Kvasinky a krev skoro každý cyklus

unicorn2332
20. led 2019

Ahoj holky, jdu si k vám opět pro radu. Jelikož se snažíme nějaký ten měsíc o miminko začala jsem více vnímat a zaznamenávat co se tam dole děje. Nepsala bych kdyby se mi dnes opět neobjevila krev na toaletnim papíře- a ja si řekla- tak co to kurňa je?!. Skoro každý měsíc se mi pravidelně objevují okolo 18. či 19. DC kvasinky 😣, s manželem spolu většinou po ovu, která je 13.dc, sex nemáme. A pak 22.DC se mi už několikrát stalo, že pri utření mám na toaletní papíře jasnou červenou krev- jakoby z ranky. Neřešila bych to kdyby to bylo jednou a přímo při kvasinkách. Jenže nyní svědivku nemám 😔 když jsem studovala mé poznámky potvrdilo se mi, že se to opakuje pokaždé ve stejné dny cyklu. Prosím co to znamená? Kvasinky trvají většinou do ms (26.DC) a pak se to opakuje zase až na konci🤔 Když jsem byla na gyndě, tak tam mi napsala nějakou mast na léčbu, která trvala asi týden,ale vůbec se to nevyřešilo. Nevíte jestli zrovna v tyhle dny cyklu se něco nemění a ja na to reaguji takto?

merope
20. led 2019

Pokud to gynekolog neřeší, tak buď jiný gynekolog nebo pokud už se snažíte delší dobu a pořád nic, tak říct, že už se snažíte rok a jít do CAR a nechat si udělat veškerá potřebná vyšetření.

Mě při ovulaci vždycky bolelo břicho, jak folikul praská, tak tam i nějaké to poranění je, ale že by se to dostalo až do pochvy? Navíc tedy mimochodem už to, že se ti objeví kvasinky každý měsíc mi nepřijde v pořádku a asi by bylo fajn to řešit. Viz první věta 🙂.

marcelka287
20. led 2019

@unicorn2332 kdyz se ti to objevuje kazdy mesic a ve stejnou dobu neni to spis ovulace? Mas jen vytok? Zmizi sam? Svedi te to? Delala. Sis ovulacni testy?

unicorn2332
autor
20. led 2019

@marcelka287 ovulaci mam potvrzenou testy a BT na 13.dc. Krev se objevi jen jednou behem toho dne ale jedna se spíš o vnější ranku. Vetsinou je to hodne husty svedivy hlen.

neomenia
20. led 2019

Pri ovulaci je mozne drobne zakrvaceni. Pokud nesvedi pochva a neni vytok, bude to spis ta ovulace.

unicorn2332
autor
20. led 2019

@neomenia nejspíš jsem to napsala špatně- jedná se o vnější ranku. Jen mi to přijde divné- chodím normálně na malou a najednou v tomto dni- jakoby bych tam měla malou ranku a krev. Pak už při další návštěvě toalety zase nic a stopa po krvy 🤔

unicorn2332
autor
20. led 2019

@neomenia je to sice divné takhle veřejně psát ale potom jsem zkusila zavést prst a měla jsem na něm hodně bílých "žmolků", na kalhotách nic a ani nesvědí- právě abych se přesvědčila jestli krev nejde zevnitř

marcelka287
20. led 2019

Taky to muze jit z mocaku... Kazdooadne bych to resila dal.. Pro klid v dusi.

saminomimino
20. led 2019

A co když krev nejde z pochvy nebo ranky ale z močové trubice?

unicorn2332
autor
20. led 2019

@saminomimino bude to znít blbě ale vím, že to jde z jednoho místa na malém stydkém pysku. Po přiložení toalet. papíru je krev vždy na tom samém místě ne po celém. Nebýt v práci tak se tam dolu i juknu 😀

merope
20. led 2019

@unicorn2332 Tak bílé žmolky můžou být normální a nemusí to být kvasinky. Taky to tak mívám a doktorka mi na to dělala i testy a bylo to ok.

