ti pošle erecept a je to šup šup. Slyšela jsem tip na jogurt s probiotiky nebo česnek do gázy. Určitě vysaď sladké - jednoduché cukry a podpoř imunitu. Mně pomáhaly boraxové globule. V krizi a první fázi dostat co nejvíc toho svědivého svinstva ven, zní to zvláštně, ale zabírá to.

leilinka1234
17. zář 2023

@mishka87 pač kecá... V lékárně nejspíš ani nebyla. Očekávala recept a nulovou nebo minimální platbu za lék v lékárně.

marge_s
17. zář 2023

Nezjebe, nic z tech lokalnich veci nema na kojeni vliv. Precti si pribalak treba ke Canestenu, pisou, ze se s nim vylozene kojit muze. A nediv se, sama jsi napsala jako duvod “proc bych si kupovala, kdyz si muzu pockat na recept zadara”. Nekdy je fajn si to po sobe precist.

A nebo si tam strc ten cesnek, to bude priiima a pak napis!

marge_s
17. zář 2023

Ted me napadlo-aby ten cesnek nesel do mlika 😱 prdiky, odmitani…

bertik20
17. zář 2023

@nock tak mít tohle, tak jsem v lékárně hned...nechávat to až co ti předepíše lékař je dost nezodpovědné, zvláště pokud sdílíš domácnost s rodinou....

miryp
17. zář 2023

Co my jsme za lidi? Přijdeš sem, chceš radu, ale hned první reagující odbydeš tím, že nemáš v plánu si nic kupovat, protože si chceš počkat na recept. Když pochopíš, že s tímto přístupem ti tu pšenka nepokvete, přidáš historku, kterak ti v lékárně nepomohli, protože kojíš - to je fakt kravina, řešila jsem mykózu v těhotenství i při kojení a dostalo se mi vždy informace, co v tomto období mohu použít, na co si dát pozor a kdy případně kontaktovat lékaře. A každá z nás, která někdy řešila mykózu, ti tady potvrdí, že by se z lékárny rozhodně s prázdnýma rukama nevrátila. Podle mého jsi tam vůbec nebyla...
Nad to musím konstatovat, že pokud sis přišla pro babské rady, tak i ty tu padly. Takže upřímně nechápu, co víc bys chtěla? Pochopení pro tvé nekonání? Sorry, to pochopit neumím...

nock
autor
17. zář 2023

@22hanah to oni po mě tady vyjeli a já nemluvím o žádných penězích ze bych za to musela dat ale o tom ze by mi doktorka řekla ze jsem si koupila vlnou věc a seřvala mě a ano, nemám normální doktorkou je pěkně pitomá ale co mám dělat. Doktor ke kterému bych chtela má do odvolání plno. Čekám jen na recept nebo doporučení od ni. A nenapsala mě dřív protože v pátek tam nebyla a v pondělí mají plno a musela bych si tam čekat a i přes to ze jsem kolikrát objednána tak čekám třeba 2 hodiny než mě vezme a jestli bych tam měla s 8 měsíční dcerou čekat třeba 4 hodiny tak to teda nevím no takže si nejdříve zjistěte fakta než mi začnete nadávat díky.

nock
autor
17. zář 2023

@leilinka1234 co tady zase melete? V lékárně jsem byla dostala jsem takové prášky femina nebo něco takoveho takže raději s prominutím zavřete pusu když ani nevíte o co jde a s takovyma kecama si jdete jinam.

nock
autor
17. zář 2023

@lennus no bohužel má doktorka normální není 🙄 chodím k ni 6 let a jen jednou mi poslala recept. Jinak jsem si vždycky pro recept musela zajet k ni

nock
autor
17. zář 2023

@marge_s to bylo myšleno tím ze doktorka by mě za to zjebala, psala jsem to pak pod to. Mám doktorkou co si hraje na chytrou a ze ona má školu na to a takový kraviny. Povyšuje se...

nock
autor
17. zář 2023

@marge_s prosím vás, to s tím ze to muže vadit při kojení mi řekli v lékárně takže si ze mě laskavě přestante dělat prdel já jsem byla slušná

nock
autor
17. zář 2023

@miryp neřekla jsem ze jsem si v lékárně nic nekoupila jen jsem řekla ze mi řekli ze něco nemůžu při kojení ;) Banské rady no česnek si do pochvy určitě zavádět nehodlám

nock
autor
17. zář 2023

Doktorka mi predepsala jenamazol s tím ze až ho vypotrebuju tak mám používat rublikacni gel na olejové bázi takže jsme ho rovnou koupili a ze když se mi to zhorší ze mám přijít.

marge_s
18. zář 2023

Ja nejak nechapu, co jsi ocekavala za odpoved a proc sem teda vlastne pises 🤔 babske rady nechces, u doktorky jsi byla/nebyla a opetovnou navstevu lekarny neplanujes 🤔 no, je to vlastne jedno…

alice180
18. zář 2023

Já teda taky moc nechápu, co si vlastně potřebovala?