Vagina po porodu. Bude to vypadat jako předtím?

26. bře 2021

Ahoj! Omlouvám se za dost intimní dotaz, ale potrebuju se zeptat 😄
Jsem tři týdny po přirozeném porodu. Jizva po nastrihu vypadá, ze se hezky hojí, ale...! “Vjezd” dovnitř je hrozne veliký (prehanim, hrozne velký se asi říct nedá, ale proste proti tomu, jak to vypadalo predtim, je to dost 😔).
Za jak dlouho po porodu to u vás vypadalo jako predtim? A bude to vůbec někdy jako predtim vypadat?
Mám děsný strach, ze budu pro manžela moc “vytahana” 😔
Moc díky! 🙏

malanoha
26. bře 2021

Po trech tydnech nemuzes vazne cekat zazraky, ani po trech měsících.. Lepsi si tam vubec nekoukat. Jsem po dvou porodech, prvni dokonce klestemi a mega poraněním.. A mam ji jako,,zamlada" 😅 Jenom to chce cas, min měsíce, i rok, než se všechno vrátí do puvodniho stavu.

mamikry
26. bře 2021

Devet mesici se vse zvetsovalo, tak to chce cas, aby se telo srovnalo. Jako pred porodem uz teda asi nikdy nebudete, ale zase takova hruza to nebude. 😉

b91
26. bře 2021

Ahoj, já bych se nebála. Dej tomu čas, vždyť ještě nemáš ani po 6tinedělí 😬. Až se na to budeš cítit, můžeš mrknout na kegelovy cviky, to je na posílení svalů pánevního dna skvělý. Já tomu říkám p’ční aerobik 🙏🏼.
Uvidíš, že brzo bude jako zamlada 😄👀🙏🏼.

b91
26. bře 2021

@mamikry tyjo, tak já mám pocit, že jsem opravdu jako před porodem. (2,5roku po) ... asi to bude hodně individuální, ale nestresovals bych se tím zbytečně. Sex může být i pro partnera ještě lepší než dřív, tak jak tak.

mamikry
26. bře 2021

@b91 Ja teda esteticke rozdily vidim, ale na funkci nemaji vliv 😀. Holt uz mi neni 20, ze jo. A taky uz mam za sebou tech deti vicero.

b91
26. bře 2021

@mamikry já se na ní radši nedívám 😂😂😂🙏🏼.
Doufám, že i po druhém bude jako nová 😂👀

klokanka31
26. bře 2021

Já mám 10 měsíců po porodu, ale už od 3.týdne po porodu, co jsme začali zas sexuálně žít, mám pocit že je vše stejný jako před porodem, někdy si spíš říkám jestli mi nedali ještě o steh navíc 🤔 manžel taky vůbec nevidí ani necítí rozdíl.

lentilkah
26. bře 2021

@malanoha Muzu se zeptat- jak probihal druhy porod po tom klestovem? Taky mam prvni klestema, sita jsem byla hodne a neumim si predstavit to "puzzle" kdyby melo to siti znovu popraskat 🙄

blondynka400
26. bře 2021

Já bych tomu dala času... Ale řekla bych, že je to hodně individuální. Já třeba vzhledově nikdy žádný rozdíl neviděla ani pár dní po porodu, přišlo mi to stejné. Ale manžel pak rozdíl poznal (ale nic dramatického), ale vždy se to do pár měsíců srovnalo do původního stavu. Co mi tedy zbylo (a štve mne), že mi do ní třeba v bazénu nebo ve vaně nateče voda 🙈😂.
Co mne potěšilo byl můj gynekolog, který asi po roce po porodu druhého dítěte poznamenal, že kdyby to na vlastní oči neviděl, že ze mne ty děti vylezly,v životě by mi nevěřil, že jsem nějaké děti mohla porodit a že kdejaká 18 by mi mohla závidět. Což mne sakra potěšilo, protože jich za den asi vidí hodně 😂

malanoha
26. bře 2021

@lentilkah Druhe dite jsem rodila 3,5 roku po prvnim a slo to dobre.. Dokonce bez siti a to jsem nerodila zadnyho drobecka, ale chlapaka 3,90..

lentilkah
26. bře 2021

@malanoha Tak to je super, taky budu rodit po 3 letech a 7 mesicich. A vis duvod, proc byl prvni klestovy?

veronicka89
27. bře 2021

Ja nevim teda ale muj vjezd nebyl nikdy tak ze by byl akorat na penis... Vzdy byl vetsi a teda vytahana jsem si nikdy nepripadala... Takze ani po porodu jsem nepocitovala ze by dole byla nejaka velka...