Co se týče té krve - nemůže to být něco jako "beďár" (nějaký vřídek či co)? Mě se taky občas něco podobného tvoří, měla jsem strach, aby to nebyla nějaká sexuální choroba, ale v rámci IVF ti dělají testy pořád a všechny byly negativní.

kkk612
20. led 2019

@unicorn2332 já jsem řešila obdobný svědící a “hrudkovitý” problém. Na gynde všechny možné výsledky dobrý a nakonec jsem přestala užívat tampony a hnusné alwaysky a přešla jsem na bavlněné, bylinkové vložky z Tiande, udělala si jimi doporucované 2 kůry na ozdravení ženského těla a do půl roku bylo po problému. Také jsem téměř hned po vysazeni HA (12 let užívání) otěhotněla a dneska jedu 14. tt.
Jinak ty moje neustálé kvasinkove infekce zapříčinily manželovu obřízku, ale během roku jsme se oba dali dohromady a teď je vše v pořádku.

odula
20. led 2019

@unicorn2332 hele při kvasinkach, zvlášť opakujících se, je sliznice celkové tenčí a krehka. I treba kůže hráze. Stačí se jen blbe dotknout, zatáhnout atd. Jestli to bylo jenom trochu a jednorázové a z vnějšku, tak myslím ze je to od ty candidy.

unicorn2332
autor
20. led 2019

@kkk612 děkuji mic za odpověď. Ja budu zkoušet tento cyklus poprve kalisek a ten by mohl take pimoct co jsem cetla. Parfemovane veci uz jsme take razantne omezili- myci intimni prostredky a ja prave vlozky. Uvidime. Objednala jsem si laktobacili tak treba i to k necemu bude ☺

martaskaaa
21. led 2019

Výtok se behem cyklu meni, hrudkovity ani nemusí nic znamenat. Taky muže byt přenašečem chlap... jemu nemusi byt nic. Ale kdyby te to svedilo, palilo nebo vytok zapachal, me se osvedcila mast Macmiror, za par dni bylo vyléčeno

kkk612
21. led 2019

@unicorn2332 Jo jinak mě ještě napadlo, jak rychle zjistit, zda by mohl byt problém, tak koupit si v lékárně ph papírky, vytrit si pochvu vatovou tyčinkou a výtěr přenést na ph papírek a počkat, jak se zabarví.
Kamarádce pak taky pomohlo udělat si kůru z Vitagyn C, tím se určitě nic nezkazí.

jennyska
13. únor 2019

Ahoj @unicorn2332 a ostatní 🙂 Oddnes můžete zdarma a anonymně využívat další nové Poradny s odborníky, které na Koníku máme a to: Poradnu o gynekologických zánětech a Poradnu o zánětech močových cest. https://www.modrykonik.cz/forum/topics/poradny/

Věřím, že Vám budou ku prospěchu a v mnohém Vám rady odborníka pomohou.
Mějte se krásně!
Jennyska
Modrý koník team

hermij
13. únor 2019

@unicorn2332 Zkus nasdílet záznam symptotermální metody - bazální teplotu a kdy pozoruješ jaký hlenový příznak. Jednou píšeš, že to nesvědí, podruhé, že jo, jak jsem vyčetla výš, tak jsem z toho zmatená :D Přikláněla bych se k normálnímu projevu cyklu, když se to opakuje :-/ A taky když to nezareagovalo na léčbu, to mou domněnku snad taky potvrzuje. Není to spíš pocit sucha, než svědění? Poovulačně ubývá vlivem převahy progesteronu hlenu a pochva "vysychá". Hlen je hrudkovitý, jindy skoro žádný až žádný. Může se objevovat jako suchý "prášek", či šupinky, to bývá očista pochvy. Krev by mohla být ještě z ovulace. Zkus ukázat záznamy, pokud nechceš sdílet veřejně, tak do sz.