Může darování plazmy bránit v otěhotnění?

jamborecka
14. črc 2015

Zdravím,jezdíme darovat krevní plazmu asi 4-5x do měsíce. (Ti co netuší o co jde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Krevní_plazma ) Myslíte že to může nějak bránit v otěhotnění? Děkuji

kopretinka266
14. črc 2015

A jezdíte sem do ČR nebo do zahraničí?

hojda
14. črc 2015

Nevím, ale pokud plánuješ těhu, tak mi to nepřijde jako dobrý nápad 😒 .

elllenka
14. črc 2015

Myslím, že při odběru jsou zdravotníci, kteří by měli vědět kdy je a není vhodné plazmu odebrat. Zeptej se jich, jsi tam cca 1x týdně

andy80
14. črc 2015

To ti řeknou na odběrném místě, popř. tvůj gyndr ne?

zirafka82
14. črc 2015

Tedy nevím, ale manžel také občas chodí darovat plazmu a musí mít min. rozestup 14 dní.....

janovkov
15. črc 2015

Taky jsem před otěhotněním chodila darovat plazmu, ale mně si volali podle potřeby. Chodila jsem do UHKT. Byla jsem na odběru ještě měsíc před tím, než jsem otěhotněla a tehdy jsme se už snažili.
Předpokládám, že ty chodíš do soukromého zařízení, když chodíš podle toho, jak ty chceš. Sice se plazma obnoví do 2-3 dnů, ale chodit tak často myslím není dobrý nápad. V UHKT byl minimální rozestup 14 dní od předchozího odběru.

jamborecka
autor
15. črc 2015

Takže myslíte že to může a nemusí vadit? Ted poslední měsíc jsem byla jen jedenkrát. Takže když to omezím tak můžu otěhotnět? Děkuji za odpovědi 🙂

rennca
15. črc 2015

a proč ji chodíš darovat tak často?protože tě volají nebo že chceš. Mě se to zdá trochu moc.já chodím darovat krevní destičky. ty se můžou 1x do měsíce. Každopádně jestli chceš otěhotnět tak bych na darování nechodila.

celaskon87
15. črc 2015

Já bych na krevní plasmu při plánování těhotenství nechodila. Zbytečně se zbavuješ živin, které můžeš poskytnout svému dítěti. Osobně proti darování plasmy (a to zejména na území ČR) nemám a je moc dobře, že lidi plasmu darují, ale teď ji sama potřebuješ 🙂

jamborecka
autor
15. črc 2015

Ne já chodím sama od sebe,je hodně lidí co potřebujou plasmu.. Asi bude lepší s tím fakt skončit. A mám navíc i infuzi..

andy80
24. črc 2015

Že by kvůlí těm 400,- Kč co za to dávají???