Střednětěžké změny na čípku - CIN 2. Máte zkušenost, co by pomohlo?

trzks22
23. dub 2024

Ahoj holky, chtela bych slyset zkusenosti ostatnich. Od 20 let mam zmeny na deloznim cipku LSIL. Byla sem hlidana, prosla jednim tehotenstvim a nyni jsme byla na kontrole cytologie vysla LSIL znovu ale vzhledem k tomu ze se snazime o druhe dite, tak jsme jela primo na onkogynekologii kam sem drive jezdila a tam mi udelali biopsii a dnes sem volala na vysledky a vysli CIN 2 - středne-tezke zmeny. Kdyz sem tam byla na te biopsii gynekolog mi rikal ze v CIN 1 A CIN 2 me otehotnet nechají a bude se to hlidat. No a dnes mi teda doktor rekl ze v tomto stadiu ze bud dela konizace a nebo se to jen hlida a vzhledem k memu veku (25) a aktulanim tehotenskym planum to nechají být a budu pouze hlidana a mam prijet v Zari, nejlepe uz tehotna. Kdyz ne, uvidi se dál co v Zari jestli se to nejak nehorsi ale doktor rikal, ze si myslili ze se to naopak zlepsi ze sem mlada. Podporim imunitu a uvidím. Kazdopadne mam z toho strach a cerne myslenky, zda neni lepsi podstoupit konizaci hned. Co kdyz se to bude jen horsit nejdejboze do nejhorsich stadii a pak uz bude pozde. Zajimaji me vase zkusenosti a zda jste prosli tehotenstvim s CIN 2 a vse bylo ok. Popripade sem cetla o leku papilocare apod. Zda vam neco pomohlo na zlepseni. Aktualne sem zacala uzivat hlivu ustricnou. Dekuji za zkusenosti

lencaa11
23. dub 2024

@trzks22 na imunitu čínské houby na fb je skupinka https://facebook.com/groups/970050296407151/ tam najdete informace od žen které byli těhotné a měli CIN 1,2 I 3 teď záleží zda se povede do září pokud ne šla bych na konizaci ať máte klid jinak nic nezabírá žádné gely spíš jde zjistit i HPV jaky typ máte ....https://www.pilulka.cz/coriolus-90cps?fbclid=Iw...

trzks22
autor
23. dub 2024

@lencaa11 děkuji. HPV mám typ 16

5pajina55
23. dub 2024

@trzks22 Šla bych na konizaci a snahu o druhé dítě posunula. Taky jsem na ní byla v 21 letech a pak těhotenství proběhlo normálně. I když jsem teda musela být na rizikovém.

swan42
23. dub 2024

@trzks22 co doktor, to nazor.
Ja mela ve 25 taky CIN 2-3, bezdetna a tenkrat mi muj doktor rekl ze musim okamzite na konizaci nebo z toho bude do pul roku rakovina. Na onkologii na me cumeli jak na kravu, kdyz jsem se ptala jestli je ta konizace fakt nutna... Nakonec mi to delala nejaka studentka, ze jsem pak mela strach, aby mi to na cipku nenechalo srusty a mela bych po porodech.
Holt na nekom se to ucit musi...
Obe tehotenstvi bez problemu, cipek mam ok, oteviral se krasne, rychle, bezproblemove a az kdyz mel.
Tak nevim 🤷‍♀️

miksar
23. dub 2024

Mám 2 děti po konizaci. Jedno narozené 39. týden, druhé 37. týden. Takže u mě v pohodě.

levandule_k
24. dub 2024

Chápu tvoje černé myšlenky, mě by to také rozhodilo. Zkus se, co nejvíc hodit do pohody a říkat si, že dr. ví, co dělá. (Jo, je to trochu panská rada). Dopuj se vitamíny a minerály, ať má tělo prostředky se opravit.

Jestli jsou ti blízké bylinky, můžeš vyzkoušet čaj z řebříčku. V bylinkářství se používá při rakovině dělohy. (Bylinky nenahrazují léčbu stanovenou od doktora, jsou doplněk.) Já jsem tohle nemusela nikdy řešit, ale pomohl mi s neustálým výtokem - na to je také dobrý. Luhuje se 15-20 minut. Mě chvíli trvalo, než jsem si zvykla na jeho chuť.

vlasta1981
15. kvě 2024

@trzks22 ahoj . Nechala jsem si udělat ionizací a je vše v pořádku ❤️ držím vám palce