Cysta. Jaké máte zkušenosti?

3. čer 2022

Ahoj, ženy jaké máte zkušenosti s cystou? Ono nestačí že jsem byla na kyretáži, pak znova na revizi, potvrdila se částečná mola a teď ještě ke všemu se mi udělala cysta 8x6 cm 🤦‍♀️ jaké máte zkušenosti - praskla, vstřebala se nebo "uskříhla"? Na kontrolu jdu až za 3 měsíce.. vím že každá jsme jiná, každá cysta je individuální, ale zajímá mě jak to bylo u vás.

luhana
3. čer 2022

Mám cystu na vaječníku už několik let. Nedělá žádné potíže, nebolí. Přežila se mnou těhotenství i porod. Dr. mi ji vždy na prevenci akorát zkontroluje a to je vše.

autor
3. čer 2022

@luhana takže může i zůstat 🤔 to jsem netušila, myslela jsem že se v nejlepším případě vstřebává.. a žádné potíže nemáte? Já právě pořád špinim nebo krvácim mimo cyklus, mám hrozné akné a výkyvy nálad, proto jsem se o tom gynekoložce zmínila a našla cystu, že prý tohle všechno dělá ona🤦‍♀️

luhana
3. čer 2022

Aha, tak pokud máte potíže, to je potom jiná...na akné jsem trpěla taky celé roky. V 35 letech jsem otěhotněla a pleť se mi spravila a od té doby super. Takže cystou to asi nebylo. Jinak já o ni nevím, nebolí mě. Ma asi 5cm, ta vaše je větší. Ale může se zmenšit nebo úplně vstřebat. Operace je myslím až poslední možnost.

nazka
3. čer 2022

Já měla cystu 3x3 cm a odešla s potratem. Ale gynekologa vůbec nevzrusovala. Prý je to časté a mizí samy.

lachtanice86
3. čer 2022

Měla jsem cystu, rostla každou ms, musela jsem na laparku. Měla jsem hrozné bolesti. Cysta byla 10x9cm. Potvrzena endometrioza

autor
3. čer 2022

@luhana doufám v to že se vstřebá, ale s mým štěstím.. 🤦‍♀️
@nazka to je mi moc líto 😔
@lachtanice86 mě zatím nebolí, jen mi dělá potíže viz výše 🤦‍♀️

aselluska
4. čer 2022

Byla jsem na laparce a od té doby je cyklus jak hodinky