Leidenská mutace, čekáte miminko nebo se o něj snažíte?

25martina25
3. únor 2016

ahoj holky je yde nekdo kdo ma leidenskou mutaci a ceka miminko nebo se o nej snazi???

paja1984
3. únor 2016

Ahoj,ja se hlasim ;)
Zjistili mi ji diky umelemu oplodneni,jinak bych asi vedela prd.
Mas neco konkretniho na srdci?

gepe
3. únor 2016

@25martina25 ahoj, mam Leidena, Mthfr a jeste drobnost. Tady je primo diskuse na trombofilni mutace pokud bys mela zajem, ci dotazy aj. 🙂
https://www.modrykonik.cz/forum/me-zdravi/trombofilie-v-tehotenstvi-mate-zkusenosti/

lucykal
3. únor 2016

Mám leidena a APC rezistenci. Kdyby si něco potřebovala klidně napiš SZ
@25martina25

gepe
3. únor 2016

Jeste je na MK i nejaka skupina na Trombofilie v tehotenstvi.

25martina25
autor
3. únor 2016

sama mam leidena a jsem maminka dvou deti doufam ze zdravich a jsem asi potrei tehotna ,leidena mi zjistilz ay po druhemporodu,ma nejaky dopad leiden na tehotenstvi?je miminko v ohrozeni

lucykal
3. únor 2016

@25martina25 měla by se určitě kontrolovat krev a hladina D-dimeru. Kam chodíš na hematologii? Nebo nechodíš? Já si píchala od 5tt clexane až do pororu a pak šestinedělí

pajula123
3. únor 2016

Já mám leidena typ heterozygot, ale jinak vše ostatní v pořádku. Píchala jsem si fraxiparin až v šestinedělí.

hanca85
3. únor 2016

Take jsem si pichala faxiparin a vse ok. Jen je potreba chodit kazdy mesic na kontrolu na hematologii...

lenusaak
3. únor 2016

ahojky🙂 ja mám leidena - heterozygot 🙂 podstupovala jsem ted v lednu IVF a musela jsem navštivit hematologii, kde mi rozhodli, že budu píchat injekce na ředeni krve🙂 takže pícham denne od začatku hormonální stimulace a pokud klapne těhu, tak budu píchat cele tehu až do konce šestinedělí 🙂 nic příjemnyho, když jsem to ješte musela kombinovat s dalšíma dvěma hormonalnima injekcema, ale co bysme pro to mimi neudělali, že? rozhodne každa těhula musí být hlídana 🙂 minimalne vyfasuje alepon stahovaci punčochy na prevenci trombozy 🙂

lenusaak
3. únor 2016

@25martina25 bohužel to muže vest v rannem těhu k potratum - bylo mi tak vyvetleno .. nebo pokud by tehulka dostala trombozu v dolních končetinach a následne embolii - tak je to ohrožení celého těhu 🙂

paja1984
3. únor 2016

Jak pise lenusaak,hrozi tromboza. O potratu mi nikdo nerekl,ale mozna proto,ze uz jsem fakt pichala od zacatku stimulace. Kazdopadne ted chodim kazdy mesic na hematologii kde mi hlidaji davky (jestli vyhovuji telu a neni potreba navysit)
A hlasim,ze ja jsem tip totalnino posery z injekci. Manzel mi pichal jak hormony pred ivf tak clexan na leidena. Odmitla jsem to udelat sama-proste NIKDY!!!!!! Kdyz nebyl doma,pichala me kamaradka. Musela jsem si ale zacit pichat rano,abych na kontrolu sla do 3hodin po vpichu. Nejdriv jsem budila manzela,ale je spac-takhle rano me to od nej bolelo. No hecla jsem se a picham sama-skoro poslepu ;)
To jsem napsala jen bokem kdyby se tu objevila nejaka poserka jako jsem ja a neverila,ze to jde. Po 3 mesicich,ale jde to ;)

lenusaak
3. únor 2016

@paja1984 no tak to sme na tom uplne stejne 🙂 ani nahodo jsem si nepichla nic sama! jenže bohužel nastala chvíle, kdy jsem byla sama doma a musela jsem 🙂 ted si to pícham jenom sama- picham už jenom clexane 🙂 paradoxne jsem zdtavotní sestra, takže na denním pořádku, ale netušila jsem, že to bude takovej problem, když najednou budu držet ,,špíček" svuj a ne pacientuv .. 😀

paja1984
3. únor 2016

Me to rikal gynekolog-ze to taky ma. Napichanych injekci za zivot mraky-ale kdyz leti na dovolenou musi mu to pichnout manzelka ;)))

Jo a pra to mame od rodicu-je to dedicne. Takze musime pak ohlidat i nase ditka jestli to nemaji. Kolegyne to resila u dcery skrze antikoncepci

hhranolka
21. únor 2016

Též mám... Pichat si budu od cca 20tt