Ahoj,prosim Vás....vyzná se v tom někdo...,,v 10/2020 mi byli zjištěny HPV ,cytologie ale v pořádku,kontrola 3/2021 cytologie prý nějaké změny (kontrola za 3 měsíce) dělal mi biopsii ( myslim že to byla biopsie ) a ta je v pořádku....tak se v tom nevyznám
Ne ne, to je cytologie. Proto se chodí na pravidelný prohlídky (jednou za rok). Na biopsii jdeš, když už se doktorce na gyndě něco nezdá z cytologie. Biopsie je vlastně taková detailnější cytologie. Pokud je pak biopsie na prd, tak se jde na konizaci děložního čípku.
Mně když dělali biopsii, tak jsem nebyla u svého gynekologa, ale u jinýho doktora. Ten mi vzal asi 3 vzorky najednou a neplatila jsem nic. Biopsie vyšla špatně, takže jsem musela na konizaci. Jestli si nejsi jistá, tak se zeptej svého doktora, ale podle toho, co píšeš, tak můžeš být v klidu 😉
Já byla na biopsii čípku u onko-gynekologa celý zákrok trval asi 20min nic příjemného,nedá se to s cytologií zaměnit,poté se pochva vycpe tamponádou a za 24h si můžeš sama vyndat..pak dva dny jsem ještě mírně špinila.
Vzorky se posílaly dva a výsledky byly také dva různé,jeden po 3 týdnech, druhý po měsíci.
Jde o změny na děložním čípku, takže jestli je biopsie v pořádku, tak můžeš být v klidu 😉