Dobrý den,
Už jsem opravdu zoufalá. Od minulého roku se mi neustále vrací vag. Mykoza. Klidne i každý měsíc, téměř vzdy před MS. V lednu mi gynekoložka předepsala Mycomax na přeléčení a beru 1 tabletku měsíčně/ 3 měsíce. Teď jsem si vzala druhou a cca o 2 týdny později jsem opět mykózu dostala. Měla jsem totiž antibiotika kvůli angíně a hned po dobrání několik dnů, se proces zase opakuje.
Další, treti a poslední tabletku mycomax mám brát až teď 22. Března.
Máte někdo takovou zkusenost ? A taky radu jak se toho konečně zbavit?
Sladké jím výjimečně. Možná 2x týdně si dám něco sladkého, když nepočítám ovoce. Hodně jím výrobky s laktozou a objednala jsem si lékárně nějaké vaginální probiotika. Ale nevěřím, že to už pomůže 😞😞. Poprosila jsem i přítele, jestli by se mohl nějak zkusit přeléčit, i když žádné příznaky vůbec nemá.
Ocenim každou radu!
Děkuji 🤍
Nechala bych si změřit, jestli nemám cukrovku. Ta může vzniknout i když nejíš sladké a odpovídala by zdravotním problémům.
Jedná se o problém celé imunity, pochva je jen místo, kde se projevuje oslabení. K tomu, co jsi uvedla, se doporučují ještě probiotika celkově - užívat dlouhodobě. A dlouhodobě se rozumí, že je budeš brát nepřetržitě a efekt se dostaví nejdříve za rok. Fakt to funguje, ale musí se vydržet. Po užívání ATB trvá střevu celý jeden rok než se vrátí do stavu před jejich nasazením. A pokud už předtím střevo bylo oslabené, je to opravdu beh na dlouhou trať.
Jako doplňkovou léčbu lze použít rosalgin nebo gl. tetraborici preventivně po menses a po pohl. styku. Nepouzivat ŽÁDNÉ intimní gely, vlhčené ubrousky apod.
Přeléčení partnera nemá smysl, za předpokladu, že jste si věrní a žádný z vás nemá jiný sexuální vztah.
Děkuji za odpovědi. S Partnerem jsme si věrni, máme pohlavní styk jen spolu, jen me napadlo, jestli nemuze být nejaky pouze přenašeč.
Koukni na ty probiotika, nějaké kvalitni a globule tedy vyzkousim !🤍
@mollyweasley cukrovku nemám 😊. Víckrát mi byla testována krev ☺️
@barunkiss me napadla taky ta probiotika. A ještě se zkus mrknout na cinskou lekarnu v Jihlave. Nejak jsem se k ni také dostala a holky psaly, že jim tam dost pomohly,s ruznymi problémy tedy..ja nejsem zrovna bio eko člověk,ale mam za sebou 2 anginy,ted chripku, šílenou hormonální nerovnováhu a par bylinek teď zkouším a vidím výsledky. Zkusila bych se na to jen mrknout. A v lékárně se zeptej na ta probiotika určitě,bud všeobecně probiotika nebo ta na zavádění.
@barunkiss Kdy naposledy a jenom lačný cukr nebo i dlouhý?
@barunkiss tak nejde jen o sladke (ktereho jis pry malo), ale o vsechny sacharidy, protoze sacharidy=cukry. Tzn. bys mela zasadne ubrat i brambory, ryzi, pecivo, testoviny, ovoce a vlastne vsechny obiloviny (napr. ovesne vlocky atd), protoze tohle vsechno jsou sacharidy=cukry.
Mne nizkosacharidova 'dieta' velmi vyhovuje, drzim ji dlouhodobe (uz nekolik let) a kvasinkovou infekci uz nemam a nevraci se. Jo a taky mi pomohlo prestat nosit silonky (misto nich nosim samodrzici puncochy, kdyz je treba) a spodni pradlo z prirodnich materialu. Zadny neprodysny polyester a podobny sragory.
@barunkiss
Na opakované mykózy trpím už skoro dva roky. Do té doby jsem ji párkrát měla, ale stačilo přeléčit a byl klid. Ale teď poslední dva roky ji mívám snad neustále. Léčba zabere tak na tři dny a je to zpět. Probiotika užívám denně už několik let, vaginální také, cukrovku nemám, partnera mám stálého už 9 let a i když neměl žádné příznaky, přeléčila jsem i jeho, ale nemělo to význam. Nepomohlo to. Taky bych přivítala jakoukoli radu.
@barunkiss já teda nevím, ale hodně si chválí holky ty intimky od Tiande. Obsahují nějaké léčivé složky a prej se jim záněty už nevrací. Ať gynekologické tak mocak. Tak zkus jestli má někdo v okolí a objednej. Já teď budu objednávat mamince. Má stále problémy s kočárkem tak to chci zkusit..
Na imunologii a autovakcínu. Plus bych si nechala udělat testy i na lepek.
Děkuji holky za odpovědi!
Koupila jsem si probiotika a zitra si jdu pro vaginální probiotika. Plus se zeptám na něco pro partnera jestli budou v lékárně mít aby se prelecil ☺️
Ahoj. Zkus probio gynimun dual protect a tetraboritan globule. Ty globule klidně i po sexu. Působí jako ,,dezinfekce” a chrání poševní PH.