Ahoj ženy, byl mi diagnostikován Hpv hr a změny na čípku. Zatím čekám na výsledky z biopsie. Zhruba vím, jak to funguje, co mě asi čeká podle výsledků atd.
Zajímá mě za 1. jak ste podpořily imunitu a za jak dlouho se dělá kontrolní test hpv?
2. Nějak nerozumím tomu v partnerství. Když se mé tělo zbaví hpv, změn na čípku, např.konizací a budu "zdravá",test bude negativní. Tím, že mám stejného partnera, nakazí mě zase a budou zase změny na čípku, zas pozitivní a tak se to bude dít už pořád dokola celý život? Takže teoreticky mě a mně podobné rakovina nemine? Nebo virus jen usne a mám ho v sobě dál a záleží na mojí imunitě a s partnerem už to nijak nesouvisí?
3. Jak se sexem, související s 2. To už nikdy nemám mít sex bez kondomu a orální sex atd., aby mě zase nenakazil zpátky?
Snad jde otázkám rozumět, jen teď moc přemýšlím a hledám odpovědi.
Děkuji za názory a zkušenosti.
@natits tak teď si sednem v klidu váš muž pokud měl HPV což nikdo neví už ho dávno nemá jeho imunita je úplně jiná vás HPV je na čípku pokud by konizace ho odstranila se zjišťuje většinou 6-12 měsíců od konizace pokud bude HPV pořád aktivní jen se žena hlídá doporučuji čínské houby na posílení imunity a všeobecně zaměrit se na sebe ..další věc kondom už dávno nechrání to už lékaři dávno vyvrátili to bys te nesměla mít žádný druh sexu žij te normálně aktivní jinak super je LBC cytologie je lepší ...jinak na fb je skupinka KONIZACE kde vám ženy vše poradi živit nekončí hodně záleží na vaší imunitě ...
@lencaa11 lbc cyt. mam, jsem uz po kolposkopii a odebrali mi dva vzorky na biopsii. Ale kdyz jsem ted pozitivni a mame sex, tak to na nej neprenesu zase a pak on zas na me? A tak porad dokola? Spatne myslenky uz mam za sebou, ted uz jen cekam na vysledky a uvidim, co bude dal. Verim, ze kdyztak konizace a bude to dobry. Dekuji.
Me totiz moje gyn. rekla, ze to nemusim s partnerem nijak resit a druha zas ze jo, tak nevim, co si mam myslet🤷♀️
@natits ne přenos tak to nelze vás vir už je na čípku už něco na něm vytvořil a tím pádem pokud bude potřeba konizace odebere se vše špatně možná i HPV vir to se dozvíte až po dalších testech ...a hlavně nikdo nemůže vědět zda to váš partner měl HPV ten už jste mohla získat prvním sexuálním partnerem než se něco ukáže většinou to trvá 5 - 10 let podle imunity staci snížená imunita a HPV se dá do pohybu a sex s partnerem kterého máte dlouhodobě není důvod řesit hlavně kondom není ochrana a to bys te nesměli už žádný typ sex hlavně HPV má pamlu každý druhý vše je o imunitě ...
@natits jsem po konizaci 7 let .hpv mám teď negativní. Partnera mám jiného a vše v pořádku. Je možnost otestovat partnera na hpv víry. Po konizaci jsem si nechala píchnout očkování cervarix a chodím 2x domroka na kontrolu na onkogynekologii kde vše zkontrolují a vím výsledek hned A 1x za rok klasika Dr gynda