Mykóza- stále dokola. Poradíte, prosím?

barunkiss
2. bře 2024

Dobrý den,

Už jsem opravdu zoufalá. Od minulého roku se mi neustále vrací vag. Mykoza. Klidne i každý měsíc, téměř vzdy před MS. V lednu mi gynekoložka předepsala Mycomax na přeléčení a beru 1 tabletku měsíčně/ 3 měsíce. Teď jsem si vzala druhou a cca o 2 týdny později jsem opět mykózu dostala. Měla jsem totiž antibiotika kvůli angíně a hned po dobrání několik dnů, se proces zase opakuje.
Další, treti a poslední tabletku mycomax mám brát až teď 22. Března.

Máte někdo takovou zkusenost ? A taky radu jak se toho konečně zbavit?
Sladké jím výjimečně. Možná 2x týdně si dám něco sladkého, když nepočítám ovoce. Hodně jím výrobky s laktozou a objednala jsem si lékárně nějaké vaginální probiotika. Ale nevěřím, že to už pomůže 😞😞. Poprosila jsem i přítele, jestli by se mohl nějak zkusit přeléčit, i když žádné příznaky vůbec nemá.

Ocenim každou radu!
Děkuji 🤍

nanyh
2. bře 2024

Ahoj. Zkus probio gynimun dual protect a tetraboritan globule. Ty globule klidně i po sexu. Působí jako ,,dezinfekce” a chrání poševní PH.

mollyweasley
2. bře 2024

Nechala bych si změřit, jestli nemám cukrovku. Ta může vzniknout i když nejíš sladké a odpovídala by zdravotním problémům.

marses
2. bře 2024

Jedná se o problém celé imunity, pochva je jen místo, kde se projevuje oslabení. K tomu, co jsi uvedla, se doporučují ještě probiotika celkově - užívat dlouhodobě. A dlouhodobě se rozumí, že je budeš brát nepřetržitě a efekt se dostaví nejdříve za rok. Fakt to funguje, ale musí se vydržet. Po užívání ATB trvá střevu celý jeden rok než se vrátí do stavu před jejich nasazením. A pokud už předtím střevo bylo oslabené, je to opravdu beh na dlouhou trať.
Jako doplňkovou léčbu lze použít rosalgin nebo gl. tetraborici preventivně po menses a po pohl. styku. Nepouzivat ŽÁDNÉ intimní gely, vlhčené ubrousky apod.
Přeléčení partnera nemá smysl, za předpokladu, že jste si věrní a žádný z vás nemá jiný sexuální vztah.

barunkiss
autor
2. bře 2024

Děkuji za odpovědi. S Partnerem jsme si věrni, máme pohlavní styk jen spolu, jen me napadlo, jestli nemuze být nejaky pouze přenašeč.
Koukni na ty probiotika, nějaké kvalitni a globule tedy vyzkousim !🤍

barunkiss
autor
2. bře 2024

@mollyweasley cukrovku nemám 😊. Víckrát mi byla testována krev ☺️

squezy
2. bře 2024

@barunkiss me napadla taky ta probiotika. A ještě se zkus mrknout na cinskou lekarnu v Jihlave. Nejak jsem se k ni také dostala a holky psaly, že jim tam dost pomohly,s ruznymi problémy tedy..ja nejsem zrovna bio eko člověk,ale mam za sebou 2 anginy,ted chripku, šílenou hormonální nerovnováhu a par bylinek teď zkouším a vidím výsledky. Zkusila bych se na to jen mrknout. A v lékárně se zeptej na ta probiotika určitě,bud všeobecně probiotika nebo ta na zavádění.

mollyweasley
2. bře 2024

@barunkiss Kdy naposledy a jenom lačný cukr nebo i dlouhý?

zanett
2. bře 2024

@barunkiss tak nejde jen o sladke (ktereho jis pry malo), ale o vsechny sacharidy, protoze sacharidy=cukry. Tzn. bys mela zasadne ubrat i brambory, ryzi, pecivo, testoviny, ovoce a vlastne vsechny obiloviny (napr. ovesne vlocky atd), protoze tohle vsechno jsou sacharidy=cukry.

Mne nizkosacharidova 'dieta' velmi vyhovuje, drzim ji dlouhodobe (uz nekolik let) a kvasinkovou infekci uz nemam a nevraci se. Jo a taky mi pomohlo prestat nosit silonky (misto nich nosim samodrzici puncochy, kdyz je treba) a spodni pradlo z prirodnich materialu. Zadny neprodysny polyester a podobny sragory.

luhana
2. bře 2024

@barunkiss
Na opakované mykózy trpím už skoro dva roky. Do té doby jsem ji párkrát měla, ale stačilo přeléčit a byl klid. Ale teď poslední dva roky ji mívám snad neustále. Léčba zabere tak na tři dny a je to zpět. Probiotika užívám denně už několik let, vaginální také, cukrovku nemám, partnera mám stálého už 9 let a i když neměl žádné příznaky, přeléčila jsem i jeho, ale nemělo to význam. Nepomohlo to. Taky bych přivítala jakoukoli radu.

sorboni30
2. bře 2024

@barunkiss já teda nevím, ale hodně si chválí holky ty intimky od Tiande. Obsahují nějaké léčivé složky a prej se jim záněty už nevrací. Ať gynekologické tak mocak. Tak zkus jestli má někdo v okolí a objednej. Já teď budu objednávat mamince. Má stále problémy s kočárkem tak to chci zkusit..

darenn
2. bře 2024

Na imunologii a autovakcínu. Plus bych si nechala udělat testy i na lepek.

g_m
2. bře 2024

@barunkiss Neužíváš HA? Ta to způsobovala mně. A pak mi nejvíc pomohl Mycomax - je na předpis, ale dr bez problémů předepsala.

konidana
3. bře 2024

@marses ale co kdyz mykozu bez obtizi ma partner a neustale ji prenasi na partnerku? Podle mne urcite preleceni smysl ma.
Ale jinak ty mykozy opravdu mohou vznikat kvuli oslabene imunite, stresu, atd.

barunkiss
autor
3. bře 2024

Děkuji holky za odpovědi!
Koupila jsem si probiotika a zitra si jdu pro vaginální probiotika. Plus se zeptám na něco pro partnera jestli budou v lékárně mít aby se prelecil ☺️