treasurka
27. bře 2021

@lentilkah Ja mam taky prvni klestovy, druhy byl prirozeny, ale trochu popraskalo vnitrni siti, museli to dozasit, ale oproti prvnimu zadna hruza, na hrazi jeden steh. Jinak jsem se citila bajecne, trajdala jsem tam po chodbach, az se sestry divily 🙂

malanoha
27. bře 2021

@lentilkah Poprve mi porod vyvolavali ve 37tt kvuli preeklampsii.. Ani ja, ani dite jsme proste jeste nebyly na porod pripraveny, tak to vubec neslo.. Podruhe jsem v terminu porodila bez zasahu sama, a oproti prvnimu to slo jako po másle. To byl porod za odměnu👍

lentilkah
27. bře 2021

@treasurka Dalsi povzbudive cteni, dekuju. Ty vis duvod tech klesti?
@malanoha Ja rodila na termin, praskla mi voda, vse postupovalo normalne, ale pak se maly zasek- nepomer hlavy a panve.

treasurka
27. bře 2021

@lentilkah Syn se zasekl, mel obvod hlavy nad hornim percentilem, klesaly ozvy, rodila jsem skoro 30 hod...

lentilkah
27. bře 2021

@treasurka Takze to same, jen ja rodila kratsi dobu.
Jeste se holky zeptam a uz dam pokoj 😀 Resili s vami v dalsim tehotenstvi moznost cisare?
@malanoha

treasurka
27. bře 2021

@lentilkah Se mnou vubec, ja jsem o nej skemrala, kdyz jsem byla na sale, ale pry ne, ze by me poskodili... Je pravda, ze nemam zadne nasledky a dalsi 2 pohodove porody za sebou a 1 pred sebou. Zkusenost Apolinar, 2014 (kde se rika, ze delaji cisare hodne).

lentilkah
27. bře 2021

@treasurka Jako pri tom klestovem si chtela cisare? Ono uz to vetsinou ani nejde, kdyz uz jsou na rade kleste.

klokanka31
27. bře 2021

@veronicka89 Ono záleží jak ti chlapi byli vyvinutí 😄 je rozdíl jestli to je malá žížala, nebo něco lepšího.

treasurka
27. bře 2021

@lentilkah Nekdy asi po sesti hodinach na sale (syn se narodil cca za dalsi ctyri) kdyz se to nijak nevyvijelo. Kdyz prisly na radu kleste, tak uz mi bylo vsechno jedno...

lentilkah
27. bře 2021

@treasurka Tak to jo, ja myslela spis pri dalsim tehotenstvi.

treasurka
27. bře 2021

@lentilkah Nn, vubec.

supermatka
27. bře 2021

Ahoj, myslím že toto zajímá skoro každou ženu tak se nestyd a neomlouvej 😊. Já řídila 3x a změny myslím že jsou, jsem tam jiná. Ale na kvalitu sexu to nemá vliv. Možná jsem tam spíš citlivější. Když jsme tady samé ženy tak to trochu rozvedu 😄. Já nikdy neznala orgasmus zevnitř, pouze při dráždění z venku 🤔. A až po 3. Porodu mě manžel uspokojí i prstem zevnitř. Tak kdybych rodila po 4. Tak třeba budu mít ten filmový orgasmus při samotném aktu 😄

supermatka
27. bře 2021

Pardon ne řídila ale rodila 😂. Telefon si to přebírá po svém 🤦‍♀️

gracinka7
27. bře 2021

Jsem 5 let po prvním porodu, 2,5 roku po druhém a ještě jsem nenašla odvahu podívat se tam dolů 🙈
Ale manžel si nestěžuje 😊

malanoha
27. bře 2021

@lentilkah neřešil se mnou nikdo císaře, a ani bych ho dobrovolně nechtěla.. Sešívanou pipinu a ještě jizvu na břiše? Ani náhodou🙅‍♀️

andelka
27. bře 2021

Rodila jsem 3x, a z prvního malý nástřih,z dalších nic. Od posledního je to dva roky,rozdíl nevidím ani nevnímám, manžel taky ne.

lentilkah
27. bře 2021

@malanoha Ja bych toho cisare klidne podstoupila, nez riskovat to, ze se to bude opakovat. O me ani tak nejde, zahojila jsem se jednou, zahojim se i podruhe, ale jde mi o mozne nasledky priduseni male.

malanoha
27. bře 2021

@lentilkah Druhy porody jdou vetsinou lepe a rychleji.. Prislo by mi škoda to aspon nezkusit a nechat se rezat preventivne. Sance na dvoje kleste za sebou bude asi minimálni. Ale tvoje telo.. Myslim, ze kdyz reknes, ze se druheho porodu kvuli tomu bojis, tak te nikdo nutit nebude.