Ahoj holky, ráda bych se zeptala, zda máte některá zkušenost s hormonální poruchou? První měsíčky jsem dostala až skoro v 16 letech a bylo to jen takové špinění, další přišly až za půl roku a jedině po vyvolávací injekci. Potom už mi doktor nasadil HA, při které menstruace chodila normálně, jak by měla. Letos v červnu jsem ji ale vysadila (ve 22 letech), s tím že bychom chtěli miminko, ale menstruace prostě nepřišla. Přikládala jsem to právě HA, všude se píše, že může chvilku trvat, než se cyklus srovná, ale teď už je to skoro půl roku a menstruace pořád nikde. Změnila jsem i gynekologa, který nic neřešil a u nové doktorky jsem byla na několika vyvolávacích injekcích a brala jsem nějakou dobu i progesteron (4x denně jsem zaváděla) a ani tak menstruace nepřišla. Doktorka z ultrazvuku zjistila, že mám atrofickou sliznici (nemá skoro ani milimetr), a ani po hormonech nenarostla ani o kousek.
Několikrát mi vysvětlovala, že moje hormony (estrogen a progesteron) spolu prostě "nekamarádí" a nespolupracují a že jsem nejspíš nikdy neměla normální menstruaci..no nedá se říct, že bych tomu zrovna rozuměla. Každopádně teď mi nasadila novou HA, s tím, že se pomocí ní pokusíme srovnat hladinu estrogenu.
Máte některá s něčím takovým zkušenosti, jak to u vás doktor řešil??
No podle mě měla pravdu. Tělo ti nikdy nezačalo normálně fungovat. Ta ms při ha nebyla prirozena ale uměle vyvolaná. Jsi mladá,ale řešení by se nemělo odkládat. Dr znají postupy,cim vším se snaží tělo nastartovat. Ona je to dost alchymie,je nutná ovulace ,dost dlouhá luteální fáze,dost vysoká sliznice,spravne hladiny hormonů..nebránila bych se asi i rovnou návštěvě Caru,tam bych čekala nejvíc zkušeností.
Měla jsem po 7letém užívání HA podobné problémy - buď nebyla menses žádná několik měsíců, nebo jsem několik měsíců krvácela. Na doktory a jejich léčebné srákoty jsem se rovnou vyprdla a šla jsem do Jonášovy metody detoxikace - od té doby mi běžela menses několik let jak hodinky, na den ..... do té doby, než jsem otěhotněla a těhotenství zamlklo. Teď jsem najela na Gynex.
@aiva01 no já sama se na ten hormonální profil ptala a říkala, že mi ho klidně nechá udělat, ale že si myslí, že je to zbytečné..že je v celku jasné, jaký mám problém. Jen mi prý při další návštěvě vezme krev na lutein. Jestli by s tím vším nemohl souviset podvěsek mozkový.
@andelka nad CARem jsem ještě nepřemýšlela..doufala jsem, že by mi ho kdyžtak navrhla sama doktorka, ale zatím to očividně zkouší řešit sama..☹ teď mně čekají dva měsíce s jednou HA, další dva měsíce s jinou HA (ve které budou nižší hladiny estrogenu) a pak na to prý navážeme utrogestanem a pak by snad už mohla přijít menstruace normálně..je to hrozně zdlouhavé, kéž by to zabralo ☹
@kecupka66 mela jsem 1.menzes v 15 a prodlevy mezi cykly 2-3 mesice byly normalni. Pri brani HA jsem nemela problem. Hormonalni profil mi lekarka udelat nechtela- pry je to hloupost a nic se z toho nevycte. Mudr.jsem sice zmenila, ale otehotnet prirozene se mi povedlo az v dost pozdejsim veku. Je dobre, ze to resis uz nyni. Informovala bych se v genetickem centru, jak dal postupovat